Boyoz olursa, bence kumru da olabilir. :D Eğer sabah saatlerinde işe yaya giden bir sokak ya da cadde üstündeyse, bu gevrek hamuru gibi olan ekmeğin içine tulum (veya türevi, emin değilim cinsinden), domates, isteğe göre yarım veya tüm yeşil biber (acı) olabilir. İzmir'de sabahları sanırım en çok giden üç üründen biri.
Ayrıca, çevre sakinleri lahmacun-pide içi getirirse, bunları da hazırlayıp verirseniz ek kazanç sağlanabilir.
Bir de emin değilim pek, ama bulunulan semtte ağırlıklı olan insanların kültürlerine/aşina oldukları mutfaklara yönelik ekmek hazırlayabilirsiniz. (Alaşehir, Trabzon vs.)
Bir şekilde aracı (komisyoncu) olayını bertaraf edebilir ya da etkisini düşürürseniz, ürün başına daha yüksek kazanç sağlayabilir ve gelecekte olası bir rekâbet durumunda fiyat indirimine gidebilirsiniz.
Müşterilerin elleyerek seçmesine izin vermemeniz ve görevli kişinin de paraları ve diğer her yeri ellediği eldivenlerle ekmeklere ve diğer ürünlere temasını önlemeniz, belki çok müşteri kazandırmaz. Ama bence vicdanınız için olumlu olabilir.
Son olarak, naçizane önerim, eğer masa-sandalye koyma olayına giderseniz, pastane - fırın arası bir şeyde kalmayarak net karar vermeniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun, başarılar dilerim...
Ayrıca, çevre sakinleri lahmacun-pide içi getirirse, bunları da hazırlayıp verirseniz ek kazanç sağlanabilir.
Bir de emin değilim pek, ama bulunulan semtte ağırlıklı olan insanların kültürlerine/aşina oldukları mutfaklara yönelik ekmek hazırlayabilirsiniz. (Alaşehir, Trabzon vs.)
Bir şekilde aracı (komisyoncu) olayını bertaraf edebilir ya da etkisini düşürürseniz, ürün başına daha yüksek kazanç sağlayabilir ve gelecekte olası bir rekâbet durumunda fiyat indirimine gidebilirsiniz.
Müşterilerin elleyerek seçmesine izin vermemeniz ve görevli kişinin de paraları ve diğer her yeri ellediği eldivenlerle ekmeklere ve diğer ürünlere temasını önlemeniz, belki çok müşteri kazandırmaz. Ama bence vicdanınız için olumlu olabilir.
Son olarak, naçizane önerim, eğer masa-sandalye koyma olayına giderseniz, pastane - fırın arası bir şeyde kalmayarak net karar vermeniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun, başarılar dilerim...
hocam en çok kara fırın diye adlandırdığımız odun ekmeği üretimi yapacağım bununla beraber simit poğaça artı yanında soğuk içeçecek dolabı falan