Benim kendi izleyeceğim yolu sana söyleyeyim dostum böyle bir proje için eksik veya yanlış olanları ekler veya elestiriye açığım tabiki ;
- Bu işler ile ilgili seni yarı yolda bırakmayacak ufak çekirdek bir kadron olsun ,
(Kadro tamam diyelim 1 grafiker 1 hangi scripti kullanıcaksın vbulletin mesela onda bilgili bir arkadas)
-Sağlam bir datacenterden kendi sunucunu kiralamanı öneririm hosting şirketleri ile bir zamana kadar gidecek nede olsa
(Sunucu alacağın şirket olsun sağlam olsun fiyat biraz aldattır ama 2 gün sonra yok yapamayız falan derler ek ücret isterler normalde olacak işe bile basıma geldi biliyorum.Sana tavsiyem natro , ihs , netinternet veya radore gibi kendi verimerkezi olan şirketler ile çalış)
-Lisanslı sağlam bir forum scripti al Vbulletin veya Xenforo da olabilir senin bilgine ve kullanıcılar için nasıl kolay olacağını düşünüyorsan hemen karar verip birini seçme enleme boylama o çekirdek ekip ile ortak karar al)
-Sosyal medya , memlekette ne kadar sağlam yıllardır takip edilen blog var bi liste yap tanıtım yazısı ve reklam al biraz maliyetli olur ama )
Gelecek üyelere öncelikle bilgi verici video ve özgün içerik sun kendisi zamanla toparlar gider diye düşünüyorum.
Şuanlık aklımdakiler bunlar eksik varsa eklesin arkadaslar...