lostyazilim

Mega Holdings Hakkında Okuyun

13 Mesajlar 2.554 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

cqds cqds WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek seo uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** Ç**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 7 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar, yazım biraz uzun olacak ama vakit ayırırsanız memnun kalacağınıza eminim :)

Mega Holding adını yalan sölemiyeyim birkaç gündür biliyorum.. Daha önceden saadet zinciri muhabbetleri dönüyordu,
-uzun süredir konuşmadığınız arkadaşınız sizemi yazdı
-Cevap: saadet zinciri gibi muhabbetleri sizde çok yapmışsınızdır eminim :)

Olayın en başından anlatayım,
Edit: Ürün fiyatı 2.000 TL

Facebookta uzun zamandır konuşmadığım arkadaşım bir gün yazdı ve benden numaramı istedi. Bende verdim sonra sana çok iyi bi iş teklifim var bla bla bla. Neyse ben o arkadaşımla aynı şehirde olamadığım için telefonda ikna edemediğinden olsa gerek beni bir arkadaşıyla görüştürmek istedi. ve çok ısrarcıydı :) sırf merak ettiğimden gittim görüştüm.

Anlatmaya başladı (kendisi website olayından 0 anlıyor ünideki bölümü inşaat mühendisliği) bana hosting özelliklerini sölüyor hatta diyoki mail hizmeti bile var diyo :) Allahım sanki bulunmaz nimet :) herşey sınırsız diyor hatta domain bile veriyor diyor. Kendin site oluşturuyorsun diyo bla bla bla. E-ticaret sitesi bile yaparsın dedi hatta :) ne kadar doğru bilmiyorum. Doğruluğuna inanmak için facebooktaki arkadaşıma yazdım. Önce şirket ismini sordum unutmuştum çünkü, google da aradım direk ekşi çıktı zaten. Ordaki bi yorumu attım kendisine yorumda şuydu;

"mal arayan mağriblerden oluşan bir yapılanması var. birkaç yıl sonra para, daha da önemlisi adam akıllı bir işe yönlenip hayatlarını düzene sokmak yerine, böyle saçma sapan işlerle bir hiç uğruna kaybettikleri zamanın farkına varıp mal olduklarını anlayacaklar. işin tuhaf tarafı bu yarrak kafalıların en büyük zararı da kendi çevrelerine dokunuyor. ilk etapta saadet zincirine takacakları adamlar; kuzen, yeğen, sınıf arkadaşı gibi yakın çevrelerinde kendilerini kıramayacak kişiler oluyor."

tabiki savunmaya geçti hemen, yazmaktansa konuşmaları göndermeyi tercih ettim üstü siyah olan kısımları özel isim
özet geçmek istiyorsanız 2.resme bakın direk :) bu arkadaş kız bu arada..

2.

wmaraci
reklam

EnginA EnginA WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek teknik servis
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 1 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
hocam küfür yasak bildiğim kadarıyla ama bana da aynısı oldu hiç konuşmadğm arkadaşım halimi hatrımı sorup çay içmeye çağırdı eğer çevrende enayi çoks kazanrsın ama yoksa zor iş

leylailemecnun leylailemecnun Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek patron
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 332
  • Beğeniler 6 / 98
  • Ticaret 50, (%100)
hahahaha. :) engelle geç hocam böylelerini. bunların parası enayi parası hababam sınıfı filminde söylendiği gibi. kendi dolandırılmış cahil, bir de yakınlarının parasını almaya çalışıyor. :)

Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya, ya da yazık olur adabına...

Cahillerle yaptığım bütün tartışmaları kaybettim. İmam-ı Azam

mFurkan mFurkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Anestezi Teknisyeni
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 94
  • Beğeniler 13 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
Bıktım bunlardan ya. :D Gerçekten inanarak söylüyorum Türkiye'de kazıklanmaya müsaait bir toplumun var olduğuna inansaydım önceden bu işe girer başkası yolacağına bi güzel ben yolardım hepsini. Neyse benim aklıma cinlikler geliyor zaten bi kaç tane farklı dallardan uçucam ben onlara. ;)

wmaraci
wmaraci

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)
daha 3-4 gün önce benze konu açtım , aynı olaylar , samimi olamayan arkadaş arar , büyük işe giriyoruz der , planım var falan filan :D

Aslında gidip bu hosting ve domain cahilliklerini yüzlerine vurmak isterdim. (bilmeyene lafım yok ama bilmeyip sağdan soldan duyduğu şeylerle 2 lirlık şeyi 200 liraya satmaya çalışan, eşini, dostunu , arkadaşını kazıklayarak para kazanmayı hayal edenlere çok lafım var. )

Sonra düşündüm, gidip anlatsam bile boşa çene çalmış olacağım , bence beni takmayacaklar bile. Kendi küçüklüğüm aklıma geliyor , ilkokul, lise yıllarında filan internetten para kazanmak diye arattırırdım ve bir kaç saçmalığa da inanmışlığım vardı. Yalnız tabii bunlar küçük çocuk değil , aklı başında adamlar çoğu. Fakat ilk defa böyle bir sistemle karşılaşmışlarsa ve gaza getirildiyseler ben onların gözünden bakıyorum da , inanmak zor değil.

İşte gidip doğrusunu anlatıp görevimi yapmam gerekir miydi? bence gerekirdi , gitmedik ama ne yapacaksın ...

Şimdi bu mega holdings saçmalığının ayrıntılarına gireceğim ama ekşide yeterince açıklanmış boşa kalabalık yapmayayım.

Sadece şu linki vereyim; sözde bunlar dünya çapında holding, google trends'e bakıyoruz aaa sadece Türkiye var :

https://www.google.com.tr/trends/explore#q=mega%20holdings

Şunu da ekleyelim içlerinden sinsi olanlar 3 yıl sonra belki kazanırlar ama 6 yıl sonra ne yapacaklar? Birinin yazdığı gibi ; bu kadar inandın bu işe git kendi zincirini kur, direk ilk halka sen ol tüm sistemin parası sana gelsin , neden başka bir sistemin sol halkası oluyorsun.

:D

---

FcBilisim FcBilisim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Patron
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 12
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 3, (%100)
Benim gibi bilişim işiyle uğraşan birisine 1 yıldır görüşmediğim arkadaş aynı şekilde çay içmeye çağırdı ve teklifte bulundu, şuan tam meblayı hatırlamıyorum ama 1000 veya 2000 TL civarında bir ücret söyledi, hosting, domain ve basit dandik bir scpritten hazır bir site teklif etti, gerçekten işten anlamayan kişilerin beyinlerini yıkayarak arkadaşlarına bu tarz ısrarlarda bulunması çok komik

YASiNHUTAR YASiNHUTAR webhazine.com Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webtasarım
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** H**
  • Mesajlar 638
  • Beğeniler 65 / 199
  • Ticaret 40, (%100)
Bu kadar yalan diyen insana rağmen hala bunlara kanıpta parasını kaptıranlar var Allah onlara yardım etsin

ExheptaN ExheptaN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 34
  • Beğeniler 4 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam resimlerde isimler belli olmuş konuşmalarda, isterseniz onları yine düzenleyin çünkü vermek istememişsiniz.

Bu Mega Holdings'i ilk kez arkaşıma kişisel site açacağımızda domianin dolu olması sonrası kimin aldığını ararken görmüştüm ve ekşi yorumlarıyla karşılaşmıştım. Her şey belli yani insanlar az daha bilinçli olsa keşke.

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)

kartalkara124 adlı üyeden alıntı

Bu kadar yalan diyen insana rağmen hala bunlara kanıpta parasını kaptıranlar var Allah onlara yardım etsin

Amin , bende dahil arada alaya alıyoruz , espirisini yapıyoruz ama işleri hakikaten zor.

Belki biz işten az buçukta olsa anlıyoruz diye bize bu yaptıkları saçma geliyor olabilir. Ama bir düşünsenize , nice genç saf anadolu gencini size site yapmayı öğreteceğiz , internetten para kazanacaksın diye gaza gitirip paralarına konuyorlar.

Bilmeyen insan için helede bu tarz sistemler ile ilk defa karşılaşan insanlar için inanmak çok kolay, hele birde 2-3 örnek göster , adam kapanda zaten.

Eş dost kazıklayarak bir yere gelineceğini sanıyorlar. Gelirsin de çabuk düşersin. Çok yazık , birde seminer dedikleri şeyleri bir youtube' tan izleyin , çoğu içi boş, sırf gaz verme amaçlı etkinlikler, hava olsun zincir devam etsin.

---

EnginA EnginA WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek teknik servis
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 20
  • Beğeniler 1 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
hep aynı abi hiç samimi olmadğın bir arkadaş gelen mesaj ve buluşma sonuç biri çıkıp anlatıyor ama parayı en son söylüyorlar .

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al