wmaraci reklam
tr.link

Dünya Kadar Satılık Alan Adı Var Peki Alıcılar Nerede?

13 Mesajlar 2.229 Okunma
acebozum
tr.link

Lolobayram Lolobayram WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek ticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** T**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Domain konusunda uzman olduğumu düşünmüyorum ama alınan bu kadar domaine acıyorum.Çok büyük israf .Cümle şeklinde domainler görüyorum forumlara,alım satımı yapılan sitelere konuluyor ama alıcı yok.Kaliteli ve jenerik domainlere de pek alıcı çıkmıyor nedense! Bu sektörün Türkiye'de daha gelişmediğini,yatırımcıların e-ticaret sektörüne yönelmesiyle bu sektörün canlanacağını düşünüyorum.Ayrıca alanadlari.com a alternatif bir site yapılması hizmet kalitesini daha da arttıracağı ve fiyat politikasında değişikliğe yönelineceği aşikardır.

Ayrıca forumda konu baltalamaya çalışan,konu sahibini aşağılamaya çalışanlar var sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Domain sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
zenko56

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
reklam

darkknightt darkknightt WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 1132
  • Beğeniler 72 / 318
  • Ticaret 1, (%100)
yazınızın 2. kısmıyla ilgili fikrimi belirteyim. öyle "basit" ve sadece konu açmış olmak için konular açılıyor ki insan bir yerden sonra kendini tutamıyor (benim böyle bir mesajım olmadı henüz ama bazen sınıra dayanıyor).
örneğin ben alan adı aldım ne yapayım? onlarca mesaj var bu ve bezeri
alexada yükseldim oleeey - onlarca mesaj var bu ve bezeri
adsense başvursam kabul olur muyum? - onlarca mesaj var bu ve bezeri
tabiki burası bir forum ve insanlara yardım edilecek ama el insaf...

ilk kısımla ilgili olarak yurt dışında satılan alan adları çoğunlukla ingilizce olduğu için milyarlara hitap ediyor, Türkçe alan adlarının ulaştığı insan sayısı çok az. ayrıca halen net kullanım bilinci yeterli seviyeye ulaşmadı diye düşünüyorum.
ibo71 senvedat

kişi bu mesajı beğendi.

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
xxxmatik.com gibi domainler çöp domain oluyor genelde benim gözümde haliyle alıcıda bulamazsınız elinizde patlar

ben domain konusunda uzman olduğumu düşünüyorum
domain alırken satarken kar elde ediliyor normal bir domaini alıp iyi paralarada satabilirsiniz
birazda gündemi takip etmelisiniz para kazanmak için

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)
benimde sinir olduğum bi konu bi domain düşünce drekmen alıp satmaya çalışmaları aylardır düşmesini beklediğim domain var sedoda insafsız 2.500dolar demiş

wmaraci
wmaraci

webmaster1996 webmaster1996 Atatürk'ün Askeri! Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad G** Y**
  • Mesajlar 519
  • Beğeniler 28 / 89
  • Ticaret 100, (%100)

ismail03 adlı üyeden alıntı

benimde sinir olduğum bi konu bi domain düşünce drekmen alıp satmaya çalışmaları aylardır düşmesini beklediğim domain var sedoda insafsız 2.500dolar demiş

back order var o isler icin benimde takip ettigim 1 2 domain var yarim milyon degerinde :D

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)

darkknightt adlı üyeden alıntı

ilk kısımla ilgili olarak yurt dışında satılan alan adları çoğunlukla ingilizce olduğu için milyarlara hitap ediyor, Türkçe alan adlarının ulaştığı insan sayısı çok az. ayrıca halen net kullanım bilinci yeterli seviyeye ulaşmadı diye düşünüyorum.

güzel açıklamış. Bir dil var milyarlara hitap ediyor bir dil var milyonlara hitap ediyor.

Ama iyi paraya satılan Türkçe domainler de yok değil.

Ayrıca bir de öz eleştiri yapayım, ben ve benim gibi bir çok kişi bu işlere girerken bir gaza gelir muhakkak. ve gider hemen sıfır domainler alır. Bir çoğuda iş görmez, tabi sonradan farkına varır. Yukarda demişsin bir sürü domain var alan yok diye. Bir sürü domain olmasının bir sebebi de bu.

Tabi bunların bir kısmı hatasının farkına vardıktan sonra bu işlerden elini eteğini çeker, bir kısmı da daha tedbirli şekilde ve acele etmeden piyasayı incelemeye devam eder. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı.

Zamanla gelişecek piyasa ama hiç bir zaman ingilizce domainlere yaklaşamayacak. Sıklet farkı var çünkü.

---

sacmaliyoruz sacmaliyoruz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek programcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 832
  • Beğeniler 65 / 138
  • Ticaret 1, (%100)
bence de alanadlaricoma alternatif lazım. Satış üzerinden komisyonunu zaten alıyorsun birde şu vitrin , acık artırma gibi hizmetler için ektra para ödemek koyuyor

Heuristic Heuristic Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web Hacking, Exploits/Vuln.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 4777
  • Beğeniler 1139 / 2068
  • Ticaret 297, (%99)
Çok dogru bir konu ancak şişirilmiş ve abartılmış yazılar ve fiyatlar ile insanların şevklerini kırıp ondan sonra domaine alıcı yok diye sitem eden bazı arkadaşlarımız var bu arkadaşlarımız neden bu kadar fiyatları şişiripte insanların heveslerini kursaklarında bırakıyorlar diye bunu domain satıcılarına sormak gerekiyor diye düşünüyorum.

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

Heuristic adlı üyeden alıntı

Çok dogru bir konu ancak şişirilmiş ve abartılmış yazılar ve fiyatlar ile insanların şevklerini kırıp ondan sonra domaine alıcı yok diye sitem eden bazı arkadaşlarımız var bu arkadaşlarımız neden bu kadar fiyatları şişiripte insanların heveslerini kursaklarında bırakıyorlar diye bunu domain satıcılarına sormak gerekiyor diye düşünüyorum.

aynı düşüncedeyim 50-500 tl (e-ticaret farklı) arası güzel diyo insan sorun yok ama 10tl ye alıp 2.5550 € satmak nedir ? bide yerel

Doxan9 Doxan9 Yok Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ç**
  • Mesajlar 427
  • Beğeniler 75 / 101
  • Ticaret 6, (%100)
domainborsasi . com un fiyatlarına da bakınız..

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al