-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Türkçe için fazla heveslenmeyin.Muhtemelen her çeviri olayında olduğu çok konuşulan diller arasında yapılan çeviriler başarılı olacaktır.Türkçe-İngilizce çevirinin vasatı geçeceğini sanmıyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Grafiker/Makale Yazarı
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
9, (%78)
Fatih Yılmaz'ın dediği gibi,
"heveslenmeyin fazla için türkçe" :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
duolingo gibi kalıplar üzerine gerçek insanların tercümelerini kullanan sistemde bile %100 hatasızlık yok, translate seviyesi de ortada hani dostu düşman edecek tercümeleri yıllardır aşamadı ki bu skype'ın bahsettiği çoooooook zor ama imkansız değil. Bence de Türkçe için heveslenmeyelim en azından bir kaç yılda bize dönük böyle bir proje asla hayata geçemez diye düşünüyorum. Zaten çoğunluğumuz Türkçeyi de doğru yazamıyor ki kendi aramızda bile zor anlaşıyoruz, skype nasıl bizi anlasında ingilizceye çevirsin :) noktalama kullanmaya kullanmaya bazen kendi yazdığımı bile sonradan okurken anlamlandıramıyorum neredeyse çoğunlumuz da bu durumdayken teknoloji ne yapsın
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Teknik destek elemanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
7 aylık konu, az hortlatmış olacam fakat yazmadan geçemedim ,
Samsung Galaksi S4 ile beraber gelen bu teknoloji bende dahil bir çok kullanıyı umutlandırmıştı fakat ilk bakışta farkettiğimz gibi, sesli translatede türkçe yoktu :(
kısacası bu gibi gelişmelerde türkiye ve türkçe genelde nedense 2'ci 3'cü plana itiliyor, türkçe çok esnek bir dil acaba bunun ile başetmektemi zorlanıyorlar diye kendi kendime sormuyorum değil ?