Arkadaşlar Merhaba

Uzun zamandan beri SEO işi ile ilgileniyorum. Bununla ilgili pek çok kitap okudum ve eğitimlere katıldım.

Bugüne kadar yapılan backlink çalışmalarıyla ilgili pek çok kişi sıkıntı yaşadı ve bundan pek çok kişi haksız kazanç sağladı.

Bu konuda ortalıkta dolaşan çok fazla kirli bilgi var. Backlink nedir?, nasıl alınır?, Her site için aynı backlink fayda eder mi... vs

Öncelikle backlink "kabaca" sitenizin referansıdır. Siz veriyor iseniz o siteye referans olursunu, alıyor iseniz o site size referans olur.

Şöyle düşünün bir işe başlayacaksınız ve iş yeri sizden 3 tane referans istiyor. Kimi yazarsınız ? Yada biri sizden kendisi için referans olmanızı istiyor, o kişinin nasıl biri olduğu, sizin için önemli olmaz mı.

Şimdi kötü ve alakasız siteden backlink alırsanız;

1 Google der ki "dostum sen emlak sitesisin gitmişsin, oyun sitesinden backlink almışsın ne alaka"

2 Google der ki " dostum sen bu siteden backlink almışsın, içeriklerinizde aynı yada birbirine paralel. Sen inşaat yapıyorsun, o emlakçık ama o sitenin hiti yok, backlinkleri 5 para etmez, bide içeriği sürekli güncellenmiyor."

Bu zaman kadar ne yaptılar; büyük renkli puntolarla 100 backlink 20 TL (misal)

Bu işten ben karlı çıktım diyen adam 3 ay sonra tekrar alexa sıralamasına baksın. Hele ki bu son Panda 4.1 algoritmasından sonra hepsi çöktü.

Size değil 1 günde, 1 haftada 1 ayda SEO çalışması yapıcam ilk sıraya çıkartıcam diyen kişilere inanmayın. SEO da başarıya ulaşmak için en az düzenli 3-4 ay çalışma yapmanız gerekir.

Bir de,

KALICI SEO DİYE BİR ÇALIŞMA YOKTUR !!!!!