hdfilmx adlı üyeden alıntı
Benim bahsetmek istediğim herkes tutturmuş özgünlükte özgünlük diye bundan bahsediyorum. Şöyle diyeyim size 2 arkada 2 ayrı film sitesi açtık. Arkadasım benden 1 ay önce açtı o da sizin ve birçok insanın dediği gibi özgünlükten yana olarak bir film için yarım saat uğraşır. Ben bir filme ortalama 5 dakika ayırırım. Onun aldığı hitlerden 2 kat daha fazlayım. Özgünlük nerede etkili olur bana kalırsa site oturmuştur kendi alanında otoriter olmuştur o zaman a desende çıkar x desende çıkar özgün yazılarlada gelenleri mest edersin site boş değilmiş iyiymiş der gelen favorisine ekler. Maksat arama motorlarından özelliklede google üzerinden hit almaksa biraz düz mantık olmak gerek. Yoksa sıfırdan bir site açıp istediğin kadar özgün olsun başarısız olma şansı çok yüksek. Hangimiz bir film aradıktan sonra googlede o sitenin özgün bir yazıylamı geldiğini yoksa ahmet izle,ahmet full izle,ahmet yandan izle,mehmet cart izle,curt izle v.s gibi bir konuylamı geldiğine bakarız. En fazla hit alan film sitelerine bakın hangisi özgün içerikli.
Benim bu dediklerim film sitesi içindir bu arada.
tamam ama, o oturmus dediğiniz sitelerin bir çoğu hile vb yollarla hit alıyor. Ya arkadaşınız bir şeyleri yanlış yapıyor yada siz birşeyleri fazla yapıyorsunuz hocam. Hilesiz aynı eşit şartlarda ve çalışmalarda, herkes ile iddia ederim Özgünlük her zaman ön plana çıkacaktır. Şimdi arkadaşınız seo uyumu, tam özgünlük vs bilmeyebilir. Siz ekstradan birseyler yapmısta olabilirsiniz.. Google'ye "Google Organik hit" Google organik ziyaretçi, organik ziyaretçi kazanma, organik hit kazanma, gibi farklı aramalar yapın. ilk 3-4 sırada çıkan Hocamwebmaster sitesi. Yazdığım bir makaleden örnektir. Yeni bir site olup, ilk indeks aldığında 1. sayfa 1. ve 2. sıradaydı. Şimdi biraz düşmüş.
Daha sonra Google adsense kuralları araması yapın, direk aramada 29 bin sonuc, genel aramada 1.6 milyon sonuc var. ve yeni aynı zamanda aylardır güncellenmeyen bilgimi.com sitesi, 2. sayfadadır. Başlarda ilk sayfanın sonlarındaydı. 5 ay siteye yazı girmezsen elbette düşer. Yine bilgimi.com Kürtajın zararları araması güncellenmedıgi halde 1. sayfa. Tabi makalenin dışında kombine yazılarda uyguluyorum fazla detaya inmeyecem meslek sırrı:) şimdi bu sitelerin hiçbirisi oturmamış siteler nasıl olacak? Dikkat ettinizse başlıkları tam yazarakta arama yapmadım. Bir makale 7-8 farklı aramada ilk sayfada. Kişi arama yaptığında ilk sayfadaki sitelere mi girer oturmuş dediğiniz siteye mi? Siteye girmeden bahsettiğiniz yazının özgünlüğünü doyuruculuğunu görmesine imkan var mıdır? Elbette yok. Neyse makale yazmam lazım. Konu uzayacak. Hepimizin kafasından yardım amaçlı farklı ses çıkıyor. En güzeli arkadaşımız doğru bildiğini yapacaktır. Yazarak kazanan biriyim. Çoğumuzda öyle. Amacımız yardımdır. Makale yazarıvolduğum için konuyu savunmuyorum. Zaten şu anda yazabilecek durumda da değilim. Kısacası müşteri aramak için değil, yardım amaçlı yazıyorum. Teşekkürler. Özgünlük, seo uyumu, rekabetin az aranma hacimlerinin daha yüksek olduğu başlık ve konular hit getirir kardeşim. Gerisi bana göre boştur...
Ek Olarak: ek olarak film sitesi dediniz de.. Bir zamanlar video yükleme sitesi açmış birisiyim. Buna + olarak şuan kapalı olan vipaskim.com arkadaşlık sitemin video kısmındanda oldukça hit almış birisiyim. Tamamen seo uyumlu özgün anlatımlarla. Hayırlı geceler ;)