-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
İ** F**
-
-
-
Ticaret
90, (%100)
Uzun makale sakıncalı değil ama kısa olması da sakıncalı değil bazen bir şeyi kısa ve öz anlatabilirsiniz.
HknCOLAK dediği gibi konuya bağlı sitede durma oranı sadece yazıyla alakalı değil içeriklerle alakalı sitenizde gezinti yapması vs. eğer bu sağlanmazsa sadece yazınızı okur çıkar. Önemli olan anlatabilmektir yada farklı içerik üretmektir. Mesela film sitelerinde adamlar saatlerce duruyor iki kelime yazıp film izletmek için şimdi gogle ın gözünde çokmu değerli bu site sitede durma oranı alexa için işe yarar film sitelerinin alexa değeri düşük olur normal sitelerin bazen çok düşük olmaz kelime kriter değildir. 300 - 500 bunlar bana saçma gelen kavramdır.
Kitaplardan önce kendimizi okumaya çalışalım
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Yazının içeriğine göre değişir. Mesela benim sitemde biyoloji dersiyle ilgili notlar var, bilimsel makaleler var. Bunları kısaltmak mümkün değil. Zaten bunu arayan kullanıcıda böyle bir yazıyla karşılaşacağını bilir. Yani kafanızdan bir sınır belirlemeyin. O yazı uzun olmak zorundaysa öyle olur bunun olumsuz bir yönü yok bence.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
editör
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Açıkçası ben 300 kelime yazıyorum ortalama olarak fakat 150 200 kelime yazan arkadaşlar da kullanıcıları benzer makalelere yönlendirme yöntemiyle (örneğin bu konuda şu yazımızı da okuyabilirsiniz) sitede kalma süresini attırmanın yanı sıra kişi başına düşen sayfa gezme sayısını da arttırabilirler.
Kısacası amaç kullanıcıyı sitede tutmak olmalıdır. İsteyen uzun makaleler ile yapar isteyen kısa fakat makale çeşitliliğini bol tutarak yapar :) bunlar benim kanaatim her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.