lostyazilim
tr.link

Psd tasarımları Wordpress'e entegre etme hakkında

5 Mesajlar 1.814 Okunma
lstbozum
tr.link

fckinglegendary fckinglegendary WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 13 / 26
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar merhaba, sitem için tema tasarlamaya başladım. Psd olarak şöyle birşey yaptım anasayfa olarak.

Aynı şekilde gönderilerin olacağı sayfayıda düzenleyeceğim. Başka ne yapmam gerekli, kodlama ile pek bir fikrim yok internet üzerinden dersleri izlemeye başladım yapabilirsem kendim yapıcam olmazsa başkasına fiyat teklif edecekler pm atabilir daha sonra lazım olabilir. Ben çok zor mu kodlaması ve başka hangi sayfaların tasarımlarını yapmam lazım onu öğrenmek istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Bide boyutu 1368*2083 gibi birşey oldu. Boyutu şu kadar yapman gerekli diye birşey varmı mesela gönderi sayfasınıda aynı şekilde yapsam fakat gönderi uzun olduğu zaman veya kısa olduğu zaman kötü olur bunun otomatik olması kodlama ile mi alakalı?

wmaraci
reklam

Valkyrie Valkyrie Interface Designer / IT Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Interface Designer / IT
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 1365
  • Beğeniler 20 / 195
  • Ticaret 2, (%100)
Boyutu şu kadar yapman gerekli diye bir şey var ne yazık ki. Ziyaretçilerin telefondan mı, tabletten mi yoksa bilgisayardan mı gireceğini bilemiyorsun. Bunun için bootstrap geliştirilmiş. Her son kullanıcının kullandığı ürüne göre görünüm veriyor. Kısaca responsive deniyor sanırım :) Başındaysan stabil bir şey üzerine düş. Örneğin genişliği 900 px tut. Bu 900 pikseli de css html kodlamasında ortalayarak işini görecek hale getirebilirsin.

PS tasarımı şöyle dursun. Önce Css ve html öğren. Zaten css3 veya html5 ile photoshop'a gerek duymadan her şeyi kodlayabilirsin.

the World shall know Pain
Interface Designer / IT

castiel castiel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 94 / 97
  • Ticaret 4, (%100)
Forumda daha önceden başka bir arkadaşada söylediğim programı kullanacasın Divine Elemente photoshop'a entegre olup psd dosyanızı kodları ile birlikte wordpress temasına çevirmeye yarıyor videosunu izleye bilirsiniz

http://www.dailymotion.com/video/xm4cia_divine-elemente-photoshop-plugin-wordpress-theme-from-your-photoshop-design_tech

www.parkpera.com

fckinglegendary fckinglegendary WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 223
  • Beğeniler 13 / 26
  • Ticaret 2, (%100)

Valkyrie adlı üyeden alıntı

Boyutu şu kadar yapman gerekli diye bir şey var ne yazık ki. Ziyaretçilerin telefondan mı, tabletten mi yoksa bilgisayardan mı gireceğini bilemiyorsun. Bunun için bootstrap geliştirilmiş. Her son kullanıcının kullandığı ürüne göre görünüm veriyor. Kısaca responsive deniyor sanırım :) Başındaysan stabil bir şey üzerine düş. Örneğin genişliği 900 px tut. Bu 900 pikseli de css html kodlamasında ortalayarak işini görecek hale getirebilirsin.

PS tasarımı şöyle dursun. Önce Css ve html öğren. Zaten css3 veya html5 ile photoshop'a gerek duymadan her şeyi kodlayabilirsin.

Hocam öncelikle sadece bilgisayar uyumlu olsa yeter, denemek amacıyla yapıyorum zaten bide css ve html dışında php öğrenmeme gerek var mı hocam? İnternetten dersleri izledim biraz onda tasarımı parçalayıp tek tek html olarak kodluyor sanırım sonra boş bir wp teması tarzı bişey üzerine entegre ediyor böyle değil mi?

Ek Olarak:

castiel adlı üyeden alıntı

Forumda daha önceden başka bir arkadaşada söylediğim programı kullanacasın Divine Elemente photoshop'a entegre olup psd dosyanızı kodları ile birlikte wordpress temasına çevirmeye yarıyor videosunu izleye bilirsiniz

http://www.dailymotion.com/video/xm4cia_divine-elemente-photoshop-plugin-wordpress-theme-from-your-photoshop-design_tech

Hocam bu programı görmüştüm fakat ücretli sanırım mesela bu programı alsam direk bu şekilde yaptığım temaları kodlama bilgisi olmadan wordpress'e entegre edebilir miyim?

Ek Olarak: bu arada ilgilendiğiniz için teşekkürler

wmaraci
wmaraci

pxjasius pxjasius WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek PHP Dev.
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad N** Ç**
  • Mesajlar 387
  • Beğeniler 57 / 53
  • Ticaret 7, (%86)

fckinglegendary adlı üyeden alıntı

Hocam öncelikle sadece bilgisayar uyumlu olsa yeter, denemek amacıyla yapıyorum zaten bide css ve html dışında php öğrenmeme gerek var mı hocam? İnternetten dersleri izledim biraz onda tasarımı parçalayıp tek tek html olarak kodluyor sanırım sonra boş bir wp teması tarzı bişey üzerine entegre ediyor böyle değil mi?

dinamik olmayan bir web sitesi için sadece html ve css bilmen yeterlidir. wordpress entegresi için php bilmene fazla gerek yok youtube daki ismail bayram adlı arkadaşı izleyebilirsin zaten zor birşey değil wp entegresi

aynen öyle temayı parçalara ayırıyorsun birkaç wordpress php kodu kullanarak istediğin gibi entegre edebilirsin. wordpress php kodu kullanarak derken php bilmek zorunda değilsin wordpress belli başlı özellikleri (mesela yeni konuları anasayfada sırasıyla görüntülemek) php kodlarına dökmüştür bunun için https://wordpress.org/ şu adresten aratabilirsin orta düzey ingilizcen varsa yoksada temel şeyleri youtubedaki türkçe kaynaklı videolarda yapıyorlar zaten
riko fckinglegendary

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al