lostyazilim
tr.link

Soru Cevap mı? Yoksa Forum mu kursam?

10 Mesajlar 1.725 Okunma
lstbozum
tr.link

Danci Danci Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek TC
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 5 / 61
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar Merhaba;

Geliştirmekte olduğum bir portal sitem için soru-cevap bölümü oluşturmayı düşünüyorum. Fakat iki arada bir derede kaldım modundayım resmen. Acaba diyorum Wordpress alt yapılı siteme soru-cevap eklentisimi kurayım, yoksa lisanslı Xenforo forum scripti mi kursam?

Yani kısacası arkadaşlar siteyi ileriye götürme düşüncem var. Bu yüzden sizden bir fikir almak istedim.

Bir çok kategori altında paylaşım yapan bir siteye hangisini tavsiye edersiniz?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Ek Olarak: Başlığı eksik yazdığımı fark ettim kusura bakmayın!

wmaraci
reklam

BeHappyDude BeHappyDude Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** Y**
  • Mesajlar 233
  • Beğeniler 37 / 42
  • Ticaret 0, (%0)
Tabikide Xenforo daha mantıklı geliyor. :)

• Üyelik 23.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek TC
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 5 / 61
  • Ticaret 2, (%100)

BeHappyDude adlı üyeden alıntı

Tabikide Xenforo daha mantıklı geliyor. :)

Hocam aslında ilk düşüncem bundan yanaydı ama daha sonra bir kaç sitede soru cevap sayfasını görünce fikir değişikliliği yapsam mı diye düşündüm. :)

Archer Archer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** T**
  • Mesajlar 196
  • Beğeniler 43 / 53
  • Ticaret 1, (%100)
Ben yine de başlığa göre cevap vereyim. :)

Bir sektörde birçok sitem mevcut. Bunların seo gücünü kullanarak daha özgün bir yapıya sahip bir site daha kurma araştırması içine girdim.

Karşıma soru cevap ve forum geldi. Tanya CMS soru cevap scripti ve Vbulletin forum scripit arasında kaldım.

Sonra soru cevap scriptlerinin ve vbulletin forumların arama soruçlarını incelediğimde soru cevap scripti kullanan sitelerinin (seo çalışması yaptırmadığı halde) daha üst sıralarda yer aldığını fark ettim.

Hala forum sisteminin daha sağlıklı işleyeceğini düşündüğüm halde soru cevap scriptlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını da araştırmaya devam ediyorum.

+ Tanya CMS kullanan daha önce kullanmış biri var mı?

digibakers.com - the power of thinking small...
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 23.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek TC
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 5 / 61
  • Ticaret 2, (%100)

Archer adlı üyeden alıntı

Ben yine de başlığa göre cevap vereyim. :)

Bir sektörde birçok sitem mevcut. Bunların seo gücünü kullanarak daha özgün bir yapıya sahip bir site daha kurma araştırması içine girdim.

Karşıma soru cevap ve forum geldi. Tanya CMS soru cevap scripti ve Vbulletin forum scripit arasında kaldım.

Sonra soru cevap scriptlerinin ve vbulletin forumların arama soruçlarını incelediğimde soru cevap scripti kullanan sitelerinin (seo çalışması yaptırmadığı halde) daha üst sıralarda yer aldığını fark ettim.

Hala forum sisteminin daha sağlıklı işleyeceğini düşündüğüm halde soru cevap scriptlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını da araştırmaya devam ediyorum.

+ Tanya CMS kullanan daha önce kullanmış biri var mı?

Dediklerinizi çok iyi anlıyorum ama hocam benim zaten sitemde bir portal teması kurulu ben sadece eklenti kullanımı yaparak bir sayfa açayım istedim. Lakin son zamanlarda insanlar bazı yerlerde xenforo hakkında bilgi paylaşımlarında bulunuyor ve sistemin kalitesinden bahsediyorlar. Bende şimdi acaba Xenforo lisansı satın alıp forum mu kursam, yoksa wordpress eklentisi kullanarak bir soru cevap sayfasımı oluştursam? Bu soru yüzünden 2 saattir sistemlerin alt yapılarını inceliyorum ama hala bir sonuca varamadım.

amatoryus amatoryus WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** G**
  • Mesajlar 1531
  • Beğeniler 253 / 293
  • Ticaret 1, (%0)

Danci adlı üyeden alıntı

Hocam aslında ilk düşüncem bundan yanaydı ama daha sonra bir kaç sitede soru cevap sayfasını görünce fikir değişikliliği yapsam mı diye düşündüm. :)

birkaç sitede soru cevap sayafını görünce demişsiniz acaba link verirmisiniz merak ettim

• Üyelik 23.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek TC
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 5 / 61
  • Ticaret 2, (%100)

amatoryus adlı üyeden alıntı

birkaç sitede soru cevap sayafını görünce demişsiniz acaba link verirmisiniz merak ettim

PM ile gerekli siteleri gönderdim hocam.

• Üyelik 26.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** G**
  • Mesajlar 1531
  • Beğeniler 253 / 293
  • Ticaret 1, (%0)

Danci adlı üyeden alıntı

PM ile gerekli siteleri gönderdim hocam.

valla hocam ikiside çok güzelmiş karar veremedim ama bizkadınlar olan daha derli toplu anlaşılır sanki. Bu arada çok teşekkür ederim ;)

• Üyelik 23.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek TC
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 5 / 61
  • Ticaret 2, (%100)

amatoryus adlı üyeden alıntı

valla hocam ikiside çok güzelmiş karar veremedim ama bizkadınlar olan daha derli toplu anlaşılır sanki. Bu arada çok teşekkür ederim ;)

Öylede hangisi hakkında karar kılsam diye düşünüyorum. Birde mesela WP eklentisi ile yapacağım soru cevap sayfasının maliyeti yokken, Xenforo forum kurmanın lisans bedeli 330 TL civarı bir şey. Çoğu bilir arkadaşta bir türlü bu konuda aydınlatmadı bir türlü :) o yüzden cesaret edemiyorum.

• Üyelik 26.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** G**
  • Mesajlar 1531
  • Beğeniler 253 / 293
  • Ticaret 1, (%0)

Danci adlı üyeden alıntı

Öylede hangisi hakkında karar kılsam diye düşünüyorum. Birde mesela WP eklentisi ile yapacağım soru cevap sayfasının maliyeti yokken, Xenforo forum kurmanın lisans bedeli 330 TL civarı bir şey. Çoğu bilir arkadaşta bir türlü bu konuda aydınlatmadı bir türlü :) o yüzden cesaret edemiyorum.

Hocam bence 330 tl vermeye gerek yok question2answer indirin editleyin biraz olsun bitsin yada elinizde varsa soru cevap script yada tema kurun derim
Archer

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al