lostyazilim
tr.link

Wordpress Tema Değiştirme Tehlikeleri

11 Mesajlar 1.927 Okunma
lstbozum
tr.link

looserJack looserJack WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Bilişim Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 34 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, bu konuyla birçok Wordpress site sahibinin ilgilendiğini düşünüyorum, mutlaka denenmiş olumlu olumsuz sonuçları analiz edilmiştir.

Hali hazır günlük indexi olan googlenin sevdiği sitelerimizden birisinin daha özellikli bir temaya geçişini yapmak istiyoruz.

Örneğin google sonuçlarında hemen hemen tüm sayfalarımız yıldızlı, yani snippet özelliği mevcut ve bu yıldızlar sayesinde, bilirsinizki sıralamada ilk sayfada olmamız bile yeterli oluyor, tema değiştirdiğim zaman bu özelliği nasıl aktarabiliriz ? Çünkü var olan yeni temadada puan ve yıldız verme özelliği mevcut,daha önce denemiş olan arkadaşlardan bunun sonucunu rica ediyorum.

Çünkü eski temadaki bu eklentiyi kaldıracağım, o zaman tüm yıldızlar kaybolacak sanırım?

Yeni temaya geçmemizin nedeni piyasada bulunan ve ihtiyacımız olan birçok eklentiyi entegre etmiş olmaları.Eklenti çöplüğünden kurtulmak amacımız.

Bunun dışında kökten tema değişimi bir siteyi nasıl etkiler, bunu daha önce denemedik, fikir verebilecek olan varsa çok seviniriz.

İyi çalışmalar.

wmaraci
reklam

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Yapısal olarak bir bozukluktan kasıt, sitenin hatalarında bir iyileştirme niteliğinde bir çalışma olursa, bağlantılarınızda bir değişiklik olmazsa (aramalarda sıra edinmiş bağlantılar) problem olmaz, snippet direk sıralamaya etki etmez sadece görünümü iyileştirmekte diye biliyorum, eğer bu kadar iyi bir sistemse hali azırda bulunan sitenizde ki değerlendirme alanını yeni sisteme aktarmaya çalışsınlar.

Tema değişikliği sonrasında gelecek botlarda biraz yavaşlama olabilir ama zamanla düzelecektir.
looserJack

kişi bu mesajı beğendi.

tipsychannel tipsychannel internet radyosu Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek internet işleriyle uğraşan bir yat kaptanı.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 481
  • Beğeniler 160 / 69
  • Ticaret 8, (%88)
İki gün önce tema değiştirdim ve wmaracı'nda da bu konuda bir konu açmıştım. Bugün yemek tarifleri kelimesine 125. sıradan girdim. Sanırım bu olayın sonucu yeni temayla doğrudan alakalı olarak değişiklik gösteriyor. Snippet özelliği kullandığınız temaya aitse evet yıldızlar silinir. Eğer eklenti şeklindeyse olağan şekliyle devam eder.
looserJack

kişi bu mesajı beğendi.

izmir şehir rehberi.

www.izmiralsancak.com

• Üyelik 10.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Bilişim Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 34 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

AlfaOis adlı üyeden alıntı

Yapısal olarak bir bozukluktan kasıt, sitenin hatalarında bir iyileştirme niteliğinde bir çalışma olursa, bağlantılarınızda bir değişiklik olmazsa (aramalarda sıra edinmiş bağlantılar) problem olmaz, snippet direk sıralamaya etki etmez sadece görünümü iyileştirmekte diye biliyorum, eğer bu kadar iyi bir sistemse hali azırda bulunan sitenizde ki değerlendirme alanını yeni sisteme aktarmaya çalışsınlar.

Tema değişikliği sonrasında gelecek botlarda biraz yavaşlama olabilir ama zamanla düzelecektir.

Teşekkür ederim Alfaofis, siztemizdeki değerlendirme kısmını yeni temaya aktarma kısmını anlamadım? Veritabanıyla ilgili bir olaymı desem kontrol ettiğimde sadece eklentiyle ilgili, ama o ekletiyi silmeliyim yeni temada..

wmaraci
wmaraci

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

looserJack adlı üyeden alıntı

Teşekkür ederim Alfaofis, siztemizdeki değerlendirme kısmını yeni temaya aktarma kısmını anlamadım? Veritabanıyla ilgili bir olaymı desem kontrol ettiğimde sadece eklentiyle ilgili, ama o ekletiyi silmeliyim yeni temada..

Kullandığınız eklentiyi yada değerleri nerede sakladığını bilmiyorum, ki bir kayıt söz konusu ise veritabanına gönderiliyordur, belki o veriler yeni site için kullanılabilir demek istedim. Fikir sadece, yeni geçeceğin sistemin satıcıları ile konuşursanız daha detaylı bilgi alırsınız hocam.
looserJack

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Bilişim Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 34 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

tipsychannel adlı üyeden alıntı

İki gün önce tema değiştirdim ve wmaracı'nda da bu konuda bir konu açmıştım. Bugün yemek tarifleri kelimesine 125. sıradan girdim. Sanırım bu olayın sonucu yeni temayla doğrudan alakalı olarak değişiklik gösteriyor. Snippet özelliği kullandığınız temaya aitse evet yıldızlar silinir. Eğer eklenti şeklindeyse olağan şekliyle devam eder.

Tema değiştiren biri olarak güzel referans, teşekkür ederim, eklentiyi kaldırdığımda gidecek olmasından emin oldum, bunu veritabanından aktarma gibi bi durumu olabilirmi?

Ek Olarak:

AlfaOis adlı üyeden alıntı

Kullandığınız eklentiyi yada değerleri nerede sakladığını bilmiyorum, ki bir kayıt söz konusu ise veritabanına gönderiliyordur, belki o veriler yeni site için kullanılabilir demek istedim. Fikir sadece, yeni geçeceğin sistemin satıcıları ile konuşursanız daha detaylı bilgi alırsınız hocam.

Sanırım hosting firmasınada danışsam iyi olacak dediğiniz gibi,mantık olarak db'ye işkenen herşey aşınabilir ama yeni sitenin değerlendirme sistemiyle, şuanki farklı, belki kurtarabiliriz. Tşk ederim ilgine hocam.

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 481
  • Beğeniler 160 / 69
  • Ticaret 8, (%88)
tabii ki. Eklenti dosyalarını tema dosyalarının içine gömersen eklenti temanın bir parçası olur.

izmir şehir rehberi.

www.izmiralsancak.com

Eflaki Eflaki Ekşi Sözlük Kimlik Onayı
  • Üyelik 26.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1310
  • Beğeniler 188 / 247
  • Ticaret 162, (%100)
Ben Wordpress sitemdeki page sayfa yazısını sayfa yapmak istiyorum.

site.com/page/1

yerine

site.com/sayfa/1

Olumsuzluklar var mı?

• Üyelik 10.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Bilişim Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 64
  • Beğeniler 34 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

tipsychannel adlı üyeden alıntı

tabii ki. Eklenti dosyalarını tema dosyalarının içine gömersen eklenti temanın bir parçası olur.

Merhaba, evet ama o eklentiyi kullanmak istemiyoruz, daha stabil ve yer kaplamayan yeni temadaki uyumlu, peki db aktarma kısmını araştıracağım,

Bunun dışında tema değiştirmişsiniz, demo olarak yükleyip tüm ayarları localdemi yaptınız direk tema yükleyip kurulumamı geçtiniz ?

Benim yeni temam çok özellikli, 3 gün heralde ayar yapmam gerekcek.

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad U** Ç**
  • Mesajlar 481
  • Beğeniler 160 / 69
  • Ticaret 8, (%88)
Temayı önce başka bir sitemde denedim. Ardında temayı kullanacağım yemek tarifleri sitesine yükledim ve önizledim. Önizleme esnasında yapmam gereken değişiklikleri listeledim ve temayı etkinleştirdim. Tüm ayarları yapmak bir gecemi aldı. Hala ara ara değişikler yapıyorum. Mesela şu aralar slider ekleme konusunda çelişkideyim.
looserJack

kişi bu mesajı beğendi.

izmir şehir rehberi.

www.izmiralsancak.com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al