Vestel = İslamiyetmidir ? İslam ne zaman şirket oldu ?
Adamın birinin şirketi zamanın gerisinde kalitesiz dandik ve piyasadan pahalı ürünlerle insanları kazıklamaya çalışıyor fakat başarısız oluyor. Soluğu yalakalığını yaptığı hükümette alıp aman beyim ben iyisini yapmayı beceremiyorum bu millette bu dandik malı bu fiyata almıyor , kurban olayım bişeyler yap diye hatrı geçenlere rica ediyor. Hükümette mali kriz içerisinde hangi sivri sinekten ne kadar yağ çıkar hesabı yaparken bahane oluyor ve bu şark kurnazının derdini fırsat bilip piyasada asıl sürümü olan kaliteli zaten fahiş vergi oranları olan elektronik ürünlere bir zam daha eklemenin peşine düşüyor.
Şimdi burada kafadan olan vatandaşa oluyor 1 liralık iyi mal birden olacak 3 liraya , 5 kuruş etmez 512mb ramli dandik malı da 1 lira işine hangisi gelirse al deniyor.
Eğer ki bakanlık bu konuda samimi olsa yerli üretimi destekleme niyeti olsa , 5 kuruş etmez dandik malın üreticisini alır karşısına kardeşim telefondan ben %30 vergi alıyorum ama sen yerlisin yerli ürünlerde %10 a düşürelim o zaman demesi lazım gelmez mi ? Ama bunlar ne diyor ; ithal malların vergisini artıralım.
Şimdi burada hangisi müslüman ? İslam bunun neresinde allah aşkına ? Hem bahsi geçen holding ne zaman muhafazakar oldu ? Tuğçe Kazaz ne kadar muhafazakar ise o holding de o kadar muhafazakar işte.
Konunun hem islamla dinle zerre alakası yok, ortada apaçık haksızlık var . Enayi gibi fazladan para ödemek zorunda bırakılacağız hepimiz. Bunun savunulur tarafı mı var, illa daha fazla vergi vermek istiyorsanız gidin vergi dairesine bağışta bulunun . Zorlu daha çok para kazansın malını satabilsin diye her zaman 3 liraya aldığım şeye neden 5 lira ödeyeyim böyle adalet mi olur ?
Ek Olarak:
Haber7 nin olayın aslını gizlemesi yatıyor bu durumun altında . Çünkü bu olaydan günler önce çıkan şöyle bir haber var :
http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Vestel-mobil-telefon-ithalatina-karsi-korunma-onlemi-talep-etti.htm
Yani bu devletin yeni çıkaracağı ithal ürünlerde vergi artışını Vestel talep etti.Bir çok yerde de yazıldı çizildi karşı gelindi. Vestelin bu tavrı eleştirildi. Yani donanımhaber durup dururken bunu Vestele maletmedi. Aradan bir kaç gün sonrada bakan çıktı çalışmaya başladık diye talebi kabul ettiğini beyan etti.Burayı gözden kaçırıyorsun sanırım.
Üstelik haber7 dediğin site dolar bi gece 25 liraya çıksa ne güzel ekonomimiz iyiye gidiyor diyerek haber yapacak kadar iktidar yanlısı.