bjlkl adlı üyeden alıntı

benim kendi oluşturduğum grup 3 buçuk aylık köklü geçmişe sahip. en son toplam 10 üyeye çıktık ve sayımız 6 ya düşene kadar üye alımını durdurdum. Bu durumun sebebi kişi sayısı artınca kontrol edebilme imkanı zor oluyor. 15-20 kişiyi hergün yorum attı mı atmadı mı kurallarıihlal ediyor mu diye takip etek çok zor. bence ideal boyut 6-7 kişilik çalışmalar yapmak

ibo71 adlı üyeden alıntı

Ben bunu kendi grubumda denedim 15 kişiydik. Ama günlük yorum yapan en fazla 9-10 kişi oluyor bir düzen kurulamıyordu. Kimileri bana yorum gelmiyor, kimileri çok kişi var yorum atmak sıkıcı ve yorucu geliyor gibisinden şikayetlerde bulundu. Kalabalık sayı olunca ancak anlık yorumlaşma olabilir bir düzen kesinlikle sağlanamaz.
Bir diğer husus ise ben insanları kendi grubumda görmeyi isterim elbette nede olsa aktif olan en eski grup bende :p

Tek bir başlık ve mesela 20 kişi olursa, sorun çıkartanları tek başlıkta ifşa eder, bu sayede o kişilerin diğer gruplara musallat olmasının önüne geçeriz. Zaten burada konu başlığı sahibi birkaç kişi var. Bu grupta yorum yapmayıp atılan, başka bir gruba dahil olup orayı da sabote edecek neticesinde.
En azından günlük bir log tutarız. Gün sonu yorum yapanları 'tik'ler, yapmayanlarla yollar ayrılır, başka bir grup da o kişiyi kabul etmez ve kontrol daha kolay sağlanır.
Şu an forumda konu başlığı sahibi arkadaşlar da tek açılacak başlığın moderatörü olurlar.