Bu internet ortamında büyük düşünüyorsanız, kendi sunucunuzu kendiniz yöneteceksiniz. Digitalocean'da methediliyor ama hepimiz biliyoruz ki; eski sunucuları şirketlerden satın alıp üzerine SSD giydiren bir şirkettir. Yabancı şirketlerin desteği sıkıntılıdır. Mesela OVH'den benim panelime eklediğim ama panelde gözüktüğü halde silemediğim iki alan adını silmelerini istedim. Tam iki hafta geçti. Sadece ilgileneceğiz diye mesaj attılar. OVH'nin desteği digitalocean'dan çok daha berbattır. Ancak yine de, ben Türk hostignlerde afedersiniz ama o kendini beğenmişliği yurt dışı sunucularda görmedim. Yurt dışı sitelerde kötü yok mu? İstemediğin kadar mesela bedava VPS verdiğini iddia eden http://gratisvps.net/ tamamen scam yani ************** bir site.

Eğer kendi sunucunuzu alabiliyorsanız daha güzel olur aslında. Bunun için ise aylık 80-100 TL gibi bir parayı gözden çıkarmanız gerek. Yukarıda da söylediğim gibi, yaptığım incelemelerde ve okuduğum yüzlerce forum sayfasından sonra ben OVH'ye geçtim. Durum bu. İnce eleyin, sık dokuyun ama Türk hostlarda VPS diye bir kavram bilgisi yok maalesef.