eppursimuove adlı üyeden alıntı
Evet Mediawiki için birçok editör var ve dediğiniz gibi aslında editöre gerek yok da. Ancak ziyaretçilerin içeriğe katkı sağladığı bir viki mantığında düşünüldüğünde editöre elbette gerek var. Fantastik edebiyat konulu vikimde ziyaretçilerin vikiye katkıda bulunması için kılavuz yayınlamak durumunda kaldım. Bu durumda bile buna gerçekten ilgi duyan 2-3 kişi dışında vikiye katılım sağlanamıyor. (Vikipedi'de kullanılan editör sanırım Visual Editor. Parsoid gibi farklı gereksinimlere ihtiyaç duyuyor.)Zaten Türkçe içerik konusunda başkalarını suçlarken elbette ki kendimi de suçlamış sayılıyorum, burada ben ya da başkaları diye ayrım yapmaya gerek görmüyorum.
Çok faydalı bir çalışma olur, iyi çalışmalar.
Şu kadar diyeyim, wiki olayına başladığımda bu konuyu açtım ve şuan da mediawikinin Türkçe'ye çevrilmesi yani (translatewiki.net) projesine yardımcı oluyorum. Aynı zamanda şuan da wikipedia'ya editör aracılığıyla bilgi girdiğimde doğru şablonları kullandığım sürece sırıtmayacağının farkındayım. (Ancak hala küçük düzeltmeler yapıyorum ki birden oldum dememek için.) Ayrıca kendi sitemi de bir noktaya getirmeye başlıyorum ufaktan.
Bu sürede sağolsun @bilgive bana çok yardımcı oldu. Bildiğim her şey onun sayesinde diyebilirim. Kısa zamanda çok yol katettim insanın içinde öğrenmek varsa gerisi pek önemli olmuyor.
Demek istediğim zor değil ancak herkesin yardımcı olması lazım sonuçta işin temelinde gönüllülük yatıyor ve nereden baksan yarısı cahil yarısı yolsuz memleketimde gönüllü içerik giren bir şeyleri "gönüllü" çeviren insan sayısı çok az.