Çok büyük sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Bunu keşke o şekilde belirtseymişim ama bazı sıkıntılar çıkaranlar elbet olacaktır. Yoksa onların kayıt olmasına bile gerek olmadan yapacağınız bu sistem aslında, onların faydasına olan bir şey olacak. Eğer siz hakkaniyetle davranırsanız, Google News gibi bir sistem olacaksınız. (50-10 kelime bile fazla ama bunu geçmeden) Bunun yanı sıra benzer bir tartışma çıkmıştı hatırlarsanız. Gazete sitelerinden alınan haberlerin yayınlanması ile ilgiliydi bu. Avukatlar gazetelerin yapabileceği bir şey olmadığını söylemişlerdi o zamanlar. Telif Hakları Yasamız'da yok fakat uluslararası telif hakları yasalarında bir içerikten %20 oranında alıntı yapılabileceğini sanırım Wikipedia'da okumuştum.

Ancak sürekli takip gerektirecek bir konu. Ben şununla günde bir saat ilgileneyim derseniz geriye düşersiniz. Muhakkak en az 15 saat PC başında olmalı ve yerel sitelerin RSS'lerini takip etmelisiniz. Haber işi işte bu nedenle de zor yani.

Ek olarak: Aklıma gelmişken şunu da söyleyeyim. Dediğiniz türde içerik RSS veya XML ile kolayca yapılabilir ama hatırladığım kadarıyla 2005 yılına kadar bu tür sistemler çokça kullanılmıştı ve bu tür sistemler kullanan siteler yükselmediği için, düzen terk edilmişti. Şu anda ben RSS ile çalışan çok sistem bilmiyorum mesela. Bu nedenle, güven ve tanınırlık ilişkisine uygun olarak yürütmeniz gereken bu sistem için sağlam bir alan adı, bolca reklam ve doğal olarak bolca para gerekli. Yoksa bir süre sonra, sizde unutulanlar arasında yerinizi alabilirsiniz :) Bu gözünüzü korkutmalı mı? Hayır, ben olsam aklıma koyduğumu yapardım :)