-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
web sitesi
-
-
Ad Soyad
İ** B**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Arkadaşlar yerel haber sitelerini bir araya getireceğim bir proje tutar mı nasıl destek alabilirim.Google news haberde bildiğim kadarıyla yerel haber siteleri pek öne çıkmıyor Siteye sadece yerel haber siteleri kayıt olsa haberlerini yayınlasam ziyaretçi gelir mi ?
Yerel haber sitelerinin sadece konu başlıgı ve biraz açıklaması olacak şekilde yayınlarım devamını okumak isteyen tıkladıgında o siteye yönlendiririm.
Domain : googlenews.today
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Vallahi, düşünceniz çok güzel ve ziyaretçi geleceğini düşünüyorum da, sonuç olarak sizinde para kazandığınız bir sistem olacak. Bir süre sonra yerel haber site sahipleri bu konuya ne der? Düşünmeniz gereken konu o olmalı bence.
Durgun sular derin akar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Çok büyük sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Bunu keşke o şekilde belirtseymişim ama bazı sıkıntılar çıkaranlar elbet olacaktır. Yoksa onların kayıt olmasına bile gerek olmadan yapacağınız bu sistem aslında, onların faydasına olan bir şey olacak. Eğer siz hakkaniyetle davranırsanız, Google News gibi bir sistem olacaksınız. (50-10 kelime bile fazla ama bunu geçmeden) Bunun yanı sıra benzer bir tartışma çıkmıştı hatırlarsanız. Gazete sitelerinden alınan haberlerin yayınlanması ile ilgiliydi bu. Avukatlar gazetelerin yapabileceği bir şey olmadığını söylemişlerdi o zamanlar. Telif Hakları Yasamız'da yok fakat uluslararası telif hakları yasalarında bir içerikten %20 oranında alıntı yapılabileceğini sanırım Wikipedia'da okumuştum.
Ancak sürekli takip gerektirecek bir konu. Ben şununla günde bir saat ilgileneyim derseniz geriye düşersiniz. Muhakkak en az 15 saat PC başında olmalı ve yerel sitelerin RSS'lerini takip etmelisiniz. Haber işi işte bu nedenle de zor yani.
Ek olarak: Aklıma gelmişken şunu da söyleyeyim. Dediğiniz türde içerik RSS veya XML ile kolayca yapılabilir ama hatırladığım kadarıyla 2005 yılına kadar bu tür sistemler çokça kullanılmıştı ve bu tür sistemler kullanan siteler yükselmediği için, düzen terk edilmişti. Şu anda ben RSS ile çalışan çok sistem bilmiyorum mesela. Bu nedenle, güven ve tanınırlık ilişkisine uygun olarak yürütmeniz gereken bu sistem için sağlam bir alan adı, bolca reklam ve doğal olarak bolca para gerekli. Yoksa bir süre sonra, sizde unutulanlar arasında yerinizi alabilirsiniz :) Bu gözünüzü korkutmalı mı? Hayır, ben olsam aklıma koyduğumu yapardım :)
Durgun sular derin akar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ticaret Rehberi İşletmeni
-
-
Ad Soyad
E** U**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Proje hakkında biraz düşündüm. Ancak mantık olarak bir problem var. AA, İHA ve DHA gibi haber ajanslarının her bölgede yerel muhabirleri var. Bu muhabirler her gün haberlerini giriyorlar. Yerel haber sitelerinin bazıları da bu haberleri takla attırarak sitelerinde yayınlıyor. Bazıları olduğu gibi sitelerine ekliyor. Sonra bu ajanslarda yerel haber sitelerinin peşine düşüyor. Abonelik satabilmek için. Fotoğraftan yazıdan biyerden yakalıyorlar yerel haber sitelerini ve aboneliklerini satıyorlar. Şimdi, AA, İHA ve DHA gibi ajanslar varken ve halihazırda aktif ve otoriter web siteleri varken, bu proje küçük bütçeler ile başarılı olamaz. O yüzden tekrar gözden geçirmeniz bence yararınıza olacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Tasarım, Yazılım
-
-
Ad Soyad
V** Ç**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Google'ın tescilli bir firma olduğunu unutup "googlenews" alan adını aldığınızı varsayıyorum. Birincisi google üzerinden prim yapmaya girer ikincisi google firmasına ait olmadığınız anlaşıldığında hoş karşılanmazsınız. daha yaratıcı isim bulunabilir proje güzel ama alıntı içerik olacağı için iş yapmaz gibi geliyor yine de şehirler, köyler vs topluca olursa güzel bir kategorilemeyle bir yere gelirsiniz.
Ancak, domain değişikliği şart. Ayrıca özel bir yazılım gerekiyor sizin girmeniz ile olacak iş değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
E-ticaret
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
bir nevi yazarkafe.com gibi olacak yani yazarkafenin tek farkı bloglardan içerik alması bence mantıklı bir iş güzel bir temaya ihtiyaç var öncelikle ayrıca iyi bir reklam bütçesi lazım sitenize kayıt olanlara vaat edeceğiniz şeyler olabilmeli hit arttırmak ve backlink kazanmaları bunların başında sağlam bir pr si yüksek alan adı şart. Çok güzel proje umarım deavm edip başarılı olursunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
satınalma/proje danışmanlık
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Google uğraşmaz seninle kiminle uğraşmış ki seni kafasına taksın :)
zaten kullanıcı onun sisteminden geliyor sana
Bence yapılabilir sadece haberler kısmında sansür ve yandaş medya olayları bolca olduğu için dikkat et
Başarılar