:) fena bi hort olmuş.
Merak eden arkadaşlar varsa o günden bu güne ; birkaç devir dükkan ile görüştüm ama mutlaka bir aksilik oldu ya satan vazgeçti ya ben ya bir aksilik oldu derken bir türlü olmadı.Hatta bir tanesi ile dükkanını devralacakken ticaretin sonunda ona site satmış buldum kendimi.O da şimdi iyi kazanır durumda hala görüşüyoruz :) İnternete yönelik yüksek yatırımı da gözüm kesmedi google malum bugün varız yarın yokuz. Tabi bunlar olurken sermaye de arttı . Hayat bu boş durmaz aksilikler de çıktı arada artışlarda eksilişlerde oldu :) Bulunduğum şehirden tekrar İstanbula taşındım.
Hiç hesapta yoktu ama yedek parçacı bi arkadaşımla beraber oto servis açıyoruz. Hatta bir kaç güne iş başı yapıcaz ufak tefek eksikler kaldı :) Bilgisayar olduğu sürece işime engel de değil, sitelerim ile ilgilenmeye devam da edeceğim. Bu işin yanında araba al/sat yapmayı da düşünüyorum .
Konu seneye de hortlarsa yada unutmazsam inşallah gelir işlerin nasıl gittiğini son durumu da yazarım :)
Ek Olarak:
kalemdir adlı üyeden alıntı
Değişik bir fikir sunacağım;
arazi varsa 1-2 tane rüzgar gülü diktir , elektriğide devlete sat. Lisansız olarak üretebilirsin.
Hesabımda yanlış olabilir , tamamen düz mantık hesap yapıyorum:
Şu sitede 2kw rüzgar gülü 5.500 lira diyor, bundan 2 tane aldığını farz edelim, eder 4 kw. Sanırsam devlete 0,15 kuruştan satılıyor kw. saatte 4 kw 60 kuruş eder.
http://www.cimo.com.tr/category.php?id_category=52
60*15(günlük 15 saat çalıştığını farz edelim) * 15 (ayın 15 günü rüzgar var farz edelim)= Eder 1350 lira aylık gelir. Hem devlete yararın olur hem kendine.
Dediğim gibi düz mantık hesap yaptım , ciddi düşünürseniz bir bilenine danışın , maliyetini cartını curtunu düzgün hesaplatın , ona göre hesap kitap yaparsınız.
Buda böyle bir fikirdi.
Bunu da mutlaka araştıracağım. Ana para üzerinden aylık %10 kazanç 1 yılda kendini amorti demek. Bence hesaplama da yanlışlık olabilir yada hesaba katılmayan şeyler vardır bunun içinde. Hele devlete satarak 1 yılda sermaye amortisini bizim gibi küçük sermayelere yedireceklerine ihtimal vermiyorum.