lostyazilim

Ekşisözlük 2014 Verilerini açıkladı

25 Mesajlar 4.026 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)
140 milyon farklı kişi ziyaret etmiş, %90'nı Türkiye'den deniliyor. 126 milyon kişi yok ki Türkiye'de?

Ben mi yanlış hesaplıyorum?

---
wmaraci
reklam

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)

yakupqqq adlı üyeden alıntı

1m hit. isterse 100m olsun. islami konu ile ilgili 150 yazı var. yaklaşık 142 karşıt 8 destek. ateistlerin mekanı gibi :)

ne fark eder ki?

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)

kalemdir adlı üyeden alıntı

140 milyon farklı kişi ziyaret etmiş, %90'nı Türkiye'den deniliyor. 126 milyon kişi yok ki Türkiye'de?

Ben mi yanlış hesaplıyorum?

Tarayıcı ta tabanlı istatistikler, terim olarak "farklı kişi" şeklinde geçiyor.
kalemdir

kişi bu mesajı beğendi.

yakupqqq yakupqqq Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 33 / 285
  • Ticaret 11, (%100)

bilimdeki yasalar bile değişirken, burdaki genel düşüncenin aynı kalması sizce gerici bi zihniyet değilmi. yani ben kralım ben ne dersem doğrudur.

wmaraci
wmaraci

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

ismailweb adlı üyeden alıntı

bana göre gereksiz bir site. Küfür, siyaset, dinsel konular vs vs...

Bu konuda Haklısınız site erişime kapatılmasını isterim :)

amacım tartışmak değil sadece fikriniz merak ediyorum.Bir insanın inandığı değer verdiği konularda Küfürlü ağza alınmayacak(Dine anneye peygamberlere)kelimeler eden ve bu kişileri görmezden gelen bi yönetime sahip siteye siz ne farkeder mi ? diyorsunuz

Ek Olarak:

1m hit. isterse 100m olsun. islami konu ile ilgili 150 yazı var. yaklaşık 142 karşıt 8 destek. ateistlerin mekanı gibi :)

haklısınız hocam bir milleti yozlaştırmak için önce dini sonra dilini yoketmek yeterli

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)

bilimdeki yasalar bile değişirken, burdaki genel düşüncenin aynı kalması sizce gerici bi zihniyet değilmi. yani ben kralım ben ne dersem doğrudur.

Şöyle söyleyeyim;

Yazın paradokslar içinde kaybolmuş yalnız bir çocuk misali. Ateistlerin mekanı diye insanlara önyargı ile yaklaşıyorsun, sonra gericizihniyet diyorsun. İroni yapıyordum diyorsan, sana sonsuz hak veriyorum.

bjlkl bjlkl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 1843
  • Beğeniler 269 / 263
  • Ticaret 1, (%100)

ismail03 adlı üyeden alıntı

amacım tartışmak değil sadece fikriniz merak ediyorum.Bir insanın inandığı değer verdiği konularda Küfürlü ağza alınmayacak(Dine anneye peygamberlere)kelimeler eden ve bu kişileri görmezden gelen bi yönetime sahip siteye siz ne farkeder mi ? diyorsunuz

Ek Olarak:
haklısınız hocam bir milleti yozlaştırmak için önce dini sonra dilini yoketmek yeterli

önce din değil dini yok edersen belki bir nevi o millet yaşar. ama dilini yok edersen hemkültürünü hem de dinini kaybeder. her şey biter. bu arada küfürlü vesınır tanımayan içerikler kaldırılmalı kesinlikle. her şeyin edebi adabı var da ticari bir kurum olunca sözlük tabiki denetim 0 oluyor

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

bjlkl adlı üyeden alıntı

önce din değil dini yok edersen belki bir nevi o millet yaşar. ama dilini yok edersen hemkültürünü hem de dinini kaybeder. her şey biter. bu arada küfürlü vesınır tanımayan içerikler kaldırılmalı kesinlikle. her şeyin edebi adabı var da ticari bir kurum olunca sözlük tabiki denetim 0 oluyor
2side önemli aslında devlet neden böyle sitelere erişim yasağı getirmiyo oda muallak en azından çürük elmalar çıkana kadar hocam komik gelebilir aslında bir sözlük (kitap olarak) hertürlü kelimeyi barındırır ve ayrım yapmadan yazılır
bizimde daha doğrusu benim beklediğim özgür düşünce tamam yazsın ancak bir düşünce eğer başka bir kişiyi rahatsız edecekse ve toplumun(sözlük üyeleri olarak da kısıtlayabilirsiniz) bir kesimini rahatsız ediyorsa yazar uyarılmalı içerik kaldırılmalıdır diye düşünüyorum

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

ismail03 adlı üyeden alıntı

Ek Olarak:

Şurada bence hataya düşüyorsunuz, asıl yozlaşan değerler yüzünden din yok oluyor. Dinin yozlaştığını hepimiz görüyoruz. Yozlaşma da yeni değil yada ekşisözlükle değil Hz.Osman zamanında başlıyor zaten ve şu anda islam adına birilerinin yaptıkları yanlışlarla revaçta. Sözde din adına birilerin menfaatleri için yaptıklarına kızıp dine düşman olanlar türedi.
Bütün dünyada müslümanlar zor koşullarda zamanın gerisinde yaşıyorlarsa bence sorun ekşisözlük gibi siteler yada din karşıtları değil, bizzat kendi dinlerini uygulamada yaptıkları hatalardır, din adına dinin dışında birilerinin sözlerini kültürlerini yaşatarak kendilerini müslüman sandıklarındandır. Birilerinin dini kendi menfaatleri doğrultusunda yorumladığından ve kitlelerin araştırmaya bile üşendiğinden bu uydurmalara boyun eğdiğindendir.
En basiti halkı sefalet içinde yaşarken sefa süren yöneticilerden oluşan bir topluluğa karşı gelmiştir zaten bu din. Buna karşı gelmeyen boyun eğen islamiyeti kabullenmiş bile sayılamaz. Öğrenmeye giden yolda atılan her adımı ibadet sayarken , düşünürsem dinim sarsılır diye saçmalayanların dini de bu din değil. Hepsi kesinlikle yanlış yoldalar bunu azıcık bilgimle bile söyleyebilirim. Dünyada kendini müslüman diye adlandıran toplumların %99 u islamla alakasız bir hayat sürüyor ve bu yaşadıkları hayatı dinin gereği sayıyorlar. İslam nerede haksızlık varsa karşısına gücü mukabilinde dikilmeyi emreder, adaleti paylaşmayı emreder. Servetler biriktirip başkasının hakkını çalanı lanetler. İşçisinin hakkını yiyeni, komşusuna zor gününde yardım etmeyeni çorbasını paylaşmayanı istemez bizden değildir der.
Kısacası şu an islam olarak adlandırılan fakat sermaye sahipleri zenginlerin yöneticilerin kendi rahatları için kafalarına göre yorumladıkları bir kültürü yaşatıyor kendini müslüman sananlar.Kimi hayali insanların arkasından şefaatçileri olması umuduyla yürüyor. Kimi haksızlığa baş kaldırıyı asilik günah haram sanıyor. Böyle bir islam yok.

Birileri villalarda yalılarda saraylarda yaşarken, yediklerinin fazlalığından hazmedebilmek için bir de ilaçlar kullanırken, birilerinin soğuktan açlıktan yoksulluktan öldüğü bir ülke ayakkabısız dolaştığı bir ülke müslüman olamaz böyle müslüman bir halkta olamaz. Burada bana 5km mesafede arkadaşımın mahallesinde camı çerçevesi olmayan bir evde yaşayan ailenin geçen sene soğuktan bebeği öldü. Pencereleri yok laylon germişler kapıları yok battaniye germişler fakat aynı mahallede onlarca iş merkezi olan adamlar var, penceresi kapısı olan boş daireler var. Bunca varlıkta böyle ölümlerin olduğu ülkenin halkına kimse müslüman diyemez.

Ayda 50 binliradan fazla kazandırdığım sözde hacı patronum bana 900 lira maaşı reva görüyordu kiram 550 + faturalar desen evime erzak almaya param bile kalmıyordu. Üstelik bu patronumun malının mülkünün hesabı yok, çalıştığım mağaza bir kaçından sadece biriydi ve günde 12 saat 15 günde bir izin çalışıyordum. Hem mağazada tezgahtarlık yapıyorum hem depo sorumlusuyum hem tahsilata gidiyorum hem teslimata gidiyorum nefes almaya vakit yok. Şimdi bu adama kim müslüman diyebilir ? Kimse diyemez. Diyen dininden habersizdir. Kölelik bile barınma giyinme yeme içme ihtiyaçlarını karşılarken şu an karşılanamıyor. Bu dinden öteye değildir islamiyet öncesine gidiştir. İslamdan bariz olarak çıkıştır.

Ekşisözlük basit mantık ama güzel bir internet sitesi içeriği sahipleri değil sen ben gibi üye olanlar oluşturuyor. Sosyal medya da böyle içeriği oluşturan bizleriz. Bu tarz siteler sayesinde bir çok şeyi ilk ağızdan duyma ayrıcalığına sahip oluyoruz. Dine hakaret konusuna gelirsek açıkça bu suçtur ve gördüğünüz an şikayet edin sonrasında sizi bağlayan birşey yok yargılama kamu davası olarak devam ediyor ve ekşisözlük yönetimi de savcılığa gerekli tüm ip adresi giriş bilgileri gibi logları teslim ediyor. ,Eğer birisi harhangi bir inanca hakaret ediyor ve cezasız kalıyorsa bu yargının ayıbıdır site yönetiminin değil. Ki sayısız banlanan insan biliyorum site kendine düşeni zaten yapıyor.

Kardeşine tecavüz eden imama eleştiriyi dine hakaret sayamazsınız, internet haber sitelerinde çıkan yalan uydurma islamla alakalı haberleri eleştiriyi hakaret sayamazsınız, diyanete bağlı saçma açıklamalara eleştiriyi dine hakaret sayamazsınız. Aslında ilk başta inananların bu eleştirilere hak vermesi gerekir. Daha fazla inananların eleştirmesi gerekir.

Kendi görüşüme göre dünyada 2 çeşit insan vardır ; iyiler ve kötüler. Bunların arasında iyi olanlar zaten tüm dinlerin emridir ortak noktasıdır. İlla bir dine mensup olmalarını da beklemem yada farklı bir milletten oldukları için dışlamam. Öz kardeşim olsun isterse kötüyse kötüdür kardeşim olması onu doğru kılmaz.
Ekşisözlük de samimi olarak bakıldığında çoğunluğu iyilerden oluşan bir topluluk. Kötüler elbet içinden çıkacaktır herkesin iyi olması beklenemez ve toplumun aynalaması da budur hatta toplumdaki kötülerin oranı ekşisözlüğe göre çok daha yüksektir . Üstelik eğitim seviyesi ortalamanın üstünde olan bir siteden bahsediyoruz bunun içinde sanatçısıda var doktoru da mühendisi de öğretmeni de ... Hem herkesin mükemmel olmasını bekleyemezsiniz doğruluğu ağır basıyorsa iyidir. Şu an ki hayatta bu bile yeterlidir.

Eğer dini açıdan bakıyorsanız kapatılması gereken ilk siteler şu yalancı üçkağıtçı dini kullanarak kamuoyu oluşturan insanları aldatan haber siteleri olmalıdırlar. Çünkü bunlar kadar hiç birşey dine zarar vermezdi, müslümanlara olan güven bu siteler yüzünden zedelendi. Bunların operasyonel amiri olan siyasi parti ranttan eksik kalmasın diye ihtiyaçlarına göre fetvalar verdirdi emirler yağdırdı, olmayan kabataş olayı gibi yalanlar üretildi, sırf insanlar güvensin diye bu yalanı tvlerde gazetelerde başörtülü kadınlar kaleme aldı islam sermaye edildi çünkü başörtülü bir gazeteci halkın gözünde müslümandı ve ne söylerse doğruydu, birisi onu yalanlarsa karşı gelirse de cevap hazır ; "DİN DÜŞMANI".
Herhangi bir görüş gazetesinde yazsa kapatılma sebebi olacak cümleler kitleleri kandırabilmek için sözde dini görülen gazetelerde manşet atıldı.

Başka bir görüşün tvleri ve gazetelerinde yıllardır yalanlar dönüp duruyor, inananlar bu toplumda bir dönem çok acı şeyler yaşadı ve bu şarlatanlar bunları kullanarak servetlerine servet kattı.

Bunca pisliğin içinde ekşisözlüğün günahı nedir ?

Ben söyliyeyim , ekşisözlüğün tek günahı doğru olmak, bezmi alem camii müezzini gibi doğruyu söylediği için bu kadar nefret duyuluyor bu siteye. Oysa akit, yenişafak , eski hallerinde ki stv zaman vs. gibi yalanlarla dolu içerik sunup dibine kadar yalakalık yapanlarla dolu olsa havuz medyasında boy boy reklamlarını hep beraber görebilirdik.
Misal zaman yalanlarla dolu haberler yapıp ama iktidar yalakalığından ödün vermezken çıkıp muhabirine - Orada çalışma başka iş bul ... diyen birini ben görmedim ama ne zaman ki iktidarla ters düştüler bunu çıkıp koca başbakan söyledi .

İslami bakış açısı yozlaşmış olmayan herkes ekşisözlükten memnun olmalı diye düşünüyorum yada en azından rahatsız olmamalı çünkü orada toplu bir din düşmanlığı diye birşey sözkonusu değil hatta tartışmalarda ne denli bilgi dolu cevapların geldiğini insanların bilgilendirildiğine de sayısız kez şahit oldum, eğer orada yazılan doğrular işine gelmeyen varsa kendini sorgulasın açsın inandığı kitabın türkçesini bir okusun, ödevlerini bi gözden geçirsin gerçekte bir müslüman nasıl olmalıdır iyice öğrensin.

Bunları sırf dini açıdan kötü gördüğünüz kapatılmasını istediğiniz için söyledim. Siyasi olarak eleştirebilirsiniz ekşisözlüğü ve tabi ki hak veririm x yere çukur açarken kıyamet kopuyor da y yere çukur açarken sessiz kalınıyorsa zaten adil değildir ve sonuna kadar da eleştirilir bu gibi benzer hareketler. Yada para kazanma amaçlı çalışmalardan bahsetmenizi haklı bulurum fakat bu yine içeriği oluşturan bizleri bağlamaz. Nihayetinde orada yazma şansını tanıyan yönetim maddi düşünebilir fakat orada yazarlar herhangi bir ücret almıyor ve çıkar gözetmeksizin yazıyor. Para karşılığı yalan haber yapanlardan kat kat daha üstün olduklarını buna bakarak da anlayabilirsiniz.
fevzib

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

Hocam yazdığınız yorumun hepsini okudum Dİn hakında düşüncelerinizede saygım var herkes dilediğini yapar dilediğini düşünür dilediği gibi yaşar ve sürekli menfaat çıkar birilerinin servet kazandığından bahsetmişsiniz ve eğitim seviyesinden.Hayat sizin hayatınız düşünmekte özgürsünüz ancak sizinde hatalarınız var
Müslamanlar Geriden geliyor diyorsunuz Peki Osmanlı'da Selçuklu'da o kadar alim ve derviş demi geriden geldi İlk mikrobu bulan Pasteur mu yoksa akşemsettin mi? Yada Piri reis naptı ? Avrupa'da Sedef hastalığı olanlar ve delilere hor bakılırken İslamiyette Su tedavisini kullanıldığını biliyor musunuz Yada Bilimsel anlamda yazılan ilk Tıp kitabı kimin İbni Sina (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0bn-i_Sina) Avicenna El-Kanun fi't-Tıp kitabı Avrupada Yakın zamana kadar ders kitabıydı ve SAğlık meslek liseleri etik ders kitabı alıntıları vardır. Devam edelim Mimari açıdan bugün bile sırrı çözülemeyen Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği Selimiye'ye bakalım yada diğer eserlerine (http://tr.wikipedia.org/wiki/Mimar_Sinan)
Müslümanlar Gerilemiyor Sadece Şuan batı hayranlığı var Örnek olarak Altay tankı Porsuk ,Kirpi,Atak,İha Türk yapımı,ve Avrupa ülkelerinden gelen uçak tank ve gemilerin savaş anında kulanılamaz hale getiren bir yazılım bulunduğunu ve bunun türk mühendisleri tarafından kırıldığını biliyorum
Son olarak Hep Cemaat zengin kesim ve iktidardan bahsetmişsiniz.Hocam ben Sağlık personeliyim zengininide göryorum fakirinide birinizde çıkıp iyi olan birşeyden bahsetmezsiniz.Haberiniz varmı Devlet okuyan ve okul masraflarını karşılayamayan ailelere Yurt parasını karşılıyor. ve Az olabilir ama her çocuk için 40tl ödüyor bu sizin domain alma paranıza bile yetmeyebilir ancak bazı ailelerde 1aylık gıda parasıdır .Kömür yardımı ve gıda yardımı hala benim köyümde yapılıyor Recep Amcanın yırtık ayakkabısına karşılık lastik ayakkabı diye başlıklar gördüm ve buna yapılan saçma sapan yorumlar işte devlet 15tllik ayakkabıyı layık gördü hiç köye gittiler mi ?yada köyde yaşlı amcanın birinin ayağında spor ayakkabı gördünüz mü? bu bi örnekti.Şimdi sanmayın ben Akp liyim veya Cemaati destekliyorum Yiğidi öldür hakkını yeme kötü olan herşeyini açıklar tartışırım
TÜrkiye zenginleri ve söz etmeme:Bu olay sadece Türkiyede yok keske hiç olmasa keske önceden olduğu gibi fitre taşları konsa ve oraya konan parayı gerçek ihtiyacı olan alsa(Selçuklularda,OSmanlılarda)
Ayda 50 binliradan fazla kazandırdığın sözde hacı patronunuz bu dünya için çalışıyor.
Ve Son olarak KOnuyu uzattığım için Wm aracı üyelerinden Özür dilerim

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al