O iş hayal ettiğin kadar kolay değil malesef. Zaten bir değer edecek domain varsa senden çok daha tecrübeliler ve hızlılar hemen kapıyor. Kapamazsın demiyorum kaparsın ama bu işte diğer tüm işler gibi emek veya bütçe gerektiriyor. Kolay yoldan para kazanayım düşüncesi ile giriyorsanız yol yakınken dönmenizi öneririm.
Bunları tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum. Konu hakkında da pek bilginiz yok , ki sorarak öğrenmeye çalışıyorsunuz bu güzel bir şey.
Tavsiyem şu , öncelikle bu iş hakkında bilgi edinmeye devam edin. Domain almayın demeyeceğim , çünkü almayın desem bile içinizde bir alma hissi hep kalacak , o yüzden ben hep şunu söylüyorum ; alacaksanız bile 1-2 tane düşen domainlerden kapmaya çalışın, pr li olursa daha iyi. 1-2 tane alın ki yaşayarak görün. Ama gidip elinizdeki tüm sermayayi bir anda domain almaya harcarsanız malasef sonunuz hüsranla biter. Çok meraklıysanız bu işe girmeye başlangıçta 1-2 domain alın ve neyin ne olduğunu yaşayarak öğrenin , zaten sonrası kendiliğinden gelir.
Sorulara gelince. Domain düşme saatleri:
http://www.ersinuzgun.com/domainlerin-dusme-saatleri/
Direk Icann dan domain alamazsınız (alırsınız ama aracı firmalar gibi başvurup kayıt olmanız lazım diye biliyorum , uzun ve zor bir iş sizin ve bizim gibiler için.)
Aynı firma içinde transfer ederseniz 60 günlük bir süre limiti olmuyor. Yanılmıyorsam 1-2 günlük bir transfer yasağı var aynı firma içi transferde.(bu son cümleden tam emin değilim.)
Son olarak bir klişe ile bitiriyorum , google da aradığınız tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz detaylı olarak.