cihaneken adlı üyeden alıntı

Şahsen benim beklentim bilinmeyenleri bilmek olurdu.
Şöyle ki; Çoğu kitabın içeriğine dikkat ederseniz aynıdır, sadece anlatım tarzı ve tavsiyeler değişiklik gösterir bir nevi aynı şeyleri farklı kişiler basıp yayınlıyor fakat o yayınlananlar biraz araştırmayla internetten de buluna bilir. Önemli olan insanların internette ulaşamadıkları bilgi, tecrübe ve örnekleri sunmaktır.
Örneğin ingilizce olarak yığınla döküman var hatta belkide henüz bizim öğrenemediğimiz şeyler bile var bu içeriklerin arasında, yabancı içerik ve kaynaklarda türkçeye çevrilerek kitaba eklenirse daha geniş bir görüş elde edilmiş olacağını düşünüyorum.

Görüşünüz için teşekkür ederim.

Somut olarak verilen bilgilerin tamamı aslında aynı değildir. Aynı olan terim isimleridir. Terim isimler olunca insan arkadaş biz bunu zaten biliyoruz diyor. Fakat bu düşünce yanlıştır. Örneklemek gerekirse;

Backlink stratejisi konusuna değinelim.

Hummingbird algoritmasından sonra footer link'den gelen anchor text link'lerin önemi yarı, yarıya değer kaybetti. Yeni algoritma'da bunun olması gereken stratejilerini zihinsel olarak anlatabilirsek kitap değer kazandırır.

Bir diğer örnek;

Eskiden backlinkleri çok iyi olan siteler direk 1. sayfaya hatta 1. sıraya yerleşiyordu. Şimdi buna önem verilmiyor. 100-200 backlink'le 1. sayfada çok iyi sıralamada olan siteler var. Önem verilen alan gelen backlinkin çok olması değil önem verilen alan backlinklerin geldiği sitenin otoriterlik durumudur.

Dolayısıyla kitap'da bu tarz yenilikler algoritmaya göre değişkenlik gösterecektir. Çok farklı, çok yaratıcı ve çok enteresan bir şeyi akıcı hale getirebilmek zor.