lostyazilim
tr.link

SEO Kitabı İçin Önerilerinizi Alalım !

15 Mesajlar 2.427 Okunma
acebozum
tr.link

Sercedes Sercedes Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
Yeni başlayanlar, orta seviyede olanlar ve ileri seviyeye adım atmış webmaster adayları bir SEO kitabından beklentiniz ne olurdu? Tabi ki insanları aydınlatmak uzmanın vakfında olan bir durum. Fakat zaman, zaman insanlar aradıkları şeyi bulamıyor. Dolayısıyla içtenlikle yorum yapılırsa önerileri kaale alacak ve daha iyi bir kitap çıkarmak için mücadele edeceğim.

Buyrun söz sizde;

elektronikssl
webimgo

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Şahsen benim beklentim bilinmeyenleri bilmek olurdu.
Şöyle ki; Çoğu kitabın içeriğine dikkat ederseniz aynıdır, sadece anlatım tarzı ve tavsiyeler değişiklik gösterir bir nevi aynı şeyleri farklı kişiler basıp yayınlıyor fakat o yayınlananlar biraz araştırmayla internetten de buluna bilir. Önemli olan insanların internette ulaşamadıkları bilgi, tecrübe ve örnekleri sunmaktır.
Örneğin ingilizce olarak yığınla döküman var hatta belkide henüz bizim öğrenemediğimiz şeyler bile var bu içeriklerin arasında, yabancı içerik ve kaynaklarda türkçeye çevrilerek kitaba eklenirse daha geniş bir görüş elde edilmiş olacağını düşünüyorum.
Sercedes

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Şahsen benim beklentim bilinmeyenleri bilmek olurdu.
Şöyle ki; Çoğu kitabın içeriğine dikkat ederseniz aynıdır, sadece anlatım tarzı ve tavsiyeler değişiklik gösterir bir nevi aynı şeyleri farklı kişiler basıp yayınlıyor fakat o yayınlananlar biraz araştırmayla internetten de buluna bilir. Önemli olan insanların internette ulaşamadıkları bilgi, tecrübe ve örnekleri sunmaktır.
Örneğin ingilizce olarak yığınla döküman var hatta belkide henüz bizim öğrenemediğimiz şeyler bile var bu içeriklerin arasında, yabancı içerik ve kaynaklarda türkçeye çevrilerek kitaba eklenirse daha geniş bir görüş elde edilmiş olacağını düşünüyorum.

Görüşünüz için teşekkür ederim.

Somut olarak verilen bilgilerin tamamı aslında aynı değildir. Aynı olan terim isimleridir. Terim isimler olunca insan arkadaş biz bunu zaten biliyoruz diyor. Fakat bu düşünce yanlıştır. Örneklemek gerekirse;

Backlink stratejisi konusuna değinelim.

Hummingbird algoritmasından sonra footer link'den gelen anchor text link'lerin önemi yarı, yarıya değer kaybetti. Yeni algoritma'da bunun olması gereken stratejilerini zihinsel olarak anlatabilirsek kitap değer kazandırır.

Bir diğer örnek;

Eskiden backlinkleri çok iyi olan siteler direk 1. sayfaya hatta 1. sıraya yerleşiyordu. Şimdi buna önem verilmiyor. 100-200 backlink'le 1. sayfada çok iyi sıralamada olan siteler var. Önem verilen alan gelen backlinkin çok olması değil önem verilen alan backlinklerin geldiği sitenin otoriterlik durumudur.

Dolayısıyla kitap'da bu tarz yenilikler algoritmaya göre değişkenlik gösterecektir. Çok farklı, çok yaratıcı ve çok enteresan bir şeyi akıcı hale getirebilmek zor.

HeroTurk HeroTurk Ne Mutlu Türküm Diyene!!! Kimlik Onayı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Cnc programcısı
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 3963
  • Beğeniler 315 / 705
  • Ticaret 47, (%100)
direk bilgiyi verecekseniz iyi olur yok gösterip elletmeme tarzında olacaksa bence hiç uğraşmayın. Efsane olmak istiyorsanız direk nasıl yapılır nasıl yol izlenecek ve adımlar izlendiğinde gerçek sonuç verecek şekilde anlatımlar olmalıdır. Herkesin bilmediği özel metodlar anlatılmalı
Sercedes

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

HeroTürk adlı üyeden alıntı

direk bilgiyi verecekseniz iyi olur yok gösterip elletmeme tarzında olacaksa bence hiç uğraşmayın. Efsane olmak istiyorsanız direk nasıl yapılır nasıl yol izlenecek ve adımlar izlendiğinde gerçek sonuç verecek şekilde anlatımlar olmalıdır. Herkesin bilmediği özel metodlar anlatılmalı

Efsane olmak gibi amacımız tabi ki yok. Fakat herkesin bilmediği metod diye bir uygulamada yok. Ben a hakkında akıcı bir durum özetlerim sen bilirsin, mehmet bilmez. Mehmet'e faydalı sana faydasız olur. Dolayısıyla zihinsel olarak anlamı yüksek olacak bu kitap'da algoritmadan yola çıkarak maksimum etkiyi verecek alanlara değinmeyi düşünüyoruz.

Son olarak, SEO'da direk nasıl yapılır nasıl edilir gibi bir bilgi verilmesi söz konusu değildir. Her sitenin akibeti aynı olmadığı gibi anlatım sıfırdan bahsedilmesi gereken konulardan geçerek izah edilir. Sizin bildiğinizi hesaba katarak kitap yazmak zaten çok anlam taşımayacaktır. :)

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Sercedes adlı üyeden alıntı

Görüşünüz için teşekkür ederim.

Somut olarak verilen bilgilerin tamamı aslında aynı değildir. Aynı olan terim isimleridir. Terim isimler olunca insan arkadaş biz bunu zaten biliyoruz diyor. Fakat bu düşünce yanlıştır. Örneklemek gerekirse;

Backlink stratejisi konusuna değinelim.

Hummingbird algoritmasından sonra footer link'den gelen anchor text link'lerin önemi yarı, yarıya değer kaybetti. Yeni algoritma'da bunun olması gereken stratejilerini zihinsel olarak anlatabilirsek kitap değer kazandırır.

Bir diğer örnek;

Eskiden backlinkleri çok iyi olan siteler direk 1. sayfaya hatta 1. sıraya yerleşiyordu. Şimdi buna önem verilmiyor. 100-200 backlink'le 1. sayfada çok iyi sıralamada olan siteler var. Önem verilen alan gelen backlinkin çok olması değil önem verilen alan backlinklerin geldiği sitenin otoriterlik durumudur.

Dolayısıyla kitap'da bu tarz yenilikler algoritmaya göre değişkenlik gösterecektir. Çok farklı, çok yaratıcı ve çok enteresan bir şeyi akıcı hale getirebilmek zor.

Tabiki doğru söylüyorsunuz ama yinede basma kalıp anlatıma sahip bir sürü kitap mevcut piyasada,
Backlink olayına gelince de, dediğiniz gibi algoritmalar nerdeyse tamamen değişti artık backlink eskisi kadar önem arz etmiyor, hatta hiç birşey tekil olarak önem arzetmiyor, Google üstüne basa basa söylüyor yeni algoritma 200 tane farklı şeyi inceleyerek ona göre sıralama yapıyor, bir diğer noktada bu 200 farklı şey nedir? Tamam başlık,etiket,içerik,kalın kelimeler,italik kelimeler,kelimelerin yüzde analizi vs vs ama geri kalan unsurlar neler?
Mesela bir de şöyle bir inanış gösterdi son dönemde "Anahtar kelimeler kalktı google bunları artık takmıyor bile" diyerekten head bölümlerinden anahtar kelimelerini kaldıran kişiler var bence bu yanlış, google hiç bir zaman demedi ki anahtar kelimeler kalktı diye, sadece eskisi kadar önem arz etmiyor dedi aslında anlatılmak istenen şu yine aynı konuya keliyoruz.
eskiden bir iki düzeltme ile ilk sayfada çıkardın güzel bir başlık süper anaktar kelimeler birde sağlam açıklama tamamdır backlinkler zaten arkadan destekliyorlar ooo direk ilk sayfadasın. Ama durum artık bu 3-5 şeyden ibaret değil, dediğim gibi 200 farklı öğe inceleniyor işte önemli olan bu 200 farklı öğe nelerdir ve nasıl daha iyi hale getirilebilir.

uhh çok konuştum galiba. :D
Sercedes

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Tabiki doğru söylüyorsunuz ama yinede basma kalıp anlatıma sahip bir sürü kitap mevcut internette,
Backlink olayına gelince de, dediğiniz gibi algoritmalar nerdeyse tamamen değişti artık backlink eskisi kadar önem arz etmiyor, hatta hiç birşey tekil olarak önem arzetmiyor, Google üstüne basa basa söylüyor yeni algoritma 200 tane farklı şeyi inceleyerek ona göre sıralama yapıyor, bir diğer noktada bu 200 farklı şey nedir? Tamam başlık,etiket,içerik,kalın kelimeler,italik kelimeler,kelimelerin yüzde analizi vs vs ama geri kalan unsurlar neler?
Mesela bir de şöyle bir inanış gösterdi son dönemde "Anahtar kelimeler kalktı google bunları artık takmıyor bile" diyerekten head bölümlerinden anahtar kelimelerini kaldıran kişiler var bence bu yanlış, google hiç bir zaman demedi ki anahtar kelimeler kalktı diye, sadece eskisi kadar önem arz etmiyor dedi aslında anlatılmak istenen şu yine aynı konuya keliyoruz.
eskiden bir iki düzeltme ile ilk sayfada çıkardın güzel bir başlık süper anaktar kelimeler birde sağlam açıklama tamamdır backlinkler zaten arkadan destekliyorlar ooo direk ilk sayfadasın. Ama durum artık bu 3-5 şeyden ibaret değil, dediğim gibi 200 farklı öğe inceleniyor işte önemli olan bu 200 farklı öğe nelerdir ve nasıl daha iyi hale getirilebilir.

uhh çok konuştum galiba. :D

İşte o farklılık ziyaretci kalabalığıdır. Ne yapmak gerekiyor reklam odaklı çalışmak gerekiyor ........ devamı kitap'da olacak :)

HeroTurk HeroTurk Ne Mutlu Türküm Diyene!!! Kimlik Onayı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Cnc programcısı
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 3963
  • Beğeniler 315 / 705
  • Ticaret 47, (%100)

Sercedes adlı üyeden alıntı

Efsane olmak gibi amacımız tabi ki yok. Fakat herkesin bilmediği metod diye bir uygulamada yok. Ben a hakkında akıcı bir durum özetlerim sen bilirsin, mehmet bilmez. Mehmet'e faydalı sana faydasız olur. Dolayısıyla zihinsel olarak anlamı yüksek olacak bu kitap'da algoritmadan yola çıkarak maksimum etkiyi verecek alanlara değinmeyi düşünüyoruz.

dedikleriniz doğru. Örnek olarak bir kaç site seçersiniz forumlardan vb sitelerden sitenin sıfırdan nasıl seo çalışması yaptığınızı şu nedenden dolayı şunu yaptım şu olsaydı bunu yapmayın tarzı gibi. Açıkçası sizin kitabınızı okuyup biraz araştırma yaparak seocu olma yolunda bayağı bir meseafe kat etmiş duuma gelebilirse iyi olur.
Sercedes

kişi bu mesajı beğendi.

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Sorularla Seo kitabındaki gibi yazım hataları olmasın lütfen :). Adam kopyala yapıştır kitap basmış. Aldığıma pişman oldum şahsen.
Sercedes

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 30
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 2, (%100)

HeroTürk adlı üyeden alıntı

dedikleriniz doğru. Örnek olarak bir kaç site seçersiniz forumlardan vb sitelerden sitenin sıfırdan nasıl seo çalışması yaptığınızı şu nedenden dolayı şunu yaptım şu olsaydı bunu yapmayın tarzı gibi. Açıkçası sizin kitabınızı okuyup biraz araştırma yaparak seocu olma yolunda bayağı bir meseafe kat etmiş duuma gelebilirse iyi olur.

İlginize çok teşekkür ediyorum. Kitap'da ki en büyük amacımız doğru ve şeffaf güncel seo teknikleriyle insanların kitapa vereceği bir link parasıyla %50 kadar SEO bilmesidir. Biz kitap satarak abi bir link parası ver SEO kitabı al %50 seo öğren demeyeceğiz. Ahmet bak bu uygulamaları yaptık tecrübemizi kitaba döktük bunları uygula. 1 sitede değil 2 sitede uygula ki birisi sonuç vermiyorsa birisi sonuç verir. 2'side sonuç vermezse müşteri yorumları kaale alınır 100 kişiden 80 kişi başarıya ulaşmışsa sorunun ya şahıs'dan ya'da sitesinden kaynaklı olduğu çok kolaylıkla anlaşılabilir. :) Hedeflerimiz bu yönde iken buraya konu açmamın asıl sebebi insanların en çok neyi merak ettiklerine cevap olabilmektir. Bariz insanların ne istediğini biliyoruz fakat kitaba dökülen bilgiler herkesin isteklerini karşılamıyor. En azından biz bu konudan 10-15 adamın isteklerini ele alırsak emeğin çöpe gitmeyeceğine inanmış oluruz. Söz konusu 15 adamın gerçekten bilgi sahibi olması projenin amaca ulaşmış olamsı demektir tabi ki bence. :)

Ek Olarak:

İsa adlı üyeden alıntı

Sorularla Seo kitabındaki gibi yazım hataları olmasın lütfen :). Adam kopyala yapıştır kitap basmış. Aldığıma pişman oldum şahsen.

Bahsedilen kitabı okumadığım için dediğiniz ne kadar geçerli bilmiyorum. :) Kitap yazmak sanattır. Dolayısıyla zor bir iştir. C/P yaparak birşeyler katmış olabilir. Fakat başından beri inandığım ve gördüğüm kitabı sadece namı duyurmak için yazıyorlar tabi bu kişisel görüşümdür. Gördüklerimden yola çıkarak görüş sağladım.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al