Hayırlı geceler.
Yeni bir kaç site yapacağım doğrudan bir ürün tanıtım ve satışı. Örnek olması için "tantuni" kelimesini ele alacağım.
Şuan bu kelimede (uyarı bu kelime sadece örnek) .com .net gibi tüm uzantılar dolu.

Sorularım şunlar.
1- .com .net dolu olduğu için tantuni.club veya tantuni.center alsam nasl olur? Google sıkıntı yapmazsa bence güzel durdu. yani tantuni merkezi veya tantuni klubü gibi manaları olacak domainlerin ve bence güzel. Ama google ne der bilmiyorum.

2-.club veya .center yerine .gen.tr veya .web.tr nasıl olur. com net org hep dolu ama gen.tr boş bunu alsam nasıl olur. Google ne dre bilmiyorum ama tantuni.gen.tr pek hoş değil gibi.

3. Benim siteye konyaya hitap edecek ama tantuni kelimesi pek de zor bir kelime değil. Eğer tantuni kelimesinden hit alırsam konya içi veya dışı bana faydası tartışılmaz derece de iyi olur.
şimdi ben tantunikonya.com mu alsam yoksa tantunii.com mu alsam. Yoksa tantuni.gen.tr mi alsam. aslında biraz da kararsızlık şuradan geliyor. doğrudan keyword almak için bir yol bulup almak mı iyi olur yoksa keywordün yanına yerel bir isimle mi alsam iyi olur ?
Bu konu kafamı çok karıştırdı.

tantunikonya'yı bile seçsem .club veya .center bana çekici geliyor. Ne dersiniz ?