ototasarruf adlı üyeden alıntı
Şahsen .clup, .center gibi uzantılar yerine tantuniclup.com tercih ederim.tantunukonya.com gibi ek kelimelerle bence kendinizi bölgesel olarak sınırlandırmak sadece Konya'nın tantunicisi olmak yerine Türkiye'ye hitap edin. Örnek kelimeniz tantuni olduğu için ana kelimenizi bilmediğim için düşüncelerim bu yönde.
İçerik ağırlığınız tantuni üzerine oluşturulacaksa zaten title ve description meta etiketleri o kelimelerde sizi ilk sayfada çıkaracaktır.
şimdi çok küçük bir kesim googleda "tantuni konya" diye arama yapıyor ve benim ürün satacagım kesim bu kesim. ve bu kelimede en hızlı çıkış yapacağım domain direk tantunikonya.com olur diye düşünüyorum.
tantunicim.com u alsam acaba tantunikonya.com kelimesindeki gibi kolay bir şekilde "tantuni konya" aramsında çıkış sağlayabilir miyim. mevzu bu yani .
bir alan adı alırken her zaman ileriye dönük markalşma değeri yüksek kelime seçilir. ama burada olsuğu gibi tek ve direk keyword anahtar kelime(tantunicim) mi uygun olur yoksa 2 kelimelik bir domain (konyatantuni,tantuniseverler,hayditantuniye) mi uygun olur. evet tek kelime olarak bir anahtar kelimede cıkmak için tek kelime domain uygun olabilir. yani tantunicim.com "tantuni" kelimesi için uygun olur. ama benim şimdilik asıl ihtiyacım konya tantuni kelimesinde çıkmak. işte tam burada kararsız kalıyorum.
club ve center uzantılarını doğrudan eleyeyim sizce?