-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
arkadaşlar merhaba, internette araştırmama rağmen wipo hakkında bir kaç soru kaldı aklımda.
1) Mesela bir kuruluş hakkında alan adı aldık, bu kuruluş dünya çapında isim yapmış, marka patenti var ama ben aldığım alan adına kişisel blog kurup marka ile alakalı hiç birşey paylaşmadığım takdirde wipo davası açıp benden alabilirler mi alan adımı?
2) Wipo davalarının işleyişi nasıl oluyor. Herşey internet üzerinden mi yoksa eve mahkeme kagıdı yollanıp normal mahkeme gibi mi oluyor?
3) Wipo davasının kaybedilmesi sonucu avukat masrafları gibi masraflar falan bana ceza olarak gelebilir mi?
4)Wipo davasında kazandık diyelim başka bir yerden veya normal mahkeme ile falan tekrar dava etmeleri mümkün mü?
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Eğitmen
-
-
Ad Soyad
D** A**
-
-
-
Ticaret
21, (%90)
Kanald.com domaini Kanald ile ilgili herhangi bir içerik paylaşılmadığından sahibinde kalmıştı. Ancak bu durumun değişik prosedürleri var yani her zaman aynı sonuç çıkmıyor. Hayat.com davasında olduğu gibi davacının lehine sonuçlanan davalar da oluyor. Aslına bakarsanız son yıllardaki davaların hepsi benim takip edebildiklerimde davacı lehine sonuçlandı. Dava aşaması ise şöyle gerçekleşiyor davacı WİPO'ya başvuruyor. Wipo size davayla ilgili bilgiler içeren bir mail gönderiyor. Siz savunmanızı yapabilirsiniz. Wipodan transfer kararı çıkarsa domaini kendileri transfer eder sizin yapmanız gereken bir şey yok. Mahkeme kağıdı vs. yok. Wipo'dan başka hiçbir yol ile elinizden domaini alamazlar. Masraf ya da tazminat durumu da yok.