lostyazilim
tr.link

Bu değişkeni nasıl aktif edebilirim?

28 Mesajlar 3.139 Okunma
lstbozum
tr.link

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

emlcvdv adlı üyeden alıntı

Ben de öyle düşündüm ama hiç kimseden bir yardım alamadım. Yerli yabancı en ünlü forumlar, destek siteleri de işe yaramadı.

Hocam şöyle bir kod buldum single.php de denedim yazıdaki resmin başlığını ve alternatif metnini çekip gösteriyor.

$args = array( 'post_type' => 'attachment', 'orderby' => 'menu_order', 'order' => 'ASC', 'post_mime_type' => 'image' ,'post_status' => null, 'numberposts' => null, 'post_parent' => $post->ID );

$attachments = get_posts($args);
if ($attachments) {
foreach ( $attachments as $attachment ) {
$alt = get_post_meta($attachment->ID, '_wp_attachment_image_alt', true);
$image_title = $attachment->post_title;
$caption = $attachment->post_excerpt;
$description = $image->post_content;
?>

wmaraci
reklam

emlcvdv emlcvdv WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Hocam şöyle bir kod buldum single.php de denedim yazıdaki resmin başlığını ve alternatif metnini çekip gösteriyor.

$args = array( 'post_type' => 'attachment', 'orderby' => 'menu_order', 'order' => 'ASC', 'post_mime_type' => 'image' ,'post_status' => null, 'numberposts' => null, 'post_parent' => $post->ID );

$attachments = get_posts($args);
if ($attachments) {
foreach ( $attachments as $attachment ) {
$alt = get_post_meta($attachment->ID, '_wp_attachment_image_alt', true);
$image_title = $attachment->post_title;
$caption = $attachment->post_excerpt;
$description = $image->post_content;
?>

Hocam denedim ama olmadı. Siz tam olarak single.php de nereye ekliyorsunuz bu kodu. Ben nin hemen üstüne yapıştırdım.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam denedim ama olmadı. Siz tam olarak single.php de nereye ekliyorsunuz bu kodu. Ben nin hemen üstüne yapıştırdım.

yazısının hemen üzerinde denedim ama olması gerek herhangi bir döngünün içerisine yapıştırmıyorsun dimi? Bende çalıştı ama :confused:

http://www.uploady.com/#!/download/FcMpeS_g3QS/UmiquVgjC4h08NMq

• Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)

yazısının hemen üzerinde denedim ama olması gerek herhangi bir döngünün içerisine yapıştırmıyorsun dimi? Bende çalıştı ama :confused:

http://www.uploady.com/#!/download/FcMpeS_g3QS/UmiquVgjC4h08NMq

Hocam sizin yaptığınız gibi kodunun üstüne ekledim ama nafile. Siz şimdi bu kodu ekledikten sonra yazıyı yayına aldığınızda, resmin üstünde başlığı yazıyor, altında da alt yazı mı çıkıyor?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam sizin yaptığınız gibi kodunun üstüne ekledim ama nafile. Siz şimdi bu kodu ekledikten sonra yazıyı yayına aldığınızda, resmin üstünde başlığı yazıyor, altında da alt yazı mı çıkıyor?

Hocam şimdi bir kaç yerde daha denedim nereye eklersen ekle çıkıyor yani, ayrıcada remin yanında çıkmıyor sayfanın alt tarafına eklediğimiz için kodu sayfanın en altında bir yerde çıkıyor.

• Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam denedim şimdi evet başlık çıkarıyor ama yazıya eklediğim değil de daha önceden eklediğim bir resmin başlığını ekliyor. Ayrıca atıyorum 3 tane resim ekledim, her resmin üstüne ayrı ayrı kendi başlıklarını vermiyor. Sadece bir kere belli bir yerde o başlığı çıkarıyor. single.php ye yazacağımız bir kod değil de media.php'ye yazacağımız bir kod lazım ki, her eklenen resme uygulansın. Bu arada çaban için de çok çok teşekkür ederim sana. Bir çok kişi senin kadar zaman ayırmaz bu işe, tekrar sağ ol.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam denedim şimdi evet başlık çıkarıyor ama yazıya eklediğim değil de daha önceden eklediğim bir resmin başlığını ekliyor. Ayrıca atıyorum 3 tane resim ekledim, her resmin üstüne ayrı ayrı kendi başlıklarını vermiyor. Sadece bir kere belli bir yerde o başlığı çıkarıyor. single.php ye yazacağımız bir kod değil de media.php'ye yazacağımız bir kod lazım ki, her eklenen resme uygulansın. Bu arada çaban için de çok çok teşekkür ederim sana. Bir çok kişi senin kadar zaman ayırmaz bu işe, tekrar sağ ol.

Hocam rica edrim sorun değil keşke işini görebilseydik ama yine benim dediğim yere geliyoruz çok sayıda resim olduğunda işe yaramıyor, çok daha kapsamlı bir kod çalışması gerekir sannımca.

• Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)

Hocam rica edrim sorun değil keşke işini görebilseydik ama yine benim dediğim yere geliyoruz çok sayıda resim olduğunda işe yaramıyor, çok daha kapsamlı bir kod çalışması gerekir sannımca.

Hocam bana kalırsa 2. fonksiyondaki esc_attr($alt) kodunu etkinleştirince sorun hallolur. Üst tarafa başlığı çekmekten ziyade üste altyazıyı çeker, resmin altına da alternatif yazıyı çeker. Ben buna da razıyım. Elbet bir php kurdu halledecektir diye ümitliyim hala :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al