lostyazilim
tr.link

WordPress Temaları Türkçeleştirmek

11 Mesajlar 2.006 Okunma
lstbozum
tr.link

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

WordPress Temaları Nasıl Türkçeleştirilir?
Bu yazımızda dil dosyası olamayan wordpress temalarının İngilizce olan yerlerini nasıl Türkçeye çevirebileceğimizi öğrenicez. Aşağıda “WordPress Temalarını Türkçeleştirmek” isimli video da bunu nasıl yapabileceğinizi en basit yoluyla açıklamaya ve göstermeye çalıştım.

Türkçeleştirme İşlemini Nasıl Yapıyoruz?

Temaları Türkçeye çevirirken mantık aynı ve çok basit, WordPress admin paneline gelerek Görünüm>Düzenleyici sekmesine tıklıyoruz ve Türkçeye çevirmek istediğimiz kısımları WordPress temamızın dosyalarından bularak İngilizce olan kısımları silerek türkçeye çeviriyoruz. Ben video da en basit şekli ile anlatmaya çalıştım sizde aynı mantıkla temanızın türkeçeye çevirmek istediğiniz yerlerini düzenleyebilirsiniz.

Kaynak:http://www.wordpress-seo.net/wordpress/wordpress-temalari-turkcelestirmek
WPD

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

cwt cwt Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1469
  • Beğeniler 384 / 373
  • Ticaret 20, (%100)
burdan poedit adlı programı indiriyoruz
/wp-content/themes/tema/languages/ klasöründeki *.po uzantılı dil dosyasını indirip poedit ile düzenliyoruz. export ettiğimizde .mo uzantılı bir dosya oluşuyor
bu dosyayı mevcut temadaki *.mo uzantılı dil dosyası ile değiştiriyoruz.
sitede çoklu dil kullanılıyorsa tr-TR.mo şeklinde yeniden adlandırılarak klasöre yüklenebilir.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

cwt adlı üyeden alıntı

burdan poedit adlı programı indiriyoruz
/wp-content/themes/tema/languages/ klasöründeki *.po uzantılı dil dosyasını indirip poedit ile düzenliyoruz. export ettiğimizde .mo uzantılı bir dosya oluşuyor
bu dosyayı mevcut temadaki *.mo uzantılı dil dosyası ile değiştiriyoruz.
sitede çoklu dil kullanılıyorsa tr-TR.mo şeklinde yeniden adlandırılarak klasöre yüklenebilir.

Hocam gözünüzü seveyim konuları okumadan kafanıza göre hazır cevap yazmayınız ben zaten nasıl yapılacağını anlatıyorum. Nasıl yapılır diye sormuyorum.

• Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1469
  • Beğeniler 384 / 373
  • Ticaret 20, (%100)

cihaneken adlı üyeden alıntı

Hocam gözünüzü seveyim konuları okumadan kafanıza göre hazır cevap yazmayınız ben zaten nasıl yapılacağını anlatıyorum. Nasıl yapılır diye sormuyorum.

alternatifini, olması gerekeni yazmam sizi neden bu kadar sinirlendirdi?
oaskan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)

Videoyu az biraz izledim ancak tema Türkçeleştirme böyle yapılmaz.

Her temanın dil dosyaları farlı olur ki genelde .po dosyaları olarak bulunur bu dosyalar.

Sizin anlatmış olduğunuz yöntem eziyetten başka bir şey değil bana göre, emek vermişsiniz, elinize sağlık orası ayrı mesele.

Arkadaşın dediği gibi Türkçeleştirme .po düzenleyici programlarla yapılır.
isousluer cwt

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

cwt adlı üyeden alıntı

alternatifini, olması gerekeni yazmam sizi neden bu kadar sinirlendirdi?

Sinirlenecek bir durumyok ortada, ayrıca siz alternatif olduğunu belirmemişsiniz, sanki bana nasıl olacağını anlatmışsınız.

Videoyu az biraz izledim ancak tema Türkçeleştirme böyle yapılmaz.

Her temanın dil dosyaları farlı olur ki genelde .po dosyaları olarak bulunur bu dosyalar.

Sizin anlatmış olduğunuz yöntem eziyetten başka bir şey değil bana göre, emek vermişsiniz, elinize sağlık orası ayrı mesele.

Arkadaşın dediği gibi Türkçeleştirme .po düzenleyici programlarla yapılır.

Hocam belirtmiş olduğunuz dil dosyaları her temada bulunan bir özellik değil, yeni yeni kullanılan bir özelliktir. Tabiki şu dönemde çıkan güncel temalarda dil dosyaları mevcuttur ve bunuda po edit ve alternatifi programlar ile düzenlenebilir. Basit birşey ki onu anlatmaya pek gerek yok. Benim videomda ki esas konu dil dosyaları olmayan ki şuan internetten indirilen birçok temada ben rastlamıyorum dil dosyası olanlara, dil dosyası olmayanlar için anlatılmış bir videodur.
cwt

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1469
  • Beğeniler 384 / 373
  • Ticaret 20, (%100)

Sinirlenecek bir durumyok ortada, ayrıca siz alternatif olduğunu belirmemişsiniz, sanki bana nasıl olacağını anlatmışsınız.

Hocam belirtmiş olduğunuz dil dosyaları her temada bulunan bir özellik değil, yeni yeni kullanılan bir özelliktir. Tabiki şu dönemde çıkan güncel temalarda dil dosyaları mevcuttur ve bunuda po edit ve alternatifi programlar ile düzenlenebilir. Basit birşey ki onu anlatmaya pek gerek yok. Benim videomda ki esas konu dil dosyaları olmayan ki şuan internetten indirilen birçok temada ben rastlamıyorum dil dosyası olanlara, dil dosyası olmayanlar için anlatılmış bir videodur.

ofiste olduğum ve başka işlerle de uğraştığım için acelece yazdım
yazdıklarınız, her temada olmadığı doğru, genelde lisanslı ve profesyonel temalarda bahsettiğim şekilde dil dosyası klasörü bulunuyor.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

cwt adlı üyeden alıntı

ofiste olduğum ve başka işlerle de uğraştığım için acelece yazdım
yazdıklarınız, her temada olmadığı doğru, genelde lisanslı ve profesyonel temalarda bahsettiğim şekilde dil dosyası klasörü bulunuyor.

Çıkıştığım ve kabalığım için kusura bakmayın, günün yaklaşık 15 saatini forumda geçiriyorum ve forumdaki konulara atılan mesajları okurken bazen dikkat ediyorum bir çok kişi konuyu açan kişinin ne hakkıda yardım istediğini yada ne hakkında bilgi verdiğini net olarak okumadan ve anlamadan cevaplar yazarak ya konuyu açan kişiyi eleştiriyorlar yada konuyla ilgisi olmayan cevaplar yazıyorlar. Durum böyle olunca aramıza yeni katılan üyeler bu durumdan rahatsızlık duyara çareyi faklı forum ve sitelerde aramak üzere formumuzdan uzaklaşıyorlar.

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Kişiyi eleştirmektense alternatif yöntem alt başlığı ile tavsiyeler vermemiz daha uygun olur diye düşünüyorum. İşin ucunda emek var saygı duymamız gerekir, herkes her şeyi tüm bildiği kadarıyla paylaşsa zaten cihanda kral olur, parmakla gösterilirdik.
cihaneken

kişi bu mesajı beğendi.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

• Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ...
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 1469
  • Beğeniler 384 / 373
  • Ticaret 20, (%100)

Çıkıştığım ve kabalığım için kusura bakmayın, günün yaklaşık 15 saatini forumda geçiriyorum ve forumdaki konulara atılan mesajları okurken bazen dikkat ediyorum bir çok kişi konuyu açan kişinin ne hakkıda yardım istediğini yada ne hakkında bilgi verdiğini net olarak okumadan ve anlamadan cevaplar yazarak ya konuyu açan kişiyi eleştiriyorlar yada konuyla ilgisi olmayan cevaplar yazıyorlar. Durum böyle olunca aramıza yeni katılan üyeler bu durumdan rahatsızlık duyara çareyi faklı forum ve sitelerde aramak üzere formumuzdan uzaklaşıyorlar.

hayır alınmadım. bazıları çıkar bir konuda bir şey yazmaz
yazan birileri çıkınca da eleştirir.
kesinlikle sizi rencide etmek istemedim.
paylaşımınız yararlı,adıma teşekkür ederim

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al