değerli arkadaşlar, yerel haber sitem için hala bir haber ajansı aboneliği alamadım. Çünkü fiyatlar çok ucuk ve uzun vadeli yayın gerekiyor, ki ancak masrafları çıkartabilesin. Kara geçmek ise gerçekten zor.

Yerel haber paketi 500 lirayı buluyor. Üstelik basma kalıp binlerce sitede yer alan haber. Ne kadar fark yaratabilirsin ki.

Düşündüm de, bir üniversite öğrencisi ile anlaşsam. Örneğin iletişim fakültesi, gazetcilik bölümü öğrencisi gibi. Zaten akşama kadar gezen tozan, eğlenen, yiyen içen tayfa. Elinde bir kamera veya fotoğraf makinesi olsa dolaştığı yerde sağdan soldan haber üretebilse, şurda şu olmuş burda bu olmuş, resim çekip metin yazabilse.. Turistik mekanları ziyaret edip, resimler çekip, halkın içinden, esnafın kalbinden haberler çıkartabilse, hatta ufak tefek sokak röportajları yapıp malzeme üretebilse. Günde 3-5 haber çıkartıp sitede yayınlasa ve bu iş karşılığında biz ona para ödesek. Hani örümcek adam filminde ki peter parker gibi :) Bu daha mantıklı olmaz mı? Haber aboneliği olayından daha özgün konular yakalanmaz mı, siteninde bir farkı olur diye düşünüyorum. Tabii tuttuğumuz elemanın kalifiye ve bu işlere ilgisi olması gerekecek. Sonuçta üniversite öğrencisi ve paraya ihtiyacı var, hep gezip, hem tozup hem de haber üretebilecek, muhabir gibi. Ki zaten kendi okuduğu bölüm olduğu için zorlanmaz, eğlenir kendini geliştirir felan.. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?