Öncelikle bahsettiğiniz kişiye ödeyeceğiniz ücret, abonelik ücretinden fazla olur. 500 TL abonelik ücreti fazla geliyorsa muhabir tutmaya hiç bulaşmayın bence.
Size göre öğrenci hem gezip tozacak, hem de haber yapacak gibi geliyor olabilir ama bugün profosyonel bir muhabir bile günde 4-5 haber çıkartamaz. O işler zannettiğiniz kadar kolay değil maalesef. Bence siz mesela elinize bir makina alıp çıkın bakalım, ne kadar sürede kaç haber yapabiliyorsunuz. Empati yapmak açısından faydalı olur.
Hem kalifiye olacak, hem ilgisi olacak, hem günde 3-5 haber çıkartıp bunu sitede yayınlayacak... Valla aylık 2 bin lira verecekseniz çocuğa yapsın tabii.
Siz ucuza getirmek için adamın cebine 3-5 kuruş koyarsanız, adam da size 3-5 kuruşluk iş yapar. Ondan sonra bir de para veriyorum karşılığı bu mu dersiniz. Bu yaklaşım ne yazık ki sektörde de var olduğundan kolay da ortadan kalkacak değil anlaşılan. Yeni başlayan bile bu şekilde bakıyor işe.
Size göre öğrenci hem gezip tozacak, hem de haber yapacak gibi geliyor olabilir ama bugün profosyonel bir muhabir bile günde 4-5 haber çıkartamaz. O işler zannettiğiniz kadar kolay değil maalesef. Bence siz mesela elinize bir makina alıp çıkın bakalım, ne kadar sürede kaç haber yapabiliyorsunuz. Empati yapmak açısından faydalı olur.
Hem kalifiye olacak, hem ilgisi olacak, hem günde 3-5 haber çıkartıp bunu sitede yayınlayacak... Valla aylık 2 bin lira verecekseniz çocuğa yapsın tabii.
Siz ucuza getirmek için adamın cebine 3-5 kuruş koyarsanız, adam da size 3-5 kuruşluk iş yapar. Ondan sonra bir de para veriyorum karşılığı bu mu dersiniz. Bu yaklaşım ne yazık ki sektörde de var olduğundan kolay da ortadan kalkacak değil anlaşılan. Yeni başlayan bile bu şekilde bakıyor işe.
Şuan bu işleri yürütüyorum zaten, önceden bir planlama yapıyorum. Haber konusu olabilecek birkaç mekana gidip, birkaç resim çekip dönüyorum. Metin ekleyip haber yapıyorum, bu şekilde yaptığım bi sürü haber var. Sadece birkaç saatimi ayırarak günde 3-4 haber yaptığım oldu. Sonuçta NTV muhabiri kalitesi beklemiyoruz, siyasi haber olayı olmayacak, daha kültürel şeyler. Amaç ucuza getirmekten ziyade daha özgün işler çıkartabilmek. Ayrıca ben sitemi yerel haber sitesi formatından ziyade, daha kültürel ve turizm amaçı bir site formatına büründürmek niyetindeyim, yerel haber paketi satın almak benim site için düşündüğüm anlayışın dışında kalıyor biraz o yüzden muhabir olayını düşünmek istedim.