Eksi35 hak veriyorum fakat, emin ol ben şimdi buraya bunu yazıyorum ama 5-10 kişi haricinde kimse benim yazdığımı okumadan, "benim sitem şu kaydeder misiniz" şeklinde bu konunun altını dolduracak. Uzun zamandır dmoz'da editörler foruma girmiyorlar. Bir başlık açarsan, ben dâhil olurum. Bu para algısını değiştirmek, hele hele Türkiye'de deveye hendek atlatmaktan çok daha zor.

Ben bir tv dizisini takip ediyorum, örneğin. Diziden 10 dakika sonra saçma, sapan videoların yer aldığı dizinin bir sonraki bölümünün fragmanı diyerek Youtube'da yayınlayan ve bundan kazanacağı üç-beş kuruş parayla adam olduğunu sanan binlerce insansı canlının yaşadığı ülkedeki fikri değiştirmekten bahsediyoruz. Youtube'u küfür mekanı sanan binlerin yaşadığı bir ülkedeki fikri değiştirmekten bahsediyoruz. Bu küfürleri gördüğü halde veya sahte içerik yayınlayanları Youtube'da gördüğü halde, bunları şikayet etmeyenlerin yaşadığı bir ülkedeki fikri yıkmaktan bahsediyoruz. Emin ol, tek başıma uzay aracı yapıp uzaya gitmek, bundan daha akıllıca olur.

Sadece gördüğümüz yerlerde uyarsak bu tür kişileri yeterli olur. Yapabileceğimiz başka bir şey yok. Yine de konu için teşekkürler.

Birde unutmadan, ek olarak; Kendi web sitesinin, dmoz'daki sitelerden çok daha üstün olduğunu (artık dmoz'un neresinde yazıyorsa bu) düşünenler de çoğunlukta. Şu foruma Temmuz ayından bu yana takılıyorum. 7-8 yıl Vikipedi ile uğraştım (ki hala uğraşıyorum.). Vikipedi hakkında ne kadar çok ahkam kesildiğini de, emin olun burada gördüm.