lostyazilim
tr.link

SQL den istenilen verileri almak

9 Mesajlar 1.408 Okunma
lstbozum
tr.link

patavatsiz patavatsiz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek inşaat teknikeri
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 310
  • Beğeniler 77 / 35
  • Ticaret 31, (%100)
Arkadaşlar sitemin sqlsinden üye olanların emaillerini topluca kaydetmek istiyorum. txt dosyasına liste halinde kaydedip toplu mailler atabilmek için.

Acaba sql deki email sırasını nasıl alabilirim?

wmaraci
reklam

balporsugu balporsugu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 509
  • Beğeniler 85 / 84
  • Ticaret 3, (%67)
sql dediğin nedir arkadaşım?mssql mi mysql mi access mi?neyde alıcaksın?yazılım dilin ney phpmi aspx mi?

• Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 310
  • Beğeniler 77 / 35
  • Ticaret 31, (%100)

balporsugu adlı üyeden alıntı

sql dediğin nedir arkadaşım?mssql mi mysql mi access mi?neyde alıcaksın?yazılım dilin ney phpmi aspx mi?

php ve mysql

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)
Toplu mail atmak için db'deki değerleri alıp, txt dosyasına neden yazma ihtiyacı hissediyorsunuz?

select email from uye order by email asc; //asceding a-z, 0-9ye doğru
select email from uye order by email desc; //descending, ascending'in tam tersi

yukarıdaki gibi sql ile bir array yada list içine doldurup, for yada while loop içinde döndürüp mailleri atabilirsiniz fakat arka arkaya smtp portuna hızlı transaction işlemi yapmaya çalışacağından belki sıkıntı yaratabilir..

Böyle yapmak yerine,

bir queue içine atıp, sırayla 1 dk'da bir consume edecek şekilde göndermek daha makul ;)
patavatsiz

kişi bu mesajı beğendi.

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 310
  • Beğeniler 77 / 35
  • Ticaret 31, (%100)

Turgay Can adlı üyeden alıntı

Toplu mail atmak için db'deki değerleri alıp, txt dosyasına neden yazma ihtiyacı hissediyorsunuz?

yukarıdaki gibi sql ile bir array yada list içine doldurup, for yada while loop içinde döndürüp mailleri atabilirsiniz fakat arka arkaya smtp portuna hızlı transaction işlemi yapmaya çalışacağından belki sıkıntı yaratabilir..

Böyle yapmak yerine,

bir queue içine atıp, sırayla 1 dk'da bir consume edecek şekilde göndermek daha makul ;)

:D okadar çok anlamadıgım şey gördümki ben iptal

• Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)

patavatsiz adlı üyeden alıntı

:D okadar çok anlamadıgım şey gördümki ben iptal

çözüm var çözüm var :) toplu mail gönderme işlemini adam akıllı yapmak için kullanılan best practice (en iyi çözüm) aslında şöyledir.

Elinizde farklı ip havuzlarına sahip 4-5 adet sunucu olmalı, bu sunucular üzerinde ActiveMQ, IRONMQ, RabbitMQ gibi queuing (kuyruklama) serverlar olmalı.. Bu serverlar mail atma işini kuyruklara sokup, belirli aralıklarla paralel olarak çalıştırıp, gönderme işini yapacaklar.

4-5 sunucunun önüne 1 adet sunucu koyulmalı ve bu sunucu üzerinde load balancer(gelen istekleri yoğunluğa göre ayrıştırmak için) ve dağıtım işini yapacak bir apache server kurulmalı..

Siz uygulamanız üzerinden yukarıdaki sql gibi veritabanından mailleri çekip, mail içeriğini doldurup, apache sunucuya göndereceksiniz. apache sunucu gelen istekleri load balancer ile arkada çalışan queue sunucularına dağıtarak yönlendirecek, onlarda kuyruğa sokup mailleri gönderecek :)

Toplu mail ve sms işini yapan şirketlerdeki sistem mimarisi budur. Bu işinde en iyi çözümü budur.

Genel bir bilgi olsun diye paylaştım ;)

• Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 310
  • Beğeniler 77 / 35
  • Ticaret 31, (%100)

çözüm var çözüm var :) toplu mail gönderme işlemini adam akıllı yapmak için kullanılan best practice (en iyi çözüm) aslında şöyledir.

Elinizde farklı ip havuzlarına sahip 4-5 adet sunucu olmalı, bu sunucular üzerinde ActiveMQ, IRONMQ, RabbitMQ gibi queuing (kuyruklama) serverlar olmalı.. Bu serverlar mail atma işini kuyruklara sokup, belirli aralıklarla paralel olarak çalıştırıp, gönderme işini yapacaklar.

4-5 sunucunun önüne 1 adet sunucu koyulmalı ve bu sunucu üzerinde load balancer ve dağıtım işini yapacak bir apache server kurulmalı..

Siz uygulamanız üzerinden yukarıdaki sql gibi veritabanından mailleri çekip, mail içeriğini doldurup, apache sunucuya göndereceksiniz. apache sunucu gelen istekleri load balancer ile arkada çalışan queue sunucularına dağıtarak yönlendirecek, onlarda kuyruğa sokup mailleri gönderecek :)

Toplu mail ve sms işini yapan şirketlerdeki sistem mimarisi budur. Bu işinde en iyi çözümü budur.

Genel bir bilgi olsun diye paylaştım ;)

ben vazgeçtim ne gerek var insanlara mail atmaya :D :D ben hotmailden topluca koyup mail atacaktım. zaten cpanelden maili kullanmıyorum :D benimki basit iş diye bir tek mailler olsaydı liste haline daha kolay olcaktı diye şey yapmıştımda vazgeçtim :D çok saolun

• Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)

patavatsiz adlı üyeden alıntı

ben vazgeçtim ne gerek var insanlara mail atmaya :D :D ben hotmailden topluca koyup mail atacaktım. zaten cpanelden maili kullanmıyorum :D benimki basit iş diye bir tek mailler olsaydı liste haline daha kolay olcaktı diye şey yapmıştımda vazgeçtim :D çok saolun

$result = mysql_query("SELECT email FROM uyeler order by email asc");
$emails = "";
while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
$emails .= $row["email"].";";
}

emails değişkenine db'deki verileri örnek ; "abc@a.com;abc@b.com;abc@c.com;abc@d.com;" şu şekilde atadğımı düşünüyorum, syntax hatası olabilir..

sonrasında mail kütüphanesi ile to'ya emails değişkenini ekle gönder gitsin;

mail($emails,"Başlık..","İçerik ...");

Kaynak

Kaynak2

Kaynak3

• Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 310
  • Beğeniler 77 / 35
  • Ticaret 31, (%100)

$result = mysql_query("SELECT email FROM uyeler order by email asc");
$emails = "";
while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
$emails .= $row["email"].";";
}

emails değişkenine db'deki verileri örnek ; "abc@a.com;abc@b.com;abc@c.com;abc@d.com;" şu şekilde atadğımı düşünüyorum, syntax hatası olabilir..

sonrasında mail kütüphanesi ile to'ya emails değişkenini ekle gönder gitsin;

mail($emails,"Başlık..","İçerik ...");

Kaynak

Kaynak2

Kaynak3

şu ilk kısmı anladım gibi :D bir php dosyası açıp kodları içine atıyorum ki o email fln aynen mysql de öyle. değişken olayını anlamadım gibi. zaten mailler @hotmail @gmail gibi üyelerin. ordaki kodlarda tabi otomatik olarak mail atma durumu varsa başka tabi. hiç anlamadığım için çok baştan böyle başlamış oldum :) baya zor geldi

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al