Hepinize yorumlardan dolayı teşekkür ederim, siteyi .com olarak ingilizce açacağım. Ek olarak /turkce şeklinde de türkçe olarak yazacağım.
Adım Baran, sitenin adını da belirledim.
baranlab.com
Anlamı baran'ın laboratuvarı gibi, yemek tarifleri ve üretimler yaratıcı şeyler oluşturacağım için hem ingilizce hem türkçe kitleye ulaşacağım için bunu tercih ettim yorumunuz nedir acaba bu konuda?
Ek Olarak:
İngilizceyi iyi biliyorsan yani translate terk değilsen tabii ki ingilizce gir, ama kitleyi yaratmak bayağı bir zamanını alacaktır bir anda dünyaya açılıyorsun çünkü. Kitleni en kolay ve hızlı olarak da Türkçe yayın yaparak sağlayabilirsin. Benim sana tavsiyem Türkçe gir siteye de google translate ekle ingilizce çevirsin kimsenin gönlü kırılmasın :) Siteni mutlaka .com uzantılı al yabancı kesime ulaşabilmek için.
Ek Olarak:
Ekonomik kazanç hedefliyorsan, ingilizce seviyende iyi ise kesinlikle ingilizce.
Ek Olarak:
İngilizcen varsa durman hata :).
Ek Olarak:
tabi ki ikisi.türkçe ile içe ingilizce ile dışa hitap edersin.domain belli değilse onu da ona göre al.türkçe okunabilsin ama ingilizce olsun.Artık kazancına ortak edersin beni de:)