Onur
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
N/A
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
65, (%98)
Q klavye içinde olursa çok iyi olurdu. Olsun sonuçta bir yenilik başlatılmış. Hayırlısı olsun. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Klavyeleri F yaparlarsa, ben ayarlardan Q yapar, yine Q gibi yazarım. Zaten klavyeye bakmadan yazıyorum, sıkıntı yok benim için.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Uzman Biyolog
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
37, (%100)
msdselim adlı üyeden alıntı
Sizin dediginize gore her zaman iktidar partisi reklamini yapmak icin icraat yapar
Ulkenin % 51 ni alan bir partinin pekde reklama ihtiyaci yoktur gibi
Algıda seçicilik böyle bir şey sanırım, lafım yok. Wm platformunda siyasi içerik uzerinden sohbet erişimi olursa bunlar olabiliyor. Gayet normal karşılıyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Bilim Forum | Bilimgunlugu.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
T** F**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bir yanda dünya ile entegre olmaya mecbur bir ülke diğer yanda da özgünlük isteyen bir hükümet var.
Hayli enteresan bir adım bu açıdan bakınca. Tüm sistemlerin kaynağı İngilizce'yken sen tut "delete", "enter" gibi tuşların Türkçe'sini yaz. Zaten bilişim fakiri bir ülkeyiz; hepten karmaşık hale gelecek demek ki bu işler. Evde Q klavye, okulda veya başka yerlerde F klavye...
Elbette yerli sistemler, her şekilde tercih sebebi olmalı ama bir değişikliğin bir çok farklı duruma etkisi olacağını düşünmeden, düz mantık ile hareket ederek "iyi olmuş" demek yeterli değil bence.
Bazı arkadaşlarımızın da dediği gibi günlük konuşma ve hatta yazma dilindeki yanlış kullanımların yanında düzgün yazmak isteyenlerin bile beceremediği bir Türkçe var ortada. Bence önce okulda düzgün öğretilsin sonra giriş aygıtlarını düşünürüz.
Yani tek başına yeterli olacaksa evet iyi olmuş, güzel olmuş.. Ama kazın ayağı öyle değil maalesef. Umarım ki 4+4+4 tarzında; içi boş, az düşünülmüş bir proje değildir. Yoksa olmaması daha faydalı olur..
Hiçbir şey istedigim yok senden felek, ama yine de ucuz olsun ekmek, ve pahalı olsun insan hayatı..
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ceyrancı
-
-
Ad Soyad
A** S**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İngiliçcenin Türkçe yazılması iyi ancak F klavye ve Q klavye ülkemizde satılıyor bu tercih meselesidir.
Bunu zorla dayatmak yanlış. Yurt dışı ile iletişime geçtiğimiz de yabancı alfebe gerekiyor.