Merhaba arkadaşlar.

Bugün internet te bulduğum ama kendi bilgisayarımda deneme riskine girmediğim bir kaç programı deepfreeze programı kullanan bir internet cafede denedim.

Hafta sonu olması ve kötü hava sebebiyle tahmin edebileceğiniz gibi çok yoğundular.

Ama tesadüfen denk geldiğim bir konuşma ben kalkar hesabı öderken işletme sahibiyle olacak yeni sohbetin ilk fitilini ateşledi.

Benden bir kaç dk önce kalkan 2 genç bir oyun sitesi açmışlar ve kafe kafe gezip bilgisayarın tarayıcılarının açılış sayfalarının kendi siteleri olarak ayarlanması için kafecilerden fiyat alıyorlardı. Şaşırdınız değil mi ? :)

Normalde açılış sayfası ya Google olur yada cafenin kullandığı filtre programının satış adresi reklamı falan.

Şaşırmam ile bu kadar genç çocukların bunu akıl edebilmesine olan takdirim de aynı oranda büyüktü tabi ki.

Düşünsenize ortalama 80-100 makinası olan bir işletme her gün yüzlerce müşteri ve sürekli aynı site açılıyor ve bunun için eminim 1 değil onlarca yer ile anlaşma yapacaklar.

Hesabımı öderken tabi ki bende dayanamadım sordum bu ilk defamı oluyor diye hayır dediler baya bu tarz taleple gelen oluyormuş. Ama tabi kafeciler bayağı sağlam para istediklerinden her zaman anlaşma sağlanmıyormuş

(bana aldıkları rakamı söylemediler:) tabi)

Ayrıca benim diğer bir konuda paylaştığım dosya benzeri programlar ile ne kadar tanıdıkları akrabaları varsa 15 - 20 dk dan aşağı olmamak üzere hergün sitelerini açmalarını sağlıyorlarmış. Bu düzenli takipçi ve sitede uzun kalıyor daha ne olsun değil mi:)

Birde biraz hileli bir yol olsa da insanlara merak uyandıracak bir cümle ile sosyal medyada paylaşım yapıp altına linki çakıyorlar e merak ağır basıyor tabi neymiş bu deyip fazla sitede kalmasada gelenler oluyor oldukça.

5 dk sürmeyen sohbette 3 tane hit yöntemi 2 si doğal biri az hileli:)