lostyazilim
tr.link

Amerikayı Yeniden Keşfetmeye Karar verdim. !!! Yorumlarınızı bekliyorum !!!

26 Mesajlar 3.924 Okunma
lstbozum
tr.link

mizraklar mizraklar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Elektronik Müh.
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 290
  • Beğeniler 34 / 35
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar,

uzun bir süredir düşünüyorum düşünürken de piyasada yer etmiş bir çok Framework sistemini de inceledim.

Bu arkadaşlara ben bir türlü ısınamadım..

sql connect den tutunda bir çok ayara kadar güzel bir sistem fakat benim şahsi kararım bu tür sistemler tembel insanların kullanacağı tarzdan şeyler.

Tembel derken yanlış anlaşılmasın. Hazırcılık dan bahsediyorum. Belki büyük firmalar için iyi olabilir özellikle de elinde elemanı uzun süre tutamayan sürekli sirkülasyon yaşayan firmalar için gayet uygun en azından biri giderse piyasada daha çok var yenisi gelir devam eder mantığı ile piyasa Framework leri çok kullanışlı.

ama benim böyle bir derdim yok bir framework öğrenicem diye kasmama da gerek yok çünkü gidipde bir firmada 08:00/08:30 ile 17:00/18:00 arası çalışacak ve 3/5 kuruşluk maaş için tırmalayacak biri olmadığım için ben kendim için geliştirdiğim bir çatı vardı zaten (function lardan oluşan) Bu çatıyı CLASS a taşıyıp eksikler varmı diye gözden geçirip kendi Framework sistemimi yazmaya kadar verdim.

laf aramızda bilinen bir üniversiteden de iş teklifi geldi ama onlarda piyasa framework lerinden birini kullandığı için açıkcası değerlendirmedim bile teklifi..

Benim çok paralara veya para için kendimi paralamaya ihtiyacım yok ben bu işi zaten hobi olarak yapıyorum çok şükür işim gücümde var :)

sizlerden beklediğim yorumlar ise kendi framework ümü yazma kararım hakkında neler düşünüyorsunuz.

evet yazdıklarımı okumak için ayırdığınız zaman için öncelikle hepinize teşekkür ederim.

yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

wmaraci
reklam

Questom Questom Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Ü** D**
  • Mesajlar 278
  • Beğeniler 0 / 27
  • Ticaret 2, (%100)
Hiçbirşey anlamadım açıkcası. Sonuçta php kullanıyorsun en fazla ne kadar yazabilirsin ki? kafasıyla değilsin sanırım, açılıyorsun. Fakat sağlam bir sistem yapman için & kendi sistemin olması için elbette ki kendi class'larına kendi sistemine sahip olmalısın.
Örnek kod falan atabilme imkanın var mı? birazda açıklayıcı lütfen.

• Üyelik 30.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Elektronik Müh.
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 290
  • Beğeniler 34 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

Questom adlı üyeden alıntı

Hiçbirşey anlamadım açıkcası. Sonuçta php kullanıyorsun en fazla ne kadar yazabilirsin ki? kafasıyla değilsin sanırım, açılıyorsun. Fakat sağlam bir sistem yapman için & kendi sistemin olması için elbette ki kendi class'larına kendi sistemine sahip olmalısın.
Örnek kod falan atabilme imkanın var mı? birazda açıklayıcı lütfen.

Merhaba Arkadaşlar,

yorum için teşekkürler.

örnek koda ihtiyaç yok şimdilik sadece böyle bir yol sizin gözünüzde gidilecek bir yol mu? yoksa değil mi?

kod olayı sonraki iş.. :)

Questom Questom Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Ü** D**
  • Mesajlar 278
  • Beğeniler 0 / 27
  • Ticaret 2, (%100)
Gerek yok ozaman zaman kaybı. Sana php ile yapılabilicek herşeyin daha fazlasını sunmuşlar, beynini çalıştırıp nerelere getirmen / neler yapman sana kalmış birşey.

wmaraci
wmaraci

smhayhan smhayhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Front/Back-end Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 21 / 35
  • Ticaret 0, (%0)
Tek bir öneride bulunabilirim. Kendi framework'ün ile piyasaya iş yapma.

• Üyelik 30.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Elektronik Müh.
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 290
  • Beğeniler 34 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

smhayhan adlı üyeden alıntı

Tek bir öneride bulunabilirim. Kendi framework'ün ile piyasaya iş yapma.

Merhaba Arkadaşlar,

bu yorumuda beğendim haklısınız kendi framework üm ile piyasaya iş yaparsam kendini coder zannedenlerin kafası karışır değil mi?

Haklısınız..

yakupqqq yakupqqq Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 33 / 285
  • Ticaret 11, (%100)
o size kalmış. pek php den anlamam ama, mesela biz işletim sistemi diye win,linux,mac biliyoruz ama bunun haricindede geliştirilen haiku os var. adamlar para kazanmasa geliştirmeye devam ederler mi? mesela geçen sene 23 bin dolar bağış toplamışlar.
mizraklar

kişi bu mesajı beğendi.

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
konu dışı olacak ama
3-5 kuruşu beğenmeyen ileride o 3 5 kuruşu arar düşmez kalkmaz bir allah hocam unutma

smhayhan smhayhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Front/Back-end Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 21 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

mizraklar adlı üyeden alıntı

Merhaba Arkadaşlar,

bu yorumuda beğendim haklısınız kendi framework üm ile piyasaya iş yaparsam kendini coder zannedenlerin kafası karışır değil mi?

Haklısınız..

kafası karışmaz, dökümansız yazılan kodları anlayabilmek için zamanını kaybeder.

• Üyelik 30.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Elektronik Müh.
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 290
  • Beğeniler 34 / 35
  • Ticaret 0, (%0)

ermaneray adlı üyeden alıntı

konu dışı olacak ama
3-5 kuruşu beğenmeyen ileride o 3 5 kuruşu arar düşmez kalkmaz bir allah hocam unutma

Merhaba Arkadaşlar,

Siz konuyu farklı algılamışsın.. ben 3/5 kuruş veren yani yazılımcının hakkını vermeyen firmalardan bahsediyorum..

siz olayı ilahi boyutlara taşımışsın :) Bu şuna benzemiş zengin adam rahatı kaçmasın diye yanında karın tokluğuna çalıştırdığı insanlara şükredin demesine benzemiş :)

Ek Olarak:

smhayhan adlı üyeden alıntı

kafası karışmaz, dökümansız yazılan kodları anlayabilmek için zamanını kaybeder.

Merhaba Arkadaşlar,

mantık olarak bir sistem hazırlanıyor ise başkasına gerek yok insanın bir süre sonra bu sistemi tekrar eline aldığında sıkıntı çekmemesi için doküman ile çalışılması zaten etik ve bu işin standardı.. ben yazdığım her işte kendim veya bir başkası sıkıntı çekmesin diye.. Döküman ve açıklama alanları yazıyorum zaten ;)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al