lostyazilim
tr.link

vps %100 RAM kullanıyor

15 Mesajlar 2.621 Okunma
lstbozum
tr.link

FiberTurkiye FiberTurkiye WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 979
  • Beğeniler 83 / 144
  • Ticaret 4, (%100)
Merhabalar vps ye webuzo kurdum sıkıntı yok benim açımdan gayet hızlı ve sorunsuz sitemi kullanıyorum. Ama tek sıkıntı var kurduğum andan itibaren RAM miktarı %100 de sabit 1 kez olsun %99 bile olmadı. Yetersiz RAM değil çünkü webuzo min 612 istiyor iyi bir performans için 1 GB RAM gerek diyor bende 2 GB RAM var. Acaba kurmam gereken başka bir şeyler var mı?

wmaraci
reklam

fearles61 fearles61 Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Web Programcılığı
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 97
  • Beğeniler 0 / 15
  • Ticaret 3, (%67)
Rami ne yiyor bi bakın görev yöneticisinden.

• Üyelik 18.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 979
  • Beğeniler 83 / 144
  • Ticaret 4, (%100)

fearles61 adlı üyeden alıntı

Hocam free -m komutuyla baktım SSH den RAM diyor 41 GB kadar kullanım hakki kullandığım yani user 0 ama bufferscache free 12712 civarı kullandığı 41xxxxx kadar

Ek Olarak:

fearles61 adlı üyeden alıntı

Webuzo panelden bulamadım detaylı görmeyi nasıl becerebilirim?

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)
Eğer NGİNX+Php-fpm varsa Cpu kullanımının %100 görünmesi normal olarak karşılanabilir aslında. Sitenizde yoğun bir trafik varsa ve saniyede 2-3 sorgu alıyorsa, bu php-fpm nin tüm yükü üzerine almış gibi davranmasına neden oluyor. Şöyle düşünün eğer gerçekten %100 bir cpu kullanımı olsa 101. kullanımda sunucunuzun kilitlenmesi gerekir mantıken ama sizde böyle bir durum yok, çünkü bu olağan bir durum.

Aşağıda Webuzo panel kurulu 2 aydır hiç reboot görmemiş bir vpsnin ram ve cpu kullanım görüntüleri mevcut.Site yoğun bir site değil bunu önceden belirteyim.
http://prntscr.com/619tg2

Stabil durumda %1-%4 arasında bir cpu kullanımı mevcut.
http://prntscr.com/619tr0

Tek bir sayfa açtığımda cpu durumu. %27 - %35 arasında gidip geliyor.
http://prntscr.com/619u82

Böyle ufak ayrıntılara takılmayın. Yada php-fpm.sock ile ilgili araştırmalar yapın, port üzerinden çalışan php-fpm ile arasındaki farkları öğrenmiş olun.
eppursimuove

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 979
  • Beğeniler 83 / 144
  • Ticaret 4, (%100)

AKDNZ adlı üyeden alıntı

Eğer NGİNX+Php-fpm varsa Cpu kullanımının %100 görünmesi normal olarak karşılanabilir aslında. Sitenizde yoğun bir trafik varsa ve saniyede 2-3 sorgu alıyorsa, bu php-fpm nin tüm yükü üzerine almış gibi davranmasına neden oluyor. Şöyle düşünün eğer gerçekten %100 bir cpu kullanımı olsa 101. kullanımda sunucunuzun kilitlenmesi gerekir mantıken ama sizde böyle bir durum yok, çünkü bu olağan bir durum.

Aşağıda Webuzo panel kurulu 2 aydır hiç reboot görmemiş bir vpsnin ram ve cpu kullanım görüntüleri mevcut.Site yoğun bir site değil bunu önceden belirteyim.
http://prntscr.com/619tg2

Stabil durumda %1-%4 arasında bir cpu kullanımı mevcut.
http://prntscr.com/619tr0

Tek bir sayfa açtığımda cpu durumu. %27 - %35 arasında gidip geliyor.
http://prntscr.com/619u82

Böyle ufak ayrıntılara takılmayın. Yada php-fpm.sock ile ilgili araştırmalar yapın, port üzerinden çalışan php-fpm ile arasındaki farkları öğrenmiş olun.

Apache kullanıyorum hocam paneli ilk kurduğum andan itibaren bu şekilde değerler 100-200 değişiyor ama kesinlikle bi kasma vs yok CPU da 4-5 değerlerinde stabil ama ramde sıkıntı var. Niye boyle yapıyor anlamadık. Site de yükte yok ben ve ortağım var ben wiki sayfası yapıyorum o scripti kuruyor ama kurulum dediysem agir da değil yazı ekle yorum onayla kategori ekle var sıfır script elle yazdık. Yanlız bakın kurduktan hemen sonra bu oldu yani hic site bile eklemedim onuda söyleyim indirdim kur talimatı verdim kuruldu o zamandan beri %100 seviyesinde %99 a bile inmedi o derece

• Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

Fiber Türkiye adlı üyeden alıntı

Apache kullanıyorum hocam paneli ilk kurduğum andan itibaren bu şekilde değerler 100-200 değişiyor ama kesinlikle bi kasma vs yok CPU da 4-5 değerlerinde stabil ama ramde sıkıntı var. Niye boyle yapıyor anlamadık. Site de yükte yok ben ve ortağım var ben wiki sayfası yapıyorum o scripti kuruyor ama kurulum dediysem agir da değil yazı ekle yorum onayla kategori ekle var sıfır script elle yazdık. Yanlız bakın kurduktan hemen sonra bu oldu yani hic site bile eklemedim onuda söyleyim indirdim kur talimatı verdim kuruldu o zamandan beri %100 seviyesinde %99 a bile inmedi o derece

Cpu sayacı bozuk olabilir. "centos cpu count(er) dont work" olarak aratın belki birşeyler bulursunuz.

• Üyelik 18.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 979
  • Beğeniler 83 / 144
  • Ticaret 4, (%100)

AKDNZ adlı üyeden alıntı

Cpu sayacı bozuk olabilir. "centos cpu count(er) dont work" olarak aratın belki birşeyler bulursunuz.

CPU da sorun yok hocam RAM de sorun var CPU isleme gore artip azalıyor bakin su anda RAM

Boşken hic bir iş yapmayınca iş yapınca ya değerler kullanabileceğim ile çeşitleniyor yada 50-100 değer aşağısında sabit kalıyor. Hani kurulan php modüller vs mi yapıyor diye düşündüm 10 tane modül sildim ayni geri kurdum yine ayni

• Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

CPU da sorun yok hocam RAM de sorun var CPU isleme gore artip azalıyor bakin su anda RAM

Boşken hic bir iş yapmayınca iş yapınca ya değerler kullanabileceğim ile çeşitleniyor yada 50-100 değer aşağısında sabit kalıyor. Hani kurulan php modüller vs mi yapıyor diye düşündüm 10 tane modül sildim ayni geri kurdum yine ayni

System reboot sonrasıda mı durum bu şekilde?

• Üyelik 18.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 979
  • Beğeniler 83 / 144
  • Ticaret 4, (%100)

AKDNZ adlı üyeden alıntı

System reboot sonrasıda mı durum bu şekilde?

Sorgulama kodunu verirseniz bakayım yeniyim bu işlerde direk girince çıkmıyor şu anda

• Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

Sorgulama kodunu verirseniz bakayım yeniyim bu işlerde direk girince çıkmıyor şu anda

sunucuyu yeniden başlattıktan sonra(reboot) tan sonra free -m yazdığınız zaman hepsini kullanımda mı gösteriyor? Onu sormuştum. Dediğim gibi belliki bir sayaç bozukluğu mevcut takılmayın kullanmaya devam edin.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al