PiN
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Malumunuz üzere net dünyasında her işin başı domaindir. İsim ne ise odur. Daha doğrusu isim ne kadar şık ise, ne kadar jenerik ise o kadar yarar sağlar, hit elde eder vs. Peki bunun yanında ismin kısalığının veya uzunluğunun bir farkı var mıdır? Ya kısaltmalar etki eder mi? Bu konudaki bilgilerinize başvurmak istedim.
Saygılarımla,
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
programcı
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
olay projede bitiyor. Alan adı tek başına bir şey ifade etmez
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hatırladığım kadarıyla (-) içeren alan adları SEO açısından pek ön planda değil yani dezavantajları oluyor. Uzun alan adı seçmekten ziyade mantıklı akılda kalıcı şeyler bulmak daha önemli. Sadece SEO açısından düşünmemekte gerekir sonuçta siteye insanlar girecek sadece arama motoru robotları değil
riko
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Kısa olması akılda kalıcı olmasından ibarettir. Genelde projelerde vs kullanılır. Hatta domain araştırmalarında markalık kısa domain olarak görebilirsiniz.
PiN
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Yazar
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Açacağım site için yaptığım alan adı araştırmalarında boşta olan çok güzel ve jenerik isimler buldum ama ben biraz daha sade, anlaşılır, aranan ve kısa olanları süzüyorum şuan. Bu işlemi yaparken aklıma gelmişti bu konu. Cevaplar için teşekkürler...