Benim söylemek istediğim şudur hocam. Bazı saplantılı arkadaşlar batının yaptığı her şeyi Müslüman'ların kötülüğüne yoruyor. Yahu sinemadır arkadaşlar bu; izlersiniz filmi biter. Sinemaya yönelik aforizmalar paylaşmaktan önce insanlara İslam'ı öğretmek ,anlatmak lazım. İnsanlara pozitif bilimleri empoze edip, doğruya yönlendirmek lazım. Batılılaşmaktan bu kadar korkmamak lazım. Batı medeniyetlerinin her bakımdan İslam medeniyetlerinden üstün olduğunu kabul etmeliyiz. Sağlık, eğitim, hukuk, siyaset, sanat her alanda belirli bir üstünlük kurmuştur batı; önemli olan kendi benliğimizi kaybetmeden mümkün olduğunca onları yakalamaktır.
Başka bir arkadaş da sübliminal mesajlardan bahsetmiş. Bu sanatın her alanında kullanılır. Rock klasiklerinden resimlere kadar çeşitli sanat eserinde arka planda gizli birtakım mesajlar bulunur. Sübliminal mesaj kullanımı sinema tarihinin başından beri vardır. Hatta bazı yönetmenler filmleri bunların üstüne kurar.(Fight Club) Kubrick'in çoğu filminde gizli ayrıntılarla çeşitli mesajlar verilir.(The Shining) Sözün özü ben böyle şeyler olmadığını iddaa etmiyorum, iyi bir sinema takipçisiyim. Ancak bunların toplumların ahlak yapısını değiştireceğini düşünmek biraz fazla geliyor bana. Ancak ahlaki temelleri zayıf kişiliksiz toplumlarda bu tarz gizli empozeler etkili olabilir.
Ama böyle bir tartışmanın içinde öyle bir şey diyorsunuz ki sanki bu katliamları İslam yaptırmış gibi anlaşılıyor. Bunları İslam'ın yaptırmadığına hemfikirsek burada İslam'a suç bulamayız.
Evet, bizlerde daha küçük yaştan çocuklara İslam'ı öğretmeye çalışıyoruz. Fakat çocuk daha o yaşında televizyonda öpüşen, her türlü naneyi yiyen insanları görerek büyüyor. Televizyon olmasa bile bunları çevresinde görüyor. Peki bu yozlaşma nasıl oluyor? Kendiliğinden olmuyordur herhalde.
Neredeyse tüm kanunlarımızı batıdan almış bir ülkeyiz. Cumhuriyetten sonra Osmanlı'daki şeriat kanunları kullanılmadı. Buna rağmen ülkece ne durumdayız bir düşünelim.
Ben kesinlikle bilimde, eğitimde, sanatta vs. gelişmeyelim demiyorum. Biz bu alanlarda zaten öncü insanlar vermiş bir milletiz. (bkz. Mimar Sinan, İbn-i Sina) Ama özellikle 20. yüzyıldan sonra milletimizden tüm dünya için önemli olan bu insanlardan çıktı mı? Neden çıkmıyor bir düşünelim.
Batı bizi uyutuyor ve bunu her alanda o kadar iyi yapıyor ki... Televizyonlardaki yayınlardan tutun da müziklere (bkz. pop müzikler), spordan tutun da erkek-kız arasındaki ilişkilere kadar içimize işlemiş batı.
Elbetteki Hollywood ile büyümedi. Fakat olay yine toplum düzeninin bozulmasına geliyor. Bu toplum düzeni nasıl bozuluyor? Durduğu yerde bozulmuyordur muhakkak. Toplum düzeninin bozulmasına, yozlaşmasına yardımcı faktörler nelerdir? Gerçekten İslam'ın şartlarına göre iman eden bir insan tecavüz edebilir mi, karısını dövebilir mi? İslam'a inanmayan bir insan için örnek verelim; ahlaklı bir insan bu saydıklarımı yapabilir mi peki? Bu ahlak yozlaşmasını tetikleyen faktörler nedir? Bütün soruların cevabı aynı yere çıkıyor.