lostyazilim
tr.link

Alexa Hiçbir İşe Yaramaz!

50 Mesajlar 7.337 Okunma
lstbozum
tr.link

CloumDigital CloumDigital Cloum.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Dijital Reklam Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 1534
  • Beğeniler 184 / 336
  • Ticaret 68, (%100)
Forumda sürekli Alexa ile ilgili konular görüyorum. Artık bir konuya açıklık getirmenin vakti geldi bence.

Alexa HİÇBİR işe yaramaz. Kanıt olarak da bu forumdan bir arkadaş çok güzel bir örnek hazırladı: TRGino.com

Bu site şu anda AlexaTR 19. sırada. Siteyi incelerseniz sitenin tamamen boş olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca Alexa sırasının size hiçbir yönden bir +'sı yoktur.

Parasını buradan çıkartan kitle hemen saldırıya geçecektir büyük ihtimalle, olsun sorun yok :).
aktuelsoylesi ToR

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)
Evet, Alexa semboliktir. Fakat şunu da merak etmiyor değilim. Sitesinin Alexa değeri iyi olan biri böyle bir konu açar mıydı acaba?

Ve birde reklam verenlerin hemen hemen yarısından fazlası hala Alexa'ya bakmakta.

caglark caglark caglarkeskin.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 1125
  • Beğeniler 59 / 243
  • Ticaret 48, (%100)

isousluer adlı üyeden alıntı

Evet, Alexa semboliktir. Fakat şunu da merak etmiyor değilim. Sitesinin Alexa değeri iyi olan biri böyle bir konu açar mıydı acaba?

Ve birde reklam verenlerin hemen hemen yarısından fazlası hala Alexa'ya bakmakta.

İsmail Abi'ye katılıyorum. Alexa sembolik bir değer olabilir veya site mekanizması kolay aldatılır olabilir. Ama bende dahil çoğu webmaster'ın gözünde Alexa hala önemli bir ölçüt.

sevenmedya sevenmedya WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek seo uzmanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 7
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
kesinlikle alexa sadece rakamlardan ibaret :D

barbie oyunu http://www.barbioyunu.us/
wmaraci
wmaraci

murattat murattat TATOĞLU BİLİŞİM Kullanıcı
  • Üyelik 02.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek e-ticaret yöneticisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 859
  • Beğeniler 21 / 324
  • Ticaret 41, (%100)
Gereksiz bir başlık . Sitenin maddi Açıdan satış yapıldığında bakılan değer Alexa ve hit tablosudur.günümüzde ki reklamlar sponsorluklar Alexa Değeri üzerinden alınır. Web sitesi Alexa da değer kazanan site her zaman değerlidir.çünkü sitemizdeki Kullanıcıların giriş süresi sitede bekleme süresi mouse imlecinin ne kadar gezindiğini kontrol edip Sıralama ya sokan site alexadır.alexa da beklediğiniz Değeri görmediniz diye Bilinçsizce topic açmanıza gerek yok. Saygılarla

akbas akbas Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 368
  • Beğeniler 174 / 161
  • Ticaret 23, (%100)
Manipüle edilmemiş düşük alexa rankı olan siteler bir kısastır, değerlidir. Salt alexanın anlamı yok demek bu işlerle uğraşanlar için biraz gereksiz olmuş.

AaRAdyOcU AaRAdyOcU WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek İnşaat Teknisyeni
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad L** Ö**
  • Mesajlar 687
  • Beğeniler 337 / 110
  • Ticaret 24, (%100)
Alexa global ve türkiye bazında olarak diğer sitelerden üstünlüğünüzü gösteren bir puanlama sitesidir.

Dmoz'da dizinlerinde kayıtlı olanlar,Alexa dizinler sırasında yer almaktadır.

Reklam şirketleri ve PR tabanlı firmalar Alexa bakarak hareket ederler :)

Alexa sandığın gibi boş değil....

CloumDigital CloumDigital Cloum.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Dijital Reklam Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 1534
  • Beğeniler 184 / 336
  • Ticaret 68, (%100)

isousluer adlı üyeden alıntı

Benim bir sitemin Alexa TR 20K, dünya 750K, fazla yüksek değil ancak düşük de değil.

Ayrıca TRGino.com'un sahibi de bu tarz bir konu açmıştı.

akbas adlı üyeden alıntı

Manipüle edilmemiş düşük alexa rankı olan siteler bir kısastır, değerlidir. Salt alexanın anlamı yok demek bu işlerle uğraşanlar için biraz gereksiz olmuş.

Bence düşünceniz yanlış. Alexa Toolbar kullanılan ziyaretçiler, Alexa rankını açık ara önde götürmektedir. Bu yüzden Alexa bir kıstas olamaz. Ayrıca Alexa kolayca manipüle edilebilmektedir.

murattat adlı üyeden alıntı

Gereksiz bir başlık . Sitenin maddi Açıdan satış yapıldığında bakılan değer Alexa ve hit tablosudur.günümüzde ki reklamlar sponsorluklar Alexa Değeri üzerinden alınır. Web sitesi Alexa da değer kazanan site her zaman değerlidir.çünkü sitemizdeki Kullanıcıların giriş süresi sitede bekleme süresi mouse imlecinin ne kadar gezindiğini kontrol edip Sıralama ya sokan site alexadır.alexa da beklediğiniz Değeri görmediniz diye Bilinçsizce topic açmanıza gerek yok. Saygılarla

Alexa ile alıp veremediğim yok, insanlara az da olsa akıl vermek için açtım konuyu. Ayrıca Alexa kullanıcının giriş süresinden çok ziyaretçinin Alexa Toolbar kullanıp kullanmadığına bakar.

Bir sitenin satış kriterinde Alexa olması çok saçma, Alexa değeri yüksek olan sitelere sahip olan kişiler nedense sürekli Alexa'yı savunmakta. Bana göre site yaşı, index sayısı, index alma süresi, hedef kelimeler, kullanıcının ortalama online süresi kıstas alınabilir ancak.

TimurDemir TimurDemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Blog Yazarı & Blog Danışmanı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 19 / 63
  • Ticaret 8, (%100)
Yadsınamaz bir gerçek var arkadaşlar. Reklam verenlerin çoğu İsmail'in dediği gibi Alexa değerine bakmakta.

Peki, Alexa değerine bakıyorlar diye Alexa değerimizin iyi olması bizim sitemizin kaliteli olduğunu gösterir mi? Bence göstermez. Alexa değerimizin düşük olması (yani iyi olması) ile sitemizin kalitesinin iyi olması bazen aynı doğrultuda olmuyor maalesef. Bu durum tam tersi de olabilir.

Bilinçli reklam verenlerin çoğu zaten bunu gözardı ediyor. Bir takım SEO analizleri yapıp, Alexa değerinize bakmadan reklam veriyorlar.
AydinOzturk PiN

kişi bu mesajı beğendi.

macgezgini macgezgini www.macgezgini.com Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek prensipler
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 281
  • Beğeniler 0 / 42
  • Ticaret 0, (%0)
alexa ya kaydolalı sanırım bir ay olmadı ilk giriş 38000 gösteriyordu şimdi 13000 küsur aslında site 3 yıllık ama içerik yeni girdiğimden yeni kaydoldum hemen her gün bakıyorum anlam verilemeyecek hareketler var artış inişte ben ortalama bir şey gösterdiğini düşünmeye başladım yani biraz kafasına göre önem verenler için değerli olabilir site domain alışverişi için şahsen satmalık olmadığı için elimde ki site çok önemsemiyorum alexa yı bana backlink pagerank le gelin (pagerank Google bile takmıyor gerçi ya artık):))

tarafımızca forumun kullanımına son verilmiştir. kullanıcı adımızla ilgili yasal hakkımız saklıdır.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al