Hocam site guncellendikce onbellekte guncellenir

Sitede reklam sayac vs varmi

Ek Olarak: 5 MB üstünde olduğunu hatırlamakta fayda var. Resimleri kullanacağımız boyuta getirerek optimize ediniz. 400X400 kullanacağınız bir resimi width ve height etiketi ile küçültmeyiniz. Orjinal boyutunu küçültünüz.

Resimlerinizi Sıkıştırın
Seo uyumlu resim optimize konusunda resimlerinizi sıkıştırmanız gerekmektedir. Resimlerinizi sıkıştırmak için internette birden fazla bu işi yapan siteler bulabilirsiniz. Birçok seo uzmanı gibi sizde wordpress kullanılırsanız tahmin edebileceğiniz gibi bu işi yapan eklentiler mevcuttur fakat sistem kaynaklarını iyi bir şekilde sömürmektedir.

Kurumsal sitede bir kaç görsel elinizde varsa http://www.smushit.com/ysmush.it/ adresinden sıkıştırma işlemlerini yapabilirsiniz. Çoklu işlemleriniz için http://www.jpegmini.com/ adresinden jpeg mini programını kullanabilirsiniz.

Resimlerinize Boyut Ekleyin
Seo uyumlu resim optimize yapımı işleminde resimlerinize boyut eklemek yazının başında da dediğimiz gibi oldukça önemlidir. Bu yöntemi xhtml ve css ile yapabilirsiniz. CSS ile yapmak için resim class’ınıza şunları ekleyin;

img { width:100px; height:200px; }

XHTML’e resim boyutu eklemek için de width=”125″ height=”125″ etiketini img tag’inize girmeniz yeterli olacaktır.

Css Sprite Tekniğini Kullanın
Seo uzmanları tarafından oldukça adını sık duyduğumuz css sprite tekniği birden fazla irili ufaklı resimi bir araya getirerek, css kodlarıyla resimin lokasyonu ile oynayarak birden fazla resim varmış gibi gösterilmesidir. Bu teknik sayesinde birden çok resim yerine tek bir resim yüklenir ve hız konusunda büyük bir avantaj elde edersiniz.

Google Görsellerde Yükselmek için Orjinal Resimler Kullanın

Google görsellerde üst sıralarda yer almak için mutlaka orjinal resimler kullanın. Seo uyumlu resim optimize yapımında çok önemli bir adımdır. Sizlerde biliyorsunuz ki zamanla gelişen google artık sadece yazıları değil resimleride tarıyor ve buna göre arama sonuçlarını sunuyor. Orjinal resim kullanma şansınız yoksa photoshop gibi grafik editörleriyle resimi değiştirmeye ve orjinalleştirmeye özen gösterin.

Alinti ..