netbozum
tr.link

Irk Var mı ?

9 Mesajlar 1.356 Okunma
acebozum
tr.link

SonicMaster SonicMaster Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 5 / 103
  • Ticaret 3, (%100)
Lütfen sonuna kadar okuyun hatta gelin tartışalım

Irk nedir ?
Ortak genetik ve fizyolojik özellikler taşıyan insanların ayırt edici karakterleri.

Türkler nereden gelmiştir Orta Asya

Gelelim konumuza ; (kendi fikir ve düşüncemdir)

Adem ve Havva'nın torunları olduğumuzu söylediler hep bize. bunlar çoğaldılar çoğaldılar belli bir yere sığmamaya başladır . Yiyecekler tükendi avcılık yapabilmeleri için avlar tükendi . Bu sefer başka bir yere gitmek zorunda kaldılar ve gittikleri yerde hepsi birlikte gitmemiştir ya . Bazıları kalmıştır bazıları doğuya bazıları batıya gitmiştir . Örnek : Orta Asya'da kalan göçebe insanlar oranın yaşam şartlarına uyum göstermek için bir değişim yaşamıştır . Aynı olay diğer bölgelere giden insanlar içinde geçerlidir . Sonuç olarak ; Farklı yerlerde yaşayan insanlar sadece o bölgenin yaşam şartlarına uygun olarak değişime uğramıştır . Değişime uğrayan kişilerde çiftleşerek Ortak genetik ve fizyolojik özellikler ortaya cıkmıştır . Bunun cıkma sebebi sadece yaşamak için gösterdiği uyumdur ve ırk yoktur , dünya üzerinde ırk yoktur.

Başka bir makaleden alıntı ;

TÜRK GENİ DİYE BİR ŞEY YOK

Genetik araştırmada etnik bir tanımlama söz konusu değil. Genetik dağılımın araştırılması Türklerin kökenlerinin araştırılması anlamına gelmiyor. Çünkü ‘Oğuz geni’ veya ‘Türk geni’ diye bir şey yok. Genetik araştırma her insanın kökeniyle veya soyunun bugüne kadar nerelerde bulunduğuyla ilgili veriler taşıyor. Türklük bizim ürettiğimiz kültürel kimlik. Aynı şekilde Yunanlılık da Ermenilik de bir kültürel tasarım ve kurgu.

Türklük daha modern bir kavram ve son 200 yılın ürünü. Bugün bu topraklarda yaşayan insanların tarihi binlerce yıl önceden başlıyor. Yani herkese Türk diyemeyiz, Türklük bugünle ilgili. Kavramları biz icat ettik, herkese Türk dedik. Bizden öncekilerin kim olduğunu bilmiyoruz bile. Biz Uygurlara Türk diyoruz ama onlar kendilerine Türk demiyor. Etnik kimliklerden çıkarak bir şeylere ulaşmak çok zor. Türk olmak için Orta Asya’dan gelmek gerekmiyor. Türklük çok daha sonra oluşmuş bir kimlik. Göçle gelenler 1100′lü yıllarda “Danişmentname” adlı bir eser yazmışlar ama içinde Türk olduklarına dair tek bir kelime yok. Türk veya Türklük kelimesini ilk kullananlar yabancılar oluyor. Bir de Göktürkler kendilerine Türk demişler.
birsevda

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
reklam

grsy grsy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 1256
  • Beğeniler 148 / 399
  • Ticaret 22, (%95)
Ben bunlara sağlam bir orta direk gösteririm oturup kalkıp TÜRK kelimesini ararlar

hesap satış

birsevda birsevda Maraba Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Amele
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 2214
  • Beğeniler 755 / 754
  • Ticaret 18, (%100)
burda yazanları bir tarih profosorunden ayrıntılı bir şekilde dinlemiştim hatta hatırladıgım kadarıyla avrupalıların şuan bulundugumuz cografyada yaşayanlara verdıklerı isimdi. Ona Göre Avrupalılar bile bulundugumuz cografya için söledikleri bir sözdü.

Siteni Ekle WeBDiZiN.Com

Agora Agora Engin denizler Kullanıcı
  • Üyelik 04.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 36 / 108
  • Ticaret 26, (%100)
Türkmenistan'da, Kırgızistan'da, Özbekistan'da yaşayan ve eğitim amacı ile Türkiye'ye gelen dostlarım oldu. Yıllarca yaşadıkları SSCB rejmine karşın halen siz bizim kardeşimizsiniz, sizle biz etle tırnağız dediler.

Yok onlar kendilerine Türk demiyor, biz kendi kendimize diyoruz falan amacı anlayamadım. Ben bizzat kimin kendilerine Türk dediklerini gözlemledim.

Biz Uygurlara Türk diyoruz ama onlar kendilerine Türk demiyor

http://www.konyayenigun.com/haber/25977/Rabia_Kadirden_Turkiyeye_sitem.html

Uygurlular kendine Türk demiyor muydu? Yoksa makalede ben mi yanlış bir gözlemde bulundum.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Divânu_Lügati%27t-Türk

Bu da Türkler olmadığı için hazırlanmış bir sözlük müdür? Son 200 yıla da dayanan bi kökene sahip değil, daha ötesine gidiyor. Demek ki neymiş, sağlam kaynaklarla sağlam teoriler ile gelmek lazım. Ancak o zaman bilimsel bir tartışma gerçekleşir.

"Kimse kavmini sevmekle suçlanamaz" - Hz. Muhammed (SAV)

wmaraci
wmaraci

32095 32095 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 31.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1809
  • Beğeniler 2 / 459
  • Ticaret 5, (%100)
"Türkiye cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan ve ben türküm diyen herkes Türktür." M.K.A
Mrtcn nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Dini referans etmişsiniz; ancak dinde yer alan zürriyet, kavim gibi kavramları görmezden geldiğiniz aşikar. Diğer yandan, İngiliz, Fransız gibi başka uluslar yerine Türk sözcüğünü başlığa ekleyip diğer uluslarla ilgili fikrinizi, en sona, tek cümleyle sığdırmanız da pek manidar.

Din ve bilimi aynı potada eritme girişimine kalkışıyorsak, insanoğlunun da evrime uğradığını ve "insan" suretinin daha sonra oluştuğunu ileri sürenlere de kulak vermeniz gerekirdi: Aslında hepimiz aynı şeyden çıktıysak, köpek=balina=insan=maymun ve saire gibi bir genele giderdik. (Görüşüm değil, bilimsel ve dinsel ifadeleri birlikte sunuyorsanız yazdığınızın gidişatı bu yönde oluyor sadece)

Ayrıca, bulunulan coğrafya başta olmak üzere, insanların çeşitli şekilde değişime uğradığı, bu yönlü olarak genetik transferin sağlandığı ve birbirlerinden farklılaştığını "bilimsel" açıdan niçin kabul etmiyoruz?
"Dinsel" açıdansa: "Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdar olandır." (Huccurat, 49/13)

Şunun için yazdım: İster dinsel, ister bilimsel açıdan bakılsın; dediğinizin çıkış noktası masumane görünüyor olsa da, bugün de yeryüzünde gördüğünüz gibi olanaksız.
akbas

kişi bu mesajı beğendi.

SonicMaster SonicMaster Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 5 / 103
  • Ticaret 3, (%100)

nettebugun adlı üyeden alıntı

Dini referans etmişsiniz; ancak dinde yer alan zürriyet, kavim gibi kavramları görmezden geldiğiniz aşikar. Diğer yandan, İngiliz, Fransız gibi başka uluslar yerine Türk sözcüğünü başlığa ekleyip diğer uluslarla ilgili fikrinizi, en sona, tek cümleyle sığdırmanız da pek manidar.

Din ve bilimi aynı potada eritme girişimine kalkışıyorsak, insanoğlunun da evrime uğradığını ve "insan" suretinin daha sonra oluştuğunu ileri sürenlere de kulak vermeniz gerekirdi: Aslında hepimiz aynı şeyden çıktıysak, köpek=balina=insan=maymun ve saire gibi bir genele giderdik. (Görüşüm değil, bilimsel ve dinsel ifadeleri birlikte sunuyorsanız yazdığınızın gidişatı bu yönde oluyor sadece)

Ayrıca, bulunulan coğrafya başta olmak üzere, insanların çeşitli şekilde değişime uğradığı, bu yönlü olarak genetik transferin sağlandığı ve birbirlerinden farklılaştığını "bilimsel" açıdan niçin kabul etmiyoruz?
"Dinsel" açıdansa: "Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdar olandır." (Huccurat, 49/13)

Şunun için yazdım: İster dinsel, ister bilimsel açıdan bakılsın; dediğinizin çıkış noktası masumane görünüyor olsa da, bugün de yeryüzünde gördüğünüz gibi olanaksız.

Hocam din ile bilim eşit olmalıdır . Ne din ağır basmalıdır nede bilim . Ondan dolayı hem dini hemde bilimi harmanlayarak bir düşüncemi sizlere sundum . Belki düşüncelerim doğrudur , bizden sonra ki gelecek nesillere bir umut olabilir

Ek Olarak:

Agora adlı üyeden alıntı

Türkmenistan'da, Kırgızistan'da, Özbekistan'da yaşayan ve eğitim amacı ile Türkiye'ye gelen dostlarım oldu. Yıllarca yaşadıkları SSCB rejmine karşın halen siz bizim kardeşimizsiniz, sizle biz etle tırnağız dediler.

Yok onlar kendilerine Türk demiyor, biz kendi kendimize diyoruz falan amacı anlayamadım. Ben bizzat kimin kendilerine Türk dediklerini gözlemledim.

http://www.konyayenigun.com/haber/25977/Rabia_Kadirden_Turkiyeye_sitem.html

Uygurlular kendine Türk demiyor muydu? Yoksa makalede ben mi yanlış bir gözlemde bulundum.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Divânu_Lügati%27t-Türk

Bu da Türkler olmadığı için hazırlanmış bir sözlük müdür? Son 200 yıla da dayanan bi kökene sahip değil, daha ötesine gidiyor. Demek ki neymiş, sağlam kaynaklarla sağlam teoriler ile gelmek lazım. Ancak o zaman bilimsel bir tartışma gerçekleşir.

"Kimse kavmini sevmekle suçlanamaz" - Hz. Muhammed (SAV)

Ben ırklar hakkında araştırma yaparken gördüm bu makaleyi doğruluğunuda bilemem kendi yazdıklarımında doğruluğunu bilemem çünkü bu benim düşüncem . Sadece bir düşünce sundum ortaya

Agora Agora Engin denizler Kullanıcı
  • Üyelik 04.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 36 / 108
  • Ticaret 26, (%100)
Anlayışla karşılıyorum ancak dediğim üzere hocam, ben de düşüncemi belirttim. Saygılarımla.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Düzgün bi insan olsun yeter ırkı mühim değil ki bunu başaramayanlar var...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al