lostyazilim

WP Site Tasarımı için gerekli pixeller nelerdir?

17 Mesajlar 2.097 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kappadox kappadox WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 429
  • Beğeniler 38 / 49
  • Ticaret 5, (%100)
Photoshop veya diğre tasarım programları ile site tasarlamak için kullanılacak sayfa pixsel değeri ne olmalıdır. Bu konuda detaylı bilgi verbilecek var mı?

www.antiksirlar.com
wmaraci
reklam

MertCanEyriyer MertCanEyriyer Hayal Etmek Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 79 / 136
  • Ticaret 1, (%100)
Forumda araştırırsanız birçok kaynak bulursunuz ama araştırmıyor ve sürekli aynı konuların tekrarlanmasına neden oluyorsunuz. Bir daha konu açmadan önce lütfen araştırma yapınız.

Konuya gelelim. Gerekli boyutlar yapacağınız tasarımdan tasarıma değişim gösterir. Mesela bir kurumsal tasarım mı yapacaksınız yoksa mobil mi ?

Kurumsal ve Wordpress ben genellikle 1600x2000+ boyutlarını kullanırım...

Kişisel Blogum: www.mertcaneyriyer.com | Portfolyom: https://www.behance.net/MertCanEyriyer

• Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 429
  • Beğeniler 38 / 49
  • Ticaret 5, (%100)
işin özünde araştırmadım bu konuda haklılık payınız var. Benim asıl merak ettiğim nokta şu. bazı büyük ekran bilgisayarlarda tasarımlar küçük duruyor. Bu sorun nasıl çözülüyor normal bir boyut varmıdır.

www.antiksirlar.com

• Üyelik 16.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 79 / 136
  • Ticaret 1, (%100)
O durum kodlama yapılırken "Responsive" özelliği ile hallediliyor. Resimdeki gibi... Siz normal boyutlarda çizin, büyük yada küçük değil :)

Kişisel Blogum: www.mertcaneyriyer.com | Portfolyom: https://www.behance.net/MertCanEyriyer
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 429
  • Beğeniler 38 / 49
  • Ticaret 5, (%100)
Ben kod konusunda bilgiye sahip değilim ama grafik tasarım yönüm güçlüdür. Bir çok wp sitem ve hazır aldığım (ücretli) tema var. Kendime bir tasarım yapmak istiyorum. Width değeri kaç olmalı bazı kaynaklarda 1200 olmalı diyor, bazıları 1024 sıtandarttır diyor, kimileride 1300 olur, 920 deyen var.

İşin kötü tarafı bunu yanlış yaparsan yeniden tasarlamak zorunda kalırsın diyenler de var.Nasıl yapacağımı şaşırmış durumdayım

www.antiksirlar.com

• Üyelik 16.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 79 / 136
  • Ticaret 1, (%100)
Hayır yeniden tasarlamaya gerek yok :) Genişlik değeri 1600px Yüksekli ise 1800 standarttır bana göre. Tasarım boyutunu değiştirmek için Buradaki Video işinizi görecektir.

• Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 429
  • Beğeniler 38 / 49
  • Ticaret 5, (%100)
;) teşekkürler bunu biliyorum zaten. Galiba en iyisi koda dökecek kişiyle görüşmek olacak.
MertCanEyriyer

kişi bu mesajı beğendi.

www.antiksirlar.com

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
İhtiyacına göre bir boyut belirle. 1600px yaparsan masaüstü ve laptop bilgisayarların %80inde siten sorunlu görünür.
1200 orta hallidir iyidir. Buradaki nokta her kullanıcıya hitap etmek. Sen direkt 1600 yaparsan ben nasıl düzgünce görücem senin siteni? Benim çözünürlük 1368px.
Bunun yerine 1200px yap, fontları, resimleri ve videoları responsive yap ki 4k çözünürlükte 46 inchlik bi televizyondan gören de siteyi yakınlaştırınca görüntü bozulmasın.
turansonkaya kappadox

kişi bu mesajı beğendi.

caglark caglark caglarkeskin.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 1125
  • Beğeniler 59 / 243
  • Ticaret 48, (%100)
Selamlar,

Siz sizin ekranınıza göre çizersiniz. Ben 21,5 inc iMac kullanıcısıyım. 2000px genişlikte çiziyorum.

Olay kodlayan arkadaşta bitiyor. Sitenizi responsive kodlayacak ki her çözünürlükte standart görünüm verilebilsin. Site görünümlerinin sizinle bir alakası yok kodlayacak arkadaşla alakası var. Ha ama ben çok profesyonel bir tasarım çizmek istiyorum her halini çizicem derseniz responsive tasarım ölçüleri vardır. Mobile göre , tablete göre vs. vs. onları araştırıp bulacaksınız tek tek o boyutlara göre tasarımlar çizeceksiniz.

Söylediğim gibi ben 2000px de çalışıyorum daha rahat görmek ve daha detaylı olmak adına. Kodlayacak arkadaşım onu responsive olarak kodladığı için her çözünürlüğe göre otomatik ayarlanıyor. Siz milletin çözünürlüğünü değil kendinizinkini düşünüp çizim boyutlandırması yapmalısınız.

Kolay gelsin.

Ek Olarak:

Mert Can Eyriyer adlı üyeden alıntı

Forumda araştırırsanız birçok kaynak bulursunuz ama araştırmıyor ve sürekli aynı konuların tekrarlanmasına neden oluyorsunuz. Bir daha konu açmadan önce lütfen araştırma yapınız.

Konuya gelelim. Gerekli boyutlar yapacağınız tasarımdan tasarıma değişim gösterir. Mesela bir kurumsal tasarım mı yapacaksınız yoksa mobil mi ?

Kurumsal ve Wordpress ben genellikle 1600x2000+ boyutlarını kullanırım...

Ayrıca senin tutumunuda beğenmedim. Söylemeden edemeyeceğim. Karşında 32 yaşında bir insan , abin var. Sense 14 yaşındasın. Daha saygılı olman gerektiğini ve uslübunu yumuşatman gerektiğini düşünüyorum.

Dikkat edeceğinden eminim. İyi forumlar :)
Shrikeen VipTema turansonkaya

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 79 / 136
  • Ticaret 1, (%100)

Çağlar KESKİN adlı üyeden alıntı

Selamlar,

Siz sizin ekranınıza göre çizersiniz. Ben 21,5 inc iMac kullanıcısıyım. 2000px genişlikte çiziyorum.

Olay kodlayan arkadaşta bitiyor. Sitenizi responsive kodlayacak ki her çözünürlükte standart görünüm verilebilsin. Site görünümlerinin sizinle bir alakası yok kodlayacak arkadaşla alakası var. Ha ama ben çok profesyonel bir tasarım çizmek istiyorum her halini çizicem derseniz responsive tasarım ölçüleri vardır. Mobile göre , tablete göre vs. vs. onları araştırıp bulacaksınız tek tek o boyutlara göre tasarımlar çizeceksiniz.

Söylediğim gibi ben 2000px de çalışıyorum daha rahat görmek ve daha detaylı olmak adına. Kodlayacak arkadaşım onu responsive olarak kodladığı için her çözünürlüğe göre otomatik ayarlanıyor. Siz milletin çözünürlüğünü değil kendinizinkini düşünüp çizim boyutlandırması yapmalısınız.

Kolay gelsin.

Ek Olarak:

Ayrıca senin tutumunuda beğenmedim. Söylemeden edemeyeceğim. Karşında 32 yaşında bir insan , abin var. Sense 14 yaşındasın. Daha saygılı olman gerektiğini ve uslübunu yumuşatman gerektiğini düşünüyorum.

Dikkat edeceğinden eminim. İyi forumlar :)

Ben saygısızlık yapmak için öyle konuşmamıştım :) Daha önce de birçok kez aynı konunun açıldığını gördüm, sürekli de benzer konular açılıyor bu nedenle araştırma yapmanın sürekli aynı konuları tekrarlanmasını önleyeceğini söyledim. Diğer konuşmalarımıza bakarsanız zaten yardımcı olmaya çalıştığımı anlarsınız. Eğer ki bir saygısızlığım olduysa affola... Artık daha dikkatli olacağım :)
kappadox

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al