Bilgisayarım Lenovo İdeapad Z560. 4.5 senesini doldurdu bu ay. Aslında iyi dayandı ama bugünlerde beni delirtiyor.

Bilgisyarı garanti yollamıstım bir kaç kere donanımsal sorunlar yuzunden. Velhasıl güzel de yaptılar pc yi. Bir kaç ay kadar önce format atıyordum. Mavi ekran aldım. Neredeyse 10 kere denedim farklı windows setupları kullandım bla bla. Bilgisayarcı ile görüştüm mavi ekran ramdendir dedi. Ramin bir tanesini çıkarıp format atmayı denedim, olmadı. Çıkardım diğerini taktım ve o gün format atabildim.



Şimdi bilgisayarı kardesime verecektim format atmayı denedim yine mavi ekran. Çok bilmiş tavırlarla açtım ramleri tek tek çıkardım format atmayı denedim yine mavi ekran. Setup değiştirdim yine olmadı. Dvd ye yazdım sonuç değişmedi.

Bazı forumlarda eski yazılar gördüm. Biostan satayı ide ye cevirin tarzında. Bana anlamsız geldi ama yinede denemek istedim. Sata da sadece iki secenek var. AHCI ve Completed. İkisini de denedim ama yine format yarıda kalıyor.

BIOS Ekranımın Menüleri Anlatım Yapılan Sitelerden Farklı



NOT: Kurulum yapmak istediğim sistem Windows7 Home Pre msdn ve kesinlikle crack işlemi yapmayacağım. Kendi serialini kullanarak aktifleştireceğim. Ultimate dene vs gibi şeyler yapamam. Lütfen yardım edin. İyi forumlar.