webtegez
İstersen Milyoner Olursun
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Elektronik Teknikeri - PHP'ci
-
-
Ad Soyad
B** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.
Bu forumda daha önceden nevereyim.com kadın ve sağlık sitemi yeni açtığımı söylemiştim.
Ancak tam yaklaık 2-3 dakika önce ftp min ana dizinine index.html atıp içine sadece r57.biz yazıp göndermişler.
Bunlar kimdir. Bu açığı kapatmam için neler yapılabilir. Lütfen bi yardımcı olun arkadaşlar. Şimdi index.html i sildim ama ileride gene yaparlar. Ben elimden gelen geüvenlik sorununu kapatmaya çalıştım. Ama php dosyalar zamanla çoğaldığı için bakmak bir hayli güç ve zaman alıyor.
Siteyi kendim kodlamıştım komple. Ne yapabilirim?
Web sitem.
www.nevereyim.com
Batuhan P. | SoftVore.com
Questom
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
Ü** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Muhtemelen w*rez script indirmişsinizdir. Yada wordpress teması da olabilir , func. lardan almışlardır.
Ek olarak ; kendiniz kodlamışınız , sunucu whm cpanel vsvs tüm şifreleri değiştirin , başka türlü açık olamaz script olmadıgı taktirde. Yinede olursa sunucu sahibiniz ile görüşüp ftp & cpanel loglarına baktırın.
webtegez
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
B** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Questom adlı üyeden alıntı
Muhtemelen w*rez script indirmişsinizdir. Yada wordpress teması da olabilir , func. lardan almışlardır.
Ek olarak ; kendiniz kodlamışınız , sunucu whm cpanel vsvs tüm şifreleri değiştirin , başka türlü açık olamaz script olmadıgı taktirde. Yinede olursa sunucu sahibiniz ile görüşüp ftp & cpanel loglarına baktırın.
cevabınız için teşekkür ederim. çünkü elimden gelen tüm yapabildiğim, olabilecek tüm güvenlik açıklarını kapatmaya denedim. sitemde ordan burdan aldığım warez plugin php kod veya script kodu felan da yok. her şeyi kendim kodladım. tek hazır alıp indirip kurduğum şey ezsql dosyaları.
Ek Olarak: Ek olarak: ana dizinimde bulunan error_log dosyası inanılmaz derecede şişmiz. açmaya çalışıyorum uzun zaman sonra %0.01 oluyor. şimdi ftp den bilgisayarıma aktarmaya başladım. bu olay olur olmaz bakmıştım error_log dosyasına şu an halen %2.0.5 'de açıp bakıcam içine. inş nereden hacledikleri anlaşılır
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yönetici
-
-
Ad Soyad
Ş** K**
-
-
-
Ticaret
135, (%100)
Sitenizi sistem açıklarını tarayan bazı prg ile taratın gözden kaçan bazı şeyleri görmenize yardımcı olucaktır acunetix deneyebilirsiniz
Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
WhiteHat
-
-
Ad Soyad
Z** A**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
R57.BİZ Loglu shell dağıtımı yapan bir hacking shell platformu kullandığınız scriptin içinde Loglu shell var büyük ihtimalen.
http://destanbilisim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Front End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Sitenizden mirror almışlardır. Tekrar geleceklerini sanmıyorum. Hostunuz da bir açık olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Benim bildiğim r57 , c99 şeklinde shell çeşitleri var. Muhtemelen index atıp kayıt almışlardır.
webtegez
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
B** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
byemirbyorder adlı üyeden alıntı
Sitenizi sistem açıklarını tarayan bazı prg ile taratın gözden kaçan bazı şeyleri görmenize yardımcı olucaktır acunetix deneyebilirsiniz
teşekkür ederim bilgilendirmeniz için hemen deniyorum.
ziyadapaydin adlı üyeden alıntı
R57.BİZ Loglu shell dağıtımı yapan bir hacking shell platformu kullandığınız scriptin içinde Loglu shell var büyük ihtimalen.
yok aklıma sonradan geldi. deneme amaçlı c99.php, r57.biz gibi shell dosyalarını sunucuma atıp açmaya çalışmıştım. sonra silmiştim. ertesi günde böyle olmuştu. heralde oradan kendilerine bilgi aktarıp host bilgileri felan almışlardır diye düşünüyorum. ayreten bir error_log dosyası vardı tam 4.5 GB boyutuna gelmişti. 4 saatte anca ftp den indirdim ama dosya boyutu çok diye hiç bir not düzenleyici açmadı.
açık olabilecek yakaladığım tüm şeyleri kapatmaya çalıştım valla. inş olmaz daha.
bencede. ama host şifrelerimi felan her şeyi değiştirdim. yönetim paneli giriş sayfasına güvenlik kodu ve limit olarak 3 kez girme hakkı tanıdım. bunlar bir engel değil ama az da olsa uğraştırır diye düşündüm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
işçi
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
ya siteye yada host'a tam emin olmamakla beraber shell atıp kendisine admin yetkisi vermiş diye biliyorum
Bir tür shell kodu.Bir süre shell var.Bir de bunu herkes yapacağına inanmıyor.Baya bir bilgili insan
webtegez
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
B** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
blitzx adlı üyeden alıntı
ya siteye yada host'a tam emin olmamakla beraber shell atıp kendisine admin yetkisi vermiş diye biliyorum
Bir tür shell kodu.Bir süre shell var.Bir de bunu herkes yapacağına inanmıyor.Baya bir bilgili insan
sistemde şifreleri vs. her şeyi sıfırladım. dosyaları tek tek güncelleyip kontrol ettim. tabi çok dosya olduğu için kolay olmadı bu biraz. daha sonra antivirüsle tarattım dosyaları.