Şu an gelen cevaplara bakarsak; Özgün içerik daha önemli deniyor. Ben şu ana kadar blogumda 300 tane özgün içerik paylaşmış durumdayım.
Peki neden 1 aylık bir site alexa dünya sıralamasında 1 milyonlarda sıraya girerken, ben 2 yıllık olmama rağmen 4 milyonlardayım. Hani sadece özgün içeriye bakarsak bende çok fazla özgün içerik var ama sıralama vs. kötü.
Peki neden 1 aylık bir site alexa dünya sıralamasında 1 milyonlarda sıraya girerken, ben 2 yıllık olmama rağmen 4 milyonlardayım. Hani sadece özgün içeriye bakarsak bende çok fazla özgün içerik var ama sıralama vs. kötü.
Hocam soruyu yanlış sormuşsun, aldığın tüm cevaplar da (bir tanesi hariç) elbette yanlış olmuş. Öncelikle SEO nedir, ona bir bakmak lazım.
SEO ikiye ayrılır, site içi ve site dışı SEO olmak üzere. Site içi SEO siteye özgün ve kaliteli içerikler eklemek, SEF URL sistemi kullanmak, doğru anahtar kelimeler ve etiketler kullanmak, doğru başlık ve açıklamalar hazırlamak ve meta taglar aracılığı ile siteyi arama motoruna en iyi tanıtmaktır. Yani özgün içerik dediğin SEO'nun bir parçasıdır.
Site dışı SEO ise, sitenin hem takipçiler gözünde, hem de arama motorları gözünde daha fazla görünür olmasını sağlamaktır. Sosyal medya sitelerinde hesap oluşturup buralarda imleme yapmak (link eklemek), dizin sitelerine kaydolmak, google gözünde değerli olan sitelerin sana referans vermesi (backlin), tanıtım yazıları alarak kullanıcıların seni tanımasını sağlamak vs.
Yani SEO tüm bunların hepsidir. Türkçesi Arama Motoru Optimizasyonu demektir, yani arama motorlarının senin içeriklerini kullanıcılara en kolay, en doğru ve en hızlı şekilde sunmasını saplamak...