Eğer bu işi profesyonel bir meslek olarak düşünüyorsan kendini geliştirmen lazım.

Kimse seni banner ve logo yapabiliyorsun diye işe almaz. Mesela yarın bir gün tasarımcı arayan bir firmaya iş görüşmesine gittiğinde senden Photoshop, Illustrator ve Corel isterler. Hepsine aynı derecede hakim olmanı isterler. Ben Photoshop'ta yapabiliyorum, Corel bilmiyorum dersen olmaz.

Aynı şekilde webmaster arayan bir firmaya gittiğinde az buçuk HTML biliyorsun, Photoshop biliyorsun diye seni işe almazlar. CSS3 isterler, HTML5 isterler, jQuery isterler, Bootstrap isterler, Angular JS isterler. Temel PHP ve mySQL isterler.

Bunu internet üzerinden freelance değil de bir meslek olarak düşünüyorsan piyasa böyle. Firmalar hep komple eleman arıyorlar. Sana naçizane tavsiyem, kendini sürekli geliştirmen. Bu işlerde asla torpil olmaz. Eğer iyiysen, her türlü kaparlar seni. Diğer türlü birkaç dakika dinleyip gönderirler.

İnternet üzerinden yapmak istiyorsan forumları kullanabilirsin. Başlıklar aç. Oralarda referanslarını, yaptığın çalışmaları göster. Idemama gibi siteleri takip et. Oralardaki yarışmalara katıl. Başlıkları incele. Küçük küçük işler alabilirsin. Çalışmalarından memnun olan insanlar olursa zaten sürekli seninle çalışmak isterler.