* Öncelikle Ortaklık zor bir olay. Mutlaka aranızda bir iş paylaşımı yapın. Diğer arkadaşın senden çok çalışıyor veya bunun tam tersi bir durum olursa ve parayı eşit bölünürseniz bu durum ikinizi de rahatsız eder.
* Kazandığınız paranın hepsi kar değildir.
*Ürünün maliyetini mutlaka ayırın kenara. Ayrıca elektrik faturanız su faturanız telefon giderleriniz ulaşım giderleriniz ve reklam giderlerinizi de aynı şekilde mutlaka ayırın.
*Ondan sonra kalan meblağı ise direk ikiye bölmeyin. bir kısmını mutlaka şirket kasası için ayırın ki ilerleme gösterebilesiniz.
*Sakın gevşeme göstermeyin. Nasılsa iş bizim bugün gitmeyeyim vs. durumlara girmeyin unutmayın bu işiniz olmazsa bir şekilde birinin yanında çalışacaksınız o yüzden bu işinize 14-15 saat ayırın.
*harcama yaparken yada iş kurarken ilk alınan malzemeler çok tatlı gelir. sakın bu hataya düşmeyin gereksiz malzemeleri almayın.
*satış gücü var demişsiniz şuna emin olun sizi bu işe cesaretlendiren adamlar veya firmalar siz bir şeyler yapmaya başladıkça size ben şu fiyattan alıyorum diyebilirler hazır dediğiniz iş gücüne güvenmeyiniz.
*Peşin çalışmaya özen gösteriniz. peşin alımlarda iskonto uygulayarak bunu sağlamaya çalışın.
*kim olursa olsun yazılı bir evrak olmadan mal teslimi yapmayınız. yüklü miktarlarda en az maliyetin %70 i ni alın ki zararınız çok fazla olmasın aksi bir durumda.
teknolojinin nimetlerinden mutlaka faydalanın.
*sosyal sorumluluk projelerinde yer alın mutlaka. bulunduğunuz belediyeye gidin ve ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN diye bir kampanya yaptığınızı ve destek beklediğinizi söyleyin. Okullarda yada belediye sınırları içinde durumu olmayan ailelere çorap hediye edin.
*vs.vs.vs. diye uzar liste. kafanızı şişirdik kusura bakmayın.