Arkadaşlar Tavsiyelerinizle olayı çözdüm ve burada da paylaşmak istedim ayrıca sitemdeki Bana Sorun! köşesinde de makale olarak yayınlamama vesile olmuş oldunuz teşekkür ederim.
SORU/SORUN:
Şimdi sorun neydi hatırlayalım,www.wmaraci.com da kullandığımız SEO Analiz Aracı nda aşağıda gördüğünüz uyarıyı almıştık.
"Anahtar Kelime (Keywords) Uzunluğu
Anahtar kelime meta etiketi 260 karakterden az olmalıdır. 260 karakterden uzun olması arama motorları tarafından spam olarak yorumlanmaktadır.
Sizin anahtar kelimeleriniz 721 karakter uzunluğundadır. Anahtar kelimelerinizi azaltınız."
Ve bu yüzden SEO analiz puanımız daha düşük çıkıyordu.
ÇÖZÜM:
Sitemde All in One SEO eklentisi yüklü fakat etiketleri (Anahtar Kelimeleri) AIO SEO ile değil de sayfanın sağında ki etiketler kısmından giriyordum.
AIO SEO ayarlarını iyice kurcaladıktan sonra:Aşağıda gördüğünüz resimdeki gibi seçeneğin aktif olduğunu gördüm.
ve bu Seçeneği Kaldırınca SEO Analiz Sonuçlarım da aşağıda da göreceğiniz gibi Anahtar Kelime Sayısı "0" olarak Gözüktü.
Şimdi gelelim işi düzeltmeye,
Aşağıda ki resimle de açıkladığım gibi Anahtar Kelimeleri "Ana Sayfa Anahtar Kelimeleri (virgül kullanın):" alanına girince girince sorun çözülmüş oluyor.
Çıkan sonuç;
Benim bu konudan öğrendiğim evet AIO SEO çok faydalı bir araç ama ayarları düzgün yapılmadığı takdirde olumsuz etkileyebiliyor.
YADA
AIO SEO Eklentisi yüklüyse eğer hiç sağdaki kısımlardan girmeyeceksiniz hep eklentiyi kullanacaksınız.
Eğer Daha bilgili arkadaşlarımız düşünce ve tavsiyelerini esirgemezlerse sevinirim.