eusanmaz adlı üyeden alıntı

yorumlarınız için teşekkür ederim. her gün yeni bir şeyler deneyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. keza denemeden bir sonuca varılmıyor.

Bir de şuna dikkat edin. Seo hakkında yazılan çizilen şeylerin büyük çoğunluğu belki 2010 ve öncesi için gecerli. Bazıları abarttın diyecekler ama malesef böyle. O yıllarda spam kraldı. Konu çalarlardı. Çaldıkları siteden önce cıkarlardı. Ve bugünkü gibi değil. Deli para vardı o zamanlar. Yani spam yaparak yorum kasarak konu çalarak mükemmel paralar vardı. Haliyle o zamanlar bir çok şey yazıldı. Bu işten tatlı para yiyen ve hasetçi insanlar ortalığa asılsız fikirler attı. E seoda da önde oldukları için insanlar o sözlere itibar ettiler. 2010da yazılanları bazen acıp okurum. Bakıyorum ki o günlerde de insanlar özgün içerik diyordu. :) Bence komik. Çünkü hala özgün içerik olayı oturmadı.

Ne desem ki ?

İnternet oldukça kirli bir ortam. İnsanlar içten pazarlıklı. Doğru yapan ve faydalı olmaya çalışan insanlar ise oldukça az.

Geçen birisine sordum.
"Ustam. Ben sitemin tanıtımı için faydalı ve kullanıcının hoşuna gidecek özgün makaleler girdiğim siteler açıyorum. İşte blogspot falan filan. Neden doğrudan siteme link vermem sakıncalı olsun ki ?"

"Spam algılanır"

"Abi neden spam olsun. Tertemiz ve faydalı bir site. Spam yapmak bu kadar basitse açayım 10 blog kafama esen siteyi düşüreyim"

":) iyi dene de gör :) "

Bana güldü. Tabi eskiden elindeki 10 yazıyla 100 tane blog açıp ana siteye link verenlerin döneminde yazılan ana sitenize doğrudan link vermeyin yazılarını okuyup ezberlemiş. O günlerde bunlar konuşulurdu. Adam bi yazıyı alır 50 tane blog açıp kullanırdı. Hızlı bir yükseliş yaşar (hani günlük 3se 5 olacak kadar yani) sonra sitesi belki banlanırdı. Sonra da çıkıp gayet dostane şekilde:

"Arkadaşlar böle böle yaptım. Sitem banlandı. aman siz de benim hatama düşmeyin. Ben bi daha tövbeler olsun yapmam bunu"

Der.
:)
Sen sanarsın ki. Adam harbiden yaşamış tecrübe etmiş. Bizim için de üşenmemiş gelip yazmış. Sağolsun. Adamın dibiymiş. :)

İşin aslı böle spam yaptığı 100 site varsa belki 3 tanesi böle kapanmıştır bu adamın.

Umarım konu anlaşılmıştır.