O sadece verdiğim bir örnekti :)
Anladığıma göre hocam senin dediklerin birkaç bin satır ile yapılabilir.Ama eğer daha gelişmiş farklı bişeyler düşünüyorsan yazıcaklarımı dikkatli okumalısın.
İlk başta çipleri ele almak istiyorum.Çip ; Silisyum bir taban üzerine, birbirlerine altın ve alüminyum tellerle bağlanan çok sayıda transistörün oturtulmasıyla yapılan küçük elektronik bir parçadır.Burdaki transistörleri insan beynindeki hücreler ve ya sinir kordonları olarak görebilirsin.Ne kadar fazla transsistör varsa o kadar yapılabilen işlem-komut bir o kadar fazladır.Şuan kullandığımız her teknolojik üründe bir adet çip vardır ve bu çiplerde binlerce transistör vardır.Mesela yeni çıkan intel işlemciler birkaç milyar transistör barındırır ki o yüzden daha hızlı ve daha fazla işlem yapabilme kabiliyeti vardır.Tüm dünyadaki yazılan yazılımlar üretilen bu çiplerin dışına çıkamaz.Eğer sen gelişmiş kendini geliştiren yapay zeka istiyorsan yapıcakların sınırlıdır.Dediğim gibi bu çipin dışına çıkamazsın.Ama tabiki belirlibir aşamaya kadar getirebilirsin yapan yok mu illaki var.Oynadığımız oyunlar,yazılan programlar ve şuan piyasada gördüğümüz işlevli robotlar gibi.
Ben kendim çip yapabilirmiyim diye sorarsan imkansız lafını direk yapıştırırım.Neden diyeceksin hemen açıklayayım; Bir çip için sadece bir çip için 200 kişiden fazla insan olması lazım ve bu insanların kendi dallarında uzman olması gerekmektedir.Kimyageri,fizikçisi..vs . sayılabilir.Şöyle bir örnek vereyim .Bir Çip firması çip geliştiriyor ve (müşteri olarak ele alıyorum) müşteriye gidiyor.Ve müşterinin ilk cevabı kaç kişiyle ürettiniz diyor,üzerinde kaç kişi çalıştı.Adamın cevabı 150 (tam emin değilim bu civarlarda) kişi ile dediği anda müşteri sen benimle dalgamı geçiyorsun diyip adamı yolluyor.Burdaki durum bir çipin ne kadar zor bir şekilde üretildiği ve ne kadar emek isteyen milyonlarca dolarlık yatırım gerektiren bir iş olduğudur.
Bu yazdıklarım sakın seni vazgeçirmesin.Arkadaşım şuan yapay zeka yolunda tezleri araştırmaları var.Bunları kaldıracak kapasiteside var.Demeye çalıştığım şey yapacağın işe kendini fazlasıyla vermen ve beyninin fazlasını kullanman gerek:)